Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Futbola soğuk damgası

Haftasonu oynanan karşılaşmada soğuktan etkilenen Sivassporlu ve Trabzonsporlu futbolcuların ciddî tehlike atlattıkları belirtildi. Lider Sivas, hava şartları sebebiyle çalışmalarını İstanbul'da sürdürürken, şehirdeki amatör maçlar da tatil edildi.

Trabzonspor Kulübü Doktoru Doç. Dr. Ahmet Kalaycıoğulu, bordo-mavili 11 futbolcunun soğuktan etkilendiği Sivasspor maçının devre arasında, tedavi yaparken futbolcuların donmuş olan kulaklarıyla oynamaları halinde kulaklarda kırılmalar olabileceğini belirterek, ''Maçtan sonra oyuncularımızın kulaklarını gördüğümde faciadan döndüğümüzü düşündüm'' dedi.

Kalaycıoğlu, Sivasspor maçında soğuktan en fazla etkilenen Umut Bulut ile birlikte Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Ahmet Kalaycıoğlu, Sivasspor maçında tahmin edemedikleri, hesaplayamadıkları bir hava şartıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, ''Maç 15.00'da başladığı zaman güneşli bir ortam sözkonusuydu ama yine de soğuktu. Ben kendi yaptığım ölçümde gölgede -7 dereceydi. Tribündeki derecede ısı ise hep -4'ü gösterdi. Maçın ilk yarısı soğuk, ikinci yarısı çok daha soğuk bir ortamda oynandı. Saat 16.00'dan sonra karanlık çökmüş ve soğuk daha da artmıştı. Resmi kayıtlara göre bize maçın -25 derece ısıda oynandığı söylendi. İşin içine koşu ve egzersiz girerse insan vücudu o sıcaklığı -30 gibi hisseder. Bunun da sporcu sağlığını olumsuz etkileyeceği kesindir. İnsan fizyolojisinin belli sınır ve kapasitesi vardır'' diye konuştu.

Futbolcuların ilk yarı bitirip devre arası içeriye girdiğinde donma noktasına geldiğini ifade eden Kalaycıoğlu, ''Devre arasında müdahale yaparak durumu toparlamaya çalıştık. Tedavi yaparken birkaç futbolcunun donmuş olan kulaklarıyla oynasaydık, kırılabilirlerdi. Un gibi donmuş yerleri elimizde dağılabilirdi'' dedi.

BERE TAKILMASINA MÜSAADE EDİLMELİ

İlk defa böyle bir olay yaşadıklarını kaydeden Kalaycıoğlu, ''Bu bize bundan sonrası için tecrübe oldu. Meselâ futbol maçlarında bere takmak yasak ama anlayış gösterilebilir. Belli ısının altında, sporcunun bere takmasına müsaade edilmeli. Eşofman altlarıyla maça çıkılabilir. Malzeme kullanımıyla ilgili esneklikler yapılabilir. Mola verilip, futbolculara malzeme desteği sağlanabilir. Federasyonun sağlık kurulu bu hava koşullarıyla ilgili değerlendirme yapmalı'' diye konuştu.

SİVASSPOR SOĞUKTAN KAÇTI!

Turkcell Süper Lig'de hafta sonu İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak lider Sivasspor, şehirde etkisini sürdüren soğuk hava sebebiyle İstanbul'a erken gitti. İstanbul'da Riva'da milli takımların kamp yaptığı tesislerde Çarşamba ve Perşembe günü idman yapacaklarını belirten teknik direktör Bülent Uygun, Cuma günü de otele geçerek maçı bekleyeceklerini ifade etti.

Öte yandan Sivas Futbol Tertip Komitesi, soğuk hava sebebiyle amatör kümedeki futbol karşılaşmalarını bir hafta tatil etti.

16.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Futbola soğuk damgası

  F.Bahçe Fransız dergisinde

  Trabzonspor'a genç kaleci

  Bobo: Kalmak istiyorum

  Köln, Antalya'da kampa girdi

  Efes, liderle karşılaşıyor

  FIBA'da Fenerbahçe CSKA ile oynuyor

  Okur, 9 sayıda kaldı

  Ahmet Dursun tekrar Kocaeli'de


 Son Dakika Haberleri