Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Artvin’e turist ilgisi

Artvin Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet İskender, geçen yıl Artvin’i 415 bin 18 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.

İskender, yaptığı açıklamada, Artvin’in kültürel ve doğal değerleriyle Türkiye’nin alternatif turizmde önemli bir bölgesi olduğunu belirtti.

Artvin’in Kaçkarlar, Karçallar, Çoruh Nehri başta olmak üzere il geneline yayılmış dereler, vadiler, ormanlar, yaban hayatı, bitki çeşitliliği ve folklorik yapısı ile çok büyük bir turizm potansiyeli barındırdığını ifade eden İskender, ‘’Böylesi bir zenginlik yerli ve yabancı turistlerin ilgisini Artvin’e yöneltmektedir. Turistlerin bu ilgisi her yıl katlanarak artmaktadır’’ dedi.

Geçen yıl Artvin’i 415 bin 18 kişinin ziyaret ettiğini bildiren İskender, bu rakamın 142 bin 527’sini yabancı turistlerin oluşturduğunu, Artvin’i Avrupa ülkeleri başta olmak üzere İsrail, Amerika ve Gürcistan vatandaşlarının ziyaret ettiğini söyledi.

İskender, Artvin’de yatırım belgeli 11, turizm işletme belgeli 10, belediye belgeli 96 olmak üzere toplam 117 tesis bulunduğunu, bu tesislerin toplam yatak kapasitesinin 4 bin 51 olduğunu, geçen yıl turistlerin şehre 21 milyon dolar gelir bıraktığını belirtti.

/ ARTVİN

11.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ahmet Özhan: Aldatıcı şöhreti değil, gerçek hayatı tercih ettim

  Suriye’deki Osmanlı arşivi gün yüzüne çıkartılıyor

  Artvin’e turist ilgisi


 Son Dakika Haberleri