Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

IMF: Piyasaların oturması zaman alır

IMF Dış İlişkiler Direktörü Mesud Ahmed, son günlerdeki gelişmelerin, finans piyasalarındaki mevcut karışıklığın küresel büyüme görünümü üzerindeki yükünü yansıttığını söyledi. Ahmed, "Ayrıca, finans piyasalarında istikrarın yeniden sağlanması süreci, karmaşık olacak ve zaman alacak. Dolayısıyla, küresel büyümenin 2008'de önemli ölçüde yavaşlaması, daha şimdiden kaçınılmaz görünüyor ve olumsuz riskler hâlâ mevcut" dedi.

IMF Dış İlişkiler Direktörü Mesud Ahmed, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerdeki gelişmelerin, finans piyasalarındaki mevcut karışıklığın, küresel büyüme görünümü üzerindeki yükünü yansıttığını söyledi. Ahmed, ''ayrıca, finans piyasalarında istikrarın yeniden sağlanması süreci, karmaşık olacak ve zaman alacak. Dolayısıyla, küresel büyümenin 2008'de önemli ölçüde yavaşlaması, daha şimdiden kaçınılmaz görünüyor ve olumsuz riskler hâlâ mevcut'' dedi.

ABD'nin son ekonomik ve finansal gelişmelerden en fazla etkilenen ülke olduğuna işaret eden IMF'nin baş sözcüsü konumundaki Mesud Ahmed, bu çerçevede ABD Merkez Bankası FED'in faiz oranlarını 0,75 puan (yüzde 0,75) indirmesinin "uygun ve yararlı'' olduğunu belirtti.

Ahmed, ABD'deki duruma ilişkin, ''finans piyasalarındaki fiyatlar, hâlen, gelecekteki kayda değer düşüş beklentileriyle tutarlı. Her durumda FED'in, yeni temel ve mali gelişmelere süratle tepki vereceğinden kuşku yok. Ayrıca, hedefli ve zamanlı mali önlemler, talebi kısa dönemde destekleyebilir'' dedi.

/ WASHINGTON

24.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Unakıtan: Herkes dikkat etsin

  IMF: Piyasaların oturması zaman alır

  Borsada 2 günlük kayıp 26 milyar YTL

  Piyasalar yara sarıyor

  Telefonda sabit ücrete son

  Windows işletim sistemli tek telefon Şubat'ta Türkiye'de

  Ekonomi dalgayı atlatacak güçte


 Son Dakika Haberleri