Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Bizimkiler yine coştu

NBA'de Orlando Magic'in deplasmanda İndiana Pacers'ı 121-115 yendiği maçta Hidayet Türkoğlu 23 sayı kaydetti. Mehmet Okur'un 15 sayı attığı maçta Jazz, rakip sahada Memphis Grizzlies'i 110-91 mağlup etti. Hidayet, son maçlarda 23 sayının altına düşmeyerek, takımının en skorer ismi oldu.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda Indiana Pacers'ı 121-115 yenerken, milli basketbolcu 23 sayı kaydetti. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 39 dakika sahada kalan Türkoğlu, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışların 3 tanesini sayıya çevirirken, 11 kez denediği 2 sayılık atışlarda ise 7 isabetle oynadı. 1 kez geldiği serbest atış çizgisinde ise isabet bulamayan Türkoğlu, maçı 23 sayı, 8 asist, 5 ribauntla tamamlayarak, galibiyette önemli rol oynadı.

RASHARD 19 SAYIDA KALDI

Magic'de 24 sayı, 12 ribauntla oynayan Dwight Howard takımın en skoreri olurken, Rashard Lewis 19 sayı ve 5 ribaunt ve 2 asist kaydetti. 5 oyuncunun çift haneli skorlar kaydettiği Pacers'da ise 29 sayı ve 4 ribauntla maçın en skoreri olan Danny Granger'ın çabaları galibiyet için yeterli olmazken, Mike Dunleavy'nin 19 sayı, 7 ribaunt ve 5 asistlik gayreti de yenilgiyi önleyemedi.

OKUR'DAN POTASINA 15 SAYI

Utah Jazz, deplasmanda Memphis Grizzlies'i 110-91 yenerken, milli basketbolcu Mehmet Okur, eski parlak günlerine dönerek 15 sayı kaydetti. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 35 dakika forma şansı bulan Okur, 6 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 2, 7 kez denediği 2 sayılık atışlarda ise 4 isabet çıkardı. 1 kez kullandığı serbest atışta isabet bulan Okur, 15 sayı, 13 ribaunt ve 2 asistlik performansıyla takımının galibiyetine katkıda bulundu.

04.02.2008


 

Futbolcular çok fantazi oynuyor

Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde Çaykur Rizespor ile yapılan ilk maçtan 1-0 yenik ayrılan Beşiktaş, yenilgiye rağmen turdan umutlu. Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, "Derbi maçlarında bu kadar gol pozisyonu bulamayabiliriz. Bu nedenle fantazi ve lüksü bırakıp yakaladığımız pozisyonları gole çevirmemiz lazım" dedi.

Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, ilk maçtan yenik ayrılmalarına rağmen Rizespor'u eleyip yarı finale çıkma şanslarını yüzde 80 olarak gördüklerini söyledi. Erdoğan, yaptığı açıklamada, tur için ikinci maçta 2 gole ihtiyaçlarının olacağını belirterek, ''2-0 öndeyken yiyeceğimiz bir gol, elenmemize neden olabilir. Bu bakımdan dikkat etmemiz gerekiyor. İlk maçta Çaykur Rizespor'a yenildiysek de ikinci karşılaşmayı kazanarak yarı finale çıkacağımıza inanıyorum'' dedi. Çaykur Rizespor karşısında çok gol pozisyonuna girdiklerini, ancak bunları değerlendiremediklerini belirten Levent Erdoğan, şunları söyledi:

HERKES İYİCE DÜŞÜNMELİ

''Futbol netice oyunudur. Turkcell Süper Lig'de şampiyon olabilmemiz için oynayacağımız derbi maçlarını kazanmamız gerekiyor. Derbi maçlarında bu kadar gol pozisyonu bulamayabiliriz. Bu nedenle fantazi ve lüksü bırakıp yakaladığımız pozisyonları gole çevirmemiz lazım. Keza orta sahada ve savunmada etkili olmamız gerekiyor. Bu bakımdan başta futbolcularımız ve teknik adamlarımız olmak üzere herkesin papuçlarını önlerine koyup düşünmesi ve çalışması gerekiyor.''

04.02.2008


 

Çaykur Rize kötü gidişe ‘dur’ dedi

Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında, sahasında Beşiktaş'ı 1-0 yenerek ikinci maç öncesi avantaj elde eden Çaykur Rizespor'un başkanı Abdülkadir Çakır, alınan galibiyetten çok, oynanan futbolun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Çakır, ligin ikinci yarısında çok kötü bir grafik çizdiklerini, kötü gidişe dur diyebilmek adına hafta içerisinde Saffet Susiç'in yerine teknik direktörlük görevine Erdoğan Arıca'yı getirdiklerini hatırlattı.

04.02.2008


 

Hamilton'a ırkçı tacizi

McLaren Mercedes'in siyahi İngiliz pilotu Lewis Hamilton'un, İspanyol taraftarlarca ırkçı küfürlere maruz kaldığı bildirildi.

İspanya basınında yer alan haberlere göre, Barcelona'daki Montmelo pistinde test sürüşü yapan Hamilton'un bazı İspanyol taraftarlar tarafından aşağılanıp, yuhalandığı ve genç pilota, ''zalim zenci'' ve ''kara pislik'' diye bağırıldığı öne sürüldü. Haberlerde, McLaren Mercedes'in test takımı yöneticisi Indy Lull'ın İngiliz pilota doğru davranılmadığını söylediği belirtilirken, pist yöneticisi Ramon Pradera'nın, taraftarlara pistteki yükümlülüklerini hatırlattığı ifade edildi. Geçen sezonu ikinci sırada bitiren Hamilton, McLaren'daki eski takım arkadaşı, Renault'nun şimdiki pilotu İspanyol Fernando Alonso'yla olan rekabetinden ötürü, İspanya'da nefretleri üzerine çekmişti.

04.02.2008


 

Kardan kaçan Sivas İstanbul'da çalışacak

Gaziantepspor maçının hazırlıklarını sürdüren Sivasspor, kentteki olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmalarına İstanbul'da devam edecek.

Perşembe günü Gaziantepspor karşılaşmasının hazırlıklarına kulüp tesislerinde başlayan Sivasspor, kentteki olumsuz hava koşulları nedeniyle dün İstanbul'a geldi. İstanbul'da Futbol Federasyonu'nun Riva'daki Tesislerinde Gaziantepspor maçına hazırlanacak olan Sivasspor, İstanbul'dan maç için Gaziantep'e geçecek. Gaziantepspor maçı sonrası tekrar İstanbul'a dönecek olan Sivasspor, ligin 22. haftasında deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçına da Riva'da hazırlanacak.

04.02.2008


 

Spor, kötü alışkanlıklardan koruyor

Denizli'de tekvando ve halter branşlarında faaliyet gösteren Akademi Spor Kulübü, çocuklara sporu sevdirerek, onları ruhen ve bedenen sağlıklı şekilde hayata hazırlamayı amaçlıyor.

Denizli'de faaliyet gösteren Aksiyon Memurlar Derneği, ilköğretim çağındaki öğrencilerin kötü alışkanlıklara bulaşmamaları için tekvando ve halter kursu düzenliyor. Aksiyon Memurlar Derneği'nin Akademi Spor Kulübü, ilköğretim öğrencilerini spor ile korumaya aldı. Tekvando ve halter branşlarında faaliyet gösteren kulüp, çocuklara sporu sevdirerek, onları ruhen ve bedenen sağlıklı şekilde hayata hazırlamayı amaçlıyor.

Spor yaparken birlik, beraberlik, arkadaşlık, sevgi, ahlak, erdem, dürüstlük, çalışkanlık, başarı, azim ve mücadele gibi kavramları da öğrenmelerini hedefleyen kulübün asıl amaçları arasında küçük yaşlardan itibaren kötü alışkanlıkların zararlarının anlatılarak, ilerleyen yaşlarda bunların kullanılmasını engellemek yer alıyor.

Şu anda Denizli'de öğrenim gören 55 ilköğretim okulu öğrencisi taekvando, 10 öğrenci de halter kursunda eğitim görüyor. Tekvando kursuna katılan 55 öğrenci kısa sürede başarılı olarak beyaz kuşaktan sarı kuşağa geçti. Bu öğrenciler için kuşak töreni yapıldı. Törende öncelikle alanlarında uzman hakem ve antrenörlerin karşısına çıkan minikler, sınavı başarıyla geçerek sarı kuşak sahibi oldu. Ailelerin de katıldığı törende, çocuklar sevincini doyasıya yaşadı.

04.02.2008


 

Erciyes Dağı'na futbol sahaları inşa edilecek

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi'nde, yeni yatırımlar yapan Aska Turizm A.Ş., alt yapıyı hazırlayarak futbol takımları ve tenisçileri kamp için Erciyes'e davet edecek.

Aksa Turizm A.Ş. Genel Müdürü Mehmet İnceoğlu, yaptığı açıklamada, Erciyes Dağı'ndaki kamuya ait 3 tesisi aldıklarını hatırlatarak, 3 tesisten 2'sini otele dönüştürerek hizmete açtıklarını hatırlattı.

Kayak merkezi bölgesindeki konaklama tesislerinin yatak kapasitesinin 3 katına çıktığını ifade eden İnceoğlu, Erciyes'in sahip olduğu zenginlikleri değerlendirmek, buradaki turizm potansiyelini artırmak ve mevcut turizm faaliyetlerini çeşitlendirmek amacıyla yeni yatırımlar yaptıklarını kaydetti. Yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım yaparak, Erciyes Dağı'ndaki turizm faaliyetlerini zenginleştirmek istediklerini vurgulayan İnceoğlu, turizmi 12 aya yayabilmek için alternatif faaliyetler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

04.02.2008


 

Trabzon 10 gün Belek'te çalışacak

Trabzonspor, Fortis Türkiye Kupası maçları nedeniyle lige verilen 10 günlük arayı Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde kamp yaparak değerlendiriyor.

Trabzonspor, Teknik Direktör Ersun Yanal nezaretindeki antrenmanını Belek'teki Arcadia Futbol Sahasında gerçekleştirdi. İdmanda futbolcular neşeli hareketleriyle dikkati çekti.

04.02.2008


 

Rus Milli Takımı Antalya'yı seçti

Rusya Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlıklarını, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde sürdürüyor.

Rus Milli Takımı, Belek'teki Cornelia Delux Otel sahasındaki ilk idmanına çıktı. Hollandalı Teknik Direktör Guus Hiddink gözetiminde Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Rus Milli Takımı'nın, 5 gün Belek'te kalacakları bildirildi.

04.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri