Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

BM'den Gazze uyarısı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un İnsanî İşlerden Sorumlu Yardımcısı John Holmes, İsrail'in Gazze'ye sınır geçiş noktalarını kapatmasının Gazze'deki insanî durumu daha da kötüleştirdiğini belirterek, geçiş noktalarının açılması çağrısında bulundu.

Holmes, BM'de düzenlediği basın toplantısında, ''Umarım insanlar ne söylediğimizi dinliyorlardır. Gazze'de durum çok kötü'' dedi. İsrail'e düzenlenen roket saldırıları karşısında İsrail'in Gazze'deki halka ''toplu ceza'' uygulamasının son derece yanlış bulunduğunu belirten Holmes, geçiş noktalarının kapatılmasının uluslararası insanî hukuk kurallarına da aykırı olduğunu vurguladı.

Holmes, Gazze'deki halkın, geçiş noktalarından sağlanan insanî yardıma bağlı yaşadığını belirtti.

İsrail saldırıları devam ediyor

İsrail askerlerinin sabahın erken saatlerinde Gazze şehrine düzenledikleri saldırıda en az 2 Hamas üyesinin öldürüldüğü bildirildi. Filistinli hastane kaynakları, şafak vakti düzenlenen saldırıda 4 kişinin de yaralandığını kaydetti. Görgü şahitleri de İsrail ordusunun doğruladığı saldırıyla ilgili olarak, İsrail askerlerinin Hamas'ın elinde bulunan bölgenin doğusuna 10 kadar tankla girdiklerini aktardı.

2 Hamas üyesinin ölümüyle Eylül 2000'den beri hayatını ölenlerin sayısının 6 bini geçtiği belirtildi. AFP'ye göre, çoğu Filistinli olmak üzere toplam 6 bin 87 kişi öldü.

/ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

20.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BM'den Gazze uyarısı

  Irak'ın güneyi kana bulandı

  Burns istifa ediyor

  Kerbelâ'da 2 milyon kişi toplandı

  El Kaide üyelerine ömür boyu hapis

  İngiltere 'İslâmî terör' demeyecek

  "Zorbalara karşı birleşin"


 Son Dakika Haberleri