Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İslâm ülkeleri AB'ye Türkiye'yi soruyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'nın kendisini ve 21. yüzyıldaki rolünü tanımlarken geniş bir vizyona ihtiyaç duyduğunu söyledi. Erdoğan,bu çerçevede Avrupalı karar alıcıların Türkiye'nin AB üyeliğini nihaî hedef olarak görmelerinin büyük önem taşıdığını belirterek, 1963 yılından bu yana resmi noktada AB ile ilişkilerini sürdüren Türkiye'ye karşı takınılacak tavrın bazı hassasiyetleri gerektirdiğini kaydetti.


Özgür-Der'den destek

Başbakan Erdoğan'ın Madrid'deki açıklamalarında başörtüsü için "Velev siyasî bir simge olsa bile, simgeyi suç kabul edebilir misiniz?" diye sorup, "an

Abdullah Gül: Önceliğimiz AB

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AB sürecinin hem kendisinin, hem hükümetin, hem de TBMM'nin birinci öncelikli konusu olduğunu ve bu konuyu ''çok sıkı tutt


  CHP'li Ünlütepe, 301'den açılan dâvâları sordu

CHP Afyon Milletvekili Halil Ünlütepe, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den TCK 301. maddeyle ilgili istatistikleri sordu. Ünlütepe, yürürlüğe girmesinden bu yana Yeni TCK 301. maddesine muhalefet sebebiyle açılan dâvâ, mahkûmiyet ve beraat sayısını sordu.


  Hastanede 'dayak' iddiasına soruşturma

Sağlık Bakanlığı, ''Adana Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde Dayak'' muhtevalı haber üzerine, olayın incelenmesi için bir müfettiş görevlendirildi.


  Yaşar Yakış: Kürt sorunu geçmişte tabuydu

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Türkiye'de Kürt sorununun geçmişte tabu olduğunu ve yeni yeni tartışılmaya başlandığını belirterek, parti olarak bunu aştıklarını söyledi.


  Bahçeli: Başbakan samimî değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsüyle ilgili sözlerini samimî bulmadığını bildirdi.


  Devletin imajı bürokratlara bağlı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, devletin vatandaş nazarındaki imajının önemli bir konu olduğunu belirterek, terör örgütünün vatandaşı devletten uzaklaştırmada kullandığı enstrümanlardan birinin devlet bürokrasisi olduğunu söyledi.


  Dokunulmazlık komisyonları çalışmaya başlıyor

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonundaki dokunulmazlık dosyaları için oluşturulan hazırlık komisyonları, bu hafta çalışmaya başlıyor.


  Yunanistan'da başörtülü avukat

Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesinde yaşayan Gümülcineli Reyhan İmamoğlu, Yunan mahkemelerinde başörtüsüyle görev yapacak ilk kadın avukat oldu.


  2008 tanıtım bütçesi 140 milyon dolar

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2007'de Türkiye'ye toplam 23 milyon 341 bin yabancı turist geldiğini, bu rakamın 2008'de 25 milyonun üzerine çıkmasını beklediklerini bildirdi.


  Müftülükten Muharrem ayı hutbesi

Muharrem ayı dolasıyla cuma günü camilerde hutbe okutulacak. Ankara Müftülüğünce hazırlanan, ''Muharrem Ayı'' konulu hutbede, Muharrem ayının, Hz. Muhammed'in hadislerinde ''Allah'ın ayı'' olarak tanımladığı ve Mekke'den Medine'ye hicretin bu ayda gerçekleştiği belirtildi.


  Gelecek, meslekî eğitimde

YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, "Türkiye için küreselleşme sürecine ve bilgi toplumuna uyum sağlanması, ulusal rekabet gücünün geliştirilmesi, işsizlikle mücadele ve sosyal refah düzeyin yükseltilmesi bakımından işgücü piyasasının talep ettiği nitelik ve nicelikle işgücünü yetiştirecek bir eğitim sisteminin oluşturulması önem taşımaktadır" dedi.


  Okullara soğuk tatili

Aşırı soğuklar sebebiyle iki ilde eğitime ara verildi. Sivas'ta İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda, il merkezi ve merkeze bağlı köyler ile 16 ilçedeki ilköğretim okulları, lise ve dengi okullarda iki gün eğitime ara verilirken, Ardahan'da ilk ve orta dereceli okullar üç gün tatil edildi.


  Denizli'de liseler kampuste toplanacak

Denizli Valisi Hasan Canpolat, liselerin biraraya getirilerek kampüsler oluşturulacağını belirtti.


  İstanbul'da 24 saat su yok

İSKİ'nin Büyükçekmece arıtma tesisi ve Kavacık depo terfi çıkışlarında yapılacak vana ve debimetre montaj çalışmaları sebebiyle bazı semtlere bugün gece yarısından sonra 24 saat su verilemeyecek.


  Bakanlıklar arası ilâç toplantısı 22 Ocak'a ertelendi

Yatarak tedavilerde ilaç ve malzemelerin teminiyle ilgili bazı üniversite hastanelerinin dile getirdiği sorunları ele almak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Maliye ve Sağlık Bakanlarının bir araya geleceği toplantı, 22 Ocaka ertelendi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri