Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İslâm ülkeleri AB'ye Türkiye'yi soruyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'nın kendisini ve 21. yüzyıldaki rolünü tanımlarken geniş bir vizyona ihtiyaç duyduğunu söyledi. Erdoğan,bu çerçevede Avrupalı karar alıcıların Türkiye'nin AB üyeliğini nihaî hedef olarak görmelerinin büyük önem taşıdığını belirterek, 1963 yılından bu yana resmi noktada AB ile ilişkilerini sürdüren Türkiye'ye karşı takınılacak tavrın bazı hassasiyetleri gerektirdiğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'nin AB üyeliği noktasında, Türkiye ne zaman AB'ye üye olacak? sorusunun cevabını bekleyen, arayan, takip eden 1.5 milyarlık bir İslâm Dünyası var'' dedi.

Erdoğan, Palas Otel'de Türk-İspanyol İş Konseyi toplantısının kapanışında yaptığı konuşmada, Avrupa'nın kendisini ve 21. yüzyıldaki rolünü tanımlarken geniş bir vizyona ihtiyaç duyduğunu söyledi. Erdoğan, bu çerçevede Avrupalı karar alıcıların Türkiye'nin AB üyeliğini nihai hedef olarak görmelerinin büyük önem taşıdığını belirterek, şunları söyledi: ''Zira 1963 yılından bu yana resmî noktada Avrupa Birliği ile ilişkilerini sürdüren Türkiye'ye karşı takınılacak tavır öyle zannediyorum ki bazı hassasiyetleri gerektirir. Türkiye'nin AB üyeliği hem Türkiye için hem Avrupa için bir kazan-kazan durumu ortaya çıkaracaktır. Bu gerçeğin tüm AB ülkeleri tarafından idrak edileceğine inancımızı muhafaza ediyoruz. Kültür ve din eksenli tartışmaların yoğunluk kazandığı bir dönemde Türkiye'nin uzlaşmayı teşvik eden rolü ve kimliğinin önemli bir değer teşkil edeceği konusunda benimle hem fikir olduğunuzu düşünüyorum. Türkiye ve AB küreselleşme çağında bu tarihî misyonu gerçekleştirme şansına sahip bulunuyor. Şunu unutmayalım ki şu anda Türkiye'nin AB üyeliği noktasında, Türkiye ne zaman AB'ye üye olacak? sorusunun cevabını bekleyen, arayan, takip eden 1.5 milyarlık bir İslâm Dünyası var. Ve bunu onlar da gerçekten büyük bir heyecanla takip ediyorlar. Üye ülkelerdeki ileri görüşlü siyasetçilerin bu misyonunun tamamlanmasına olumlu anlamda katkı sağlayacaklarından kuşku duymuyorum. Esasen Türkiye'nin AB'ye katılımı Avrupa Birliği'nin kimliğini güçlendirecek ve küresel oyuncu olma amacına hizmet edecektir.''

Erdoğan, Türkiye'nin enerji stratejisine ve Avrupa'nın enerji güvenliği bakımından oynadığı role de değinerek, Türkiye'nin geniş bir enerji vizyonu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin jeostratejik konumu ile bölgede enerji merkezi, dağıtıcısı ve transit ülke konumunu güçlendirmeye çalıştığını belirten Erdoğan, enerji alanındaki projelere de değindi.

/ MADRİD

16.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İslâm ülkeleri AB'ye Türkiye'yi soruyor

  Özgür-Der'den destek

  Abdullah Gül: Önceliğimiz AB

  Zapatero: Türkiye kararı, AB'nin önemli kararı olacak

  CHP'li Ünlütepe, 301'den açılan dâvâları sordu

  Hastanede 'dayak' iddiasına soruşturma

  Yaşar Yakış: Kürt sorunu geçmişte tabuydu

  Bahçeli: Başbakan samimî değil

  Devletin imajı bürokratlara bağlı

  Dokunulmazlık komisyonları çalışmaya başlıyor

  Yunanistan'da başörtülü avukat

  2008 tanıtım bütçesi 140 milyon dolar

  Müftülükten Muharrem ayı hutbesi

  Gelecek, meslekî eğitimde

  Okullara soğuk tatili

  Denizli'de liseler kampuste toplanacak

  İstanbul'da 24 saat su yok

  Bakanlıklar arası ilâç toplantısı 22 Ocak'a ertelendi


 Son Dakika Haberleri