Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çetelerle mücadele sürecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çetelerle ve örgütlü suçlara karşı kararlı bir süreci başlattıklarını belirterek, "Geldiğimizden bu yana, biliyorsunuz biz Türkiye'de çeteler ile olan mücadelede, bu tür örgütlü suçlarla ilgili mücadelede güvenlik güçlerimizin çok ciddi bir kararlı süreci başlattığını görüyorsunuz" dedi.


İnsan hakları hukuku devleti kuşattı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Türkiye'yi temsil edecek olan Prof. Dr. Ayşe Işıl Karakaş, Avrupa'daki insan hakları hukukunun, devletin egemenliğin

Karamanlis Ankara'da

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, resmî ziyaret çerçevesinde temaslarda bulunmak için Ankara'ya geldi. Türkiye'yi 49 yıl aradan sonra ziyaret ed


  Soylu: Meclisin üstünlüğü tartışılmaz

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Danıştay'ı kast ederek, "TBMM'nin yasama konusundaki üstünlüğü tartışılmazdır. Demokratik işleyiş üzerinde vaazda bulunulmamalıdır" dedi


  AKP'den 3 maddelik teklif

AKP, üniversitelerdeki başürtüsü yasağını sona erdirmek için 3 maddelik Anayasa değişiklik teklifi hazırladı.


  İsrail büyükelçiliği önünde düdüklü protesto

Mazlum-Der üyeleri, İsrail tarafından Filistin'e ambargo uygulanmasını düdük çalarak protesto ettiler.


  Cerrah, soruları cevapsız bıraktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından İstanbul ağırlıklı olarak 6 ilde koordineli olarak gerçekleştirilen operasyon sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, operasyonla ilgili soruları cevapsız bıraktı.


  Başörtüsü yasağı, ayrım yapılmaksızın sona erdirilsin

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Eğitim ve çalışma özgürlüğü açısından engel oluşturan başörtüsü yasağı sona erdirilmeli'' dedi.


  E-karne dönemi

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında yarıyıl tatili yarın başlıyor. İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen iki haftalık tatil yapacak.


  Velilere karne uyarısı

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Gök, "Karne, okulda öğrencinin ne yaptığını gösteren bir göstergedir, ama karne gerçekten her şey değil. Karne kötü ise umutsuzluğa hiçbir şekilde kapılmamak lazım. Hayat, karneden çok zengin''dedi.


  Medya doğru bilgilendirmeli

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, medyanın görevini "halkı en doğru şekilde bilinçlendirmek" şeklinde açıklarken, demokrasinin zayıf kaldığı, hukukun işlemediği alanlarda medyanın açığa çıkan boşluğu doldurduğunu belirtti.


  "TBMM Ortak Çalışma Grupları" tanıtıldı

Milletvekilleri ile Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcilerinin daha yakın çalışması amacıyla oluşturulan "TBMM Ortak Çalışma Grupları"nın tanıtımı yapıldı.


  Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiğini bildirdi.


  Komisyon dokunulmazlık dosyalarını görüştü

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonundaki 77 dokunulmazlık dosyası için oluşturulan hazırlık komisyonları, çalışmalarını sürdürüyor.


  Körfez'e köprü yapılacak

Ulaştırma Bakanlığının hazırladığı 6 yeni otoyol projesinden ilki olan ve Körfez'e bir köprü yapımını da kapsayan Gebze-İzmir güzergahında hayata geçirilecek proje Yüksek Planlama Kurulu'nda (YPK) imzaya açıldı.


  Aydın'da bir köye kuduz karantinası

Aydın'ın Didim ilçesine Bağlıbalat köyü, kuduz nedeniyle karantinaya alındı. Aydın Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, G.Y'ye ait büyükbaş hayvanlardan birinin kuduzdan öldüğünün tespit edildiği bildirildi.


  Kan anonsları sona erecek

Türk Kızılay Derneği tarafından 2005'te başlatılan "Güvenli Kan Temini Projesi" kapsamında 54 kan merkezinin faaliyete geçtiği, Türkiye'nin yıllık kan ihtiyacının yüzde 60-70 oranında karşılandığı bildirildi.


  Boğaz'ın altını dinleyecekler

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi bir grup bilim adamı, üzerinde çalıştıkları sistemle, İstanbul Boğazı'nın altındaki tüm gürültü verilerini arşivleyecek.


  İnsanlar için kuş giribi tehdidi sürüyor

Bilim adamları ve uzmanlar, kanatlı hayvanları etkileyen ve insanlarda da ölümcül olan H5N1 virüsünün, insandan insana bulaşan şekle girmemiş olmasının tehdidin geçtiği anlamına gelmeyeceği uyarısında bulundu.


  Engelleri eğitimle aşıyorlar

Çanakkale'de, Çocuk Aile Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinde (ÇAREM), 2-40 yaşlarındaki zihinsel ve bedensel engelliler, kendi kendine yetebilme, konuşma, kişisel becerilerini geliştirme eğitimleriyle topluma kazandırılıyor.


  Türkiye'ye gelen Amerikalı sayısı arttı

ABD'den Türkiye'ye giden turist sayısının, 2007 yılında arttığı bildirildi.


  Donma kökleri koruyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kış aylarının toprakta görülen uzun süreli donma, topraktaki mikro organizma aktivitesinin devamlılığı ve bitki köklerine olumlu etkisiyle dikkat çekiyor.


  Denizler çöp deposu

Dünyada her yıl 450 milyar metreküp arıtılmamış ya da kısmen arıtılmış çöp ile endüstriyel ve tarımsal atık denize bırakılıyor.


  Altın yumurtlayan balık için koruma projesi

Nesli tükenmekle karşı karşıya kalan ve 'Kırmızı listeye' alınan Mersin balığını çoğaltma çalışmaları başarıyla yürütülüyor.


  "Casus türler," endemik bitkilerimizi yok ediyor

Sayısız endemik bitkiye sahip Türkiye'deki doğal örtünün, yurt dışından getirilen ve casus olarak nitelendirilen yabancı bitkiler nedeniyle tehlikeye girdiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri