Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yaşar Yakış: Kürt sorunu geçmişte tabuydu

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Türkiye'de Kürt sorununun geçmişte tabu olduğunu ve yeni yeni tartışılmaya başlandığını belirterek, parti olarak bunu aştıklarını söyledi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Rene Van Der Linden, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ve komisyon üyeleriyle bir araya geldi.

Linden'in ziyaretinde, komisyon üyeleri AKP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve CHP İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu da hazır bulundu.

Yakış, Yıldız'ı, ''Kürt toplumunu temsil ettiğini öne süren Türk partisinin temsilcisi'' olarak tanıttı.

Türkiye'de Kürt sorununun geçmişte tabu olduğunu ve yeni yeni tartışılmaya başlandığını belirten Yakış, parti olarak bunu aştıklarını söyledi. CHP'li Hacaloğlu, Yakış'a tepki göstererek, ''CHP, daha 1994 yılında Kürt raporu hazırladı, burada çözüm önerilerine yer verdi'' dedi.

Serbest tartışmanın çok önemli bir adım olduğuna işaret eden Yakış, DTP'nin Meclis çatısı altında olmasının faydalı olduğunu vurguladı.

AKP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, parti olarak bölgesel, dinsel ve ırka dayalı milliyetçiliğe karşı olduklarını belirterek, ''Ülkeler, kendi menfaatlerini korumak durumundadır. Terörizmin tolere edilecek bir tarafı olamaz. PKK, terör örgütüdür. Müslüman ülkeyiz. Ama bir Müslümanın terörist olması, teröristin de Müslüman olması mümkün değil. DTP'nin PKK'yı terör örgütü olduğunu açıkça kabul etmesi lâzım. O zaman karşılıklı anlaşma daha kolaylaşır'' diye konuştu.

DTP'li Bengi Yıldız da TBMM'deki bütün siyasî partilerin şiddetin olmadığı, ekonomik olarak güçlü, demokratik bir Türkiye'yi savunduğunu belirterek, ''Avrupalı dostlarımızın bunu bilmesini istiyoruz'' dedi.

"Ekonomik ve diğer sorunlardan dolayı çok sayıda insan hâlâ PKK'ya katılıyor. Avrupalı dostlarımızdan beklentimiz; sorunlarımızı karşımıza engel olarak çıkarmaları değil, çözümünde bize yardımcı olmalarıdır'' diyen Yıldız, ''halkın parlamentodan beklentileri'' ve ''bölge gerçekleri'' sebebiyle DTP olarak politika yapmalarının zor olduğunu belirtti.

/ ANKARA

16.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İslâm ülkeleri AB'ye Türkiye'yi soruyor

  Özgür-Der'den destek

  Abdullah Gül: Önceliğimiz AB

  Zapatero: Türkiye kararı, AB'nin önemli kararı olacak

  CHP'li Ünlütepe, 301'den açılan dâvâları sordu

  Hastanede 'dayak' iddiasına soruşturma

  Yaşar Yakış: Kürt sorunu geçmişte tabuydu

  Bahçeli: Başbakan samimî değil

  Devletin imajı bürokratlara bağlı

  Dokunulmazlık komisyonları çalışmaya başlıyor

  Yunanistan'da başörtülü avukat

  2008 tanıtım bütçesi 140 milyon dolar

  Müftülükten Muharrem ayı hutbesi

  Gelecek, meslekî eğitimde

  Okullara soğuk tatili

  Denizli'de liseler kampuste toplanacak

  İstanbul'da 24 saat su yok

  Bakanlıklar arası ilâç toplantısı 22 Ocak'a ertelendi


 Son Dakika Haberleri