Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

350 sayfada Kapalıçarşı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Prof. Dr. Önder Küçükerman ve Prof. Dr. Kenan Mortan tarafından hazırlanan ve bakanlık tarafından yayınlanan ''Kapalıçarşı'' kitabının tanıtımını yaptı.

Kapalıçarşı Şark Kahvesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Günay, Kapalıçarşı'nın 500 yıldan beri ayakta duran bir kurum olduğunu belirterek, bu kurumun artık yeni baştan ele alarak yenilenmesi, geleneklerini bozmadan, köklerini sarsmadan, ama bundan sonra daha olumlu ve yararlı bir şekilde hizmet edebilecek hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Günay, ''İnanıyorum ki, Kapalıçarşı kapalı kutu oldukça ilgi çekicidir, güzeldir, hoştur, ama aynı zamanda biz Kapalıçarşı'yı Eminönü'nün, tarihî şehir merkezinin ve İstanbul'un dünyaya açılan yeni perdesi, sahnesi haline getirmeliyiz. Burayı kapalı kutu olmaktan bir ölçüde çıkarmalıyız. Ve artık İstanbul'un kültürünün, turizm değerinin çok önemli hazinelerinden birisi olarak bu sandığın kapağını açmalıyız. Ve bütün dünya buradaki güzelliği görmeli'' dedi.

İYİLEŞTİRİLME ÇALIŞMALARI

Ertuğrul Günay, önümüzdeki dönemde Kapalıçarşı'nın hem fiziki mekân olarak, hem de manevî ortam olarak iyileştirilmesine dönük bir proje çalışması yapacaklarını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, projeye ilişkin şu bilgileri verdi: ''Önümüzdeki dönemde bu projeyi hayata geçirmeye çalışacağız. Çok kısa sürede bakanlık, valilik, büyükşehir ve ilçe belediyesi, dernek ve esnaf temsilcileri ile bilim adamlarının katılımıyla bir danışma kurulu oluşturacağız. Bundan sonra ne yapabiliriz? Kapalıçarşı'nın imar durumunun sağlıklı bir şekilde deprem tehlikesinden etkilenmeksizin sürüp gitmesi, burada alış veriş yaşamının sağlıklı bir şekilde sürmesiyle, çevreyi kirletmeden bir alış veriş ve iş ortamının sürmesi, güvenliği, temizliği, bakımı ve buranın bir 500 yıl daha geleceğe güvenle taşınabilmesi için ne yapabileceğimiz konusunda yol haritası çıkaracağız. 2010 yılına kadar da elimizden geldiği kadar Kapalıçarşı'yı İstanbul'un övünebileceğimiz mekânlarından, zenginliklerinden, güzelliklerinden birisi haline getireceğiz.''

Günay, Kapalıçarşı kitabının kendilerine nasıl bir değeri ellerinde tuttuklarını hatırlattığını, kitapta 500 yıllık bir tarihin 350 sayfanın içine konulduğunu anlattı.

/ İSTANBUL

25.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  350 sayfada Kapalıçarşı

  Mevlânâ yılında görev alan semazenlere ödül


 Son Dakika Haberleri