Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomi dalgayı atlatacak güçte

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye ekonomisinin küresel piyasalardaki dalgalanmayı atlatacak güçte olduğunu savundu.

İTO Başkanı Yalçıntaş, yaptığı açıklamada, ABD kaynaklı ve küresel ölçekte yaygınlaşan dalgalanmayı Türkiye'nin güçlü ve kârlı bir finans piyasasının yanı sıra yeterli döviz kaynakları ile en az zararla atlatacağına inandığını ifade etti. Yaşanan son krizin, küresel para sisteminin parçası olan Türkiye'nin ülke bazında para politikası uygulamasının artık yeterli olmadığını gösterdiğini belirten Yalçıntaş, yabancı yatırımcıların risk üstlenmekten kaçınarak, likit kalmak istemelerinin önümüzdeki aylarda da devam edebileceğinin dikkat çekti.

İSTANBUL (Yeni Asya) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye ekonomisinin küresel piyasalardaki dalgalanmayı atlatacak güçte olduğunu savundu. İTO Başkanı Yalçıntaş, yaptığı açıklamada, ABD kaynaklı ve küresel ölçekte yaygınlaşan dalgalanmayı Türkiye'nin güçlü ve kârlı bir finans piyasasının yanı sıra yeterli döviz kaynakları ile en az zararla atlatacağına inandığını ifade etti. Yaşanan son krizin, küresel para sisteminin parçası olan Türkiye'nin ülke bazında para politikası uygulamasının artık yeterli olmadığını gösterdiğini belirten Yalçıntaş, yabancı yatırımcıların risk üstlenmekten kaçınarak, likit kalmak istemelerinin önümüzdeki aylarda da devam edebileceğinin dikkat çekti.

"KRİZ FIRSAT OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ"

Yalçıntaş, petrol ihracatçısı ve Uzakdoğu ülkelerinde biriken kaynakların yeni yatırım sahaları aramak zorunda olduğunu belirterek, "Türkiye, batı ülkelerindeki malî krizi bu bakımdan bir fırsat olarak da değerlendirebilmelidir" dedi.

Krizin kısa bir dalgalanma olmayıp, etkilerinin önümüzdeki aylarda da aralıklı da olsa sürmeye devam edeceğine dikkat çeken Yalçıntaş, Amerika ekonomisinde durgunluk sürecinin başlama ihtimalinin, Türkiye için dış piyasa imkanlarını çeşitlendirmesinin önemini artırdığını kaydetti.

Asya ve Körfez ekonomilerinde 2 trilyon dolara ulaşan yatırım fonları bulunduğunu, bu paranın küresel dalgalanma sürecinde güvenilir liman arayacağını kaydeden Yalçıntaş, "Türkiye proaktif bir ekonomi ve ticari diplomasi ile söz konusu yatırım fonlarıyla yakın bir diyalog oluşturmalı. Bu ülkemiz açısından doğrudan yatırımlar boyutunda sürdürülebilir kaynak girişini destekleyecektir" dedi.

Yalçıntaş, para politikalarının global ilişkilerle yürütülmesi gerektiğini de belirtti.

Yeni Asya / İSTANBUL

24.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Unakıtan: Herkes dikkat etsin

  IMF: Piyasaların oturması zaman alır

  Borsada 2 günlük kayıp 26 milyar YTL

  Piyasalar yara sarıyor

  Telefonda sabit ücrete son

  Windows işletim sistemli tek telefon Şubat'ta Türkiye'de

  Ekonomi dalgayı atlatacak güçte


 Son Dakika Haberleri