Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yangın şehitleri Türkiye’de

Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde geçtiğimiz hafta çıkan yangında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının cenazeleri dün akşam özel bir uçakla Gaziantep’e getirildi. Ölenlerin yakınları ve Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları ile Almanların katıldığı hazin uğurlama töreninde, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Ludwigshafen Belediye Başkanı da hazır bulundu.


Baykal darbe şakşakçısı

Eylemde konuşan Mazlum-Der Genel Başkanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP lideri Deniz Baykal’ın darbe şakşakçılığı yaparak antidemokratik söylemleri

Baykal'ın gözü Anayasa Mahkemesinde

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, ‘’Sadece biz değil Türkiye, Türkiye’nin hukuk birikimi, ya


  Erdoğan: Avrupa Birliği,Türkiye ile birlikte global aktör olacaktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Türkiye’nin artan değeri, sadece Orta Doğu ile kısıtlı değil. Balkanlarda, Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde, ayrıca Afganistan, Pakistan, Orta Asya ve Afrika’da da Türkiye, bir numaralı partner ve istikrarla olumlu değişimin bir ara bulucusu haline gelmiştir’’ dedi.


  2B çözüm bekliyor

Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerinin, çözülmesi gereken önemli bir sorun olduğunu söyledi. Sorunu sosyal ve ekonomik olarak ikiye ayıran Bakan Özak, “Bir ifadeye göre 25 milyar dolar getirecek Türkiye’ye, bir ifadeye göre daha fazla... Ama ondan da önemlisi sosyal olarak çok önemli işlevi görülüyor” dedi.


  AKP'li Tanrıverdi: TBMM, bir ayıbı ortadan kaldırdı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ‘’TBMM, Türkiye’nin bir ayıbını daha ortadan kaldırmıştır. Temel hak ve özgürlüklere vurulan zincirleri kırmış, özgürlükler getiren adımı atmıştır’’ dedi.


  Simge tartışması uzlaşmayı baltaladı

KADER (Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği) Başkanı Hülya Gülbahar, Yeni Asya’nın sorularını cevaplandırdı. Başörtüsü yasağının sona ermesiyle ilgili olarak başlatılan tartışmaları değerlendiren Gülbahar, “Simgeler üzerinden yürütülen tartışmalar Türkiye’ye birşey kazandırmamıştır” dedi.


  Burası Avustralya’da bir üniversite

Melbourne şehrindeki La Trobe Üniversitesini ziyaret ediyoruz. Gördüğümüz manzaralar Türkiye için neredeyse hayal. Her milletin öğrencisi kendi inanç veya âdetlerinin göstergesi kıyafetleriyle okulda. Namaz vakti geliyor. Kafamızı çeviriyoruz ve yol gösteren levhalarda namaz ve abdest yerleri için konulan tabelâları görüyoruz.


  Türkiye’de ‘Kürt politikası’ yerine, Kürt politikasızlığı var

Türkiye Barış Meclisi tarafından İnşaat Mühendisleri Odası’nda ‘’Yeni Anayasa Sürecinde Demokratikleşme ve Kürt sorunu’’ başlıklı bir konferan düzenlendi.


  “Cargill Yasası’’ yeniden gündemde

AKP Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, 11 Ekim 2004 tarihinden önce gerekli izinler alınmadan tarım dışı kullanıma açılan arazilerin, istenilen amaçla kullanımına imkan sağlanmasını öngören yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu.


  Girişimcilere AB projelerinde valilik desteği

İzmir Valiliği bünyesinde kurulan AB Dış İlişkiler ve Koordinasyon Merkezi, il genelinde AB fonlarından yararlanılan proje sayısını artırmak amacıyla teknik destek veriyor.


  Ders başı başlıyor

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında 2007-2008 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı bugün başlıyor. İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından ders başı yapacak.


  Ankara’da ekmeğe zam yok

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, un fiyatlarındaki artışa rağmen odaya kayıtlı fırıncıların, Ankara’da Mayıs ayı sonuna kadar ekmeğe zam yapmayacaklarını bildirdi.


  Ormanlar keçilerden kurtuluyor

Çevre ve Orman Bakanlığı, illerden gelen raporlar doğrultusunda keçilerin sayısını 2012 yılına kadar kademeli olarak her yıl 1 milyon azaltmak için çalışmalarını başlattı.


  Sigaraya büyük gol

9 Şubat Dünya Sigarayı Boykot Gününde, bu yıl yürürlüğe giren 5727 sayılı Tütün Kontrol Kanunu ile Türkiye, sigara ile mücadelede dönüm noktasına ulaştı. Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Tütün Kont-rol Kanunu’nun bugüne kadar dünyada bu alanda kabul edilen en ileri kanun olduğunu açıkladı.


  30 yıl içinde Marmara’da 7’nin üzerinde deprem bekleniyor

oğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay, "30 yıl içinde Marmara’da 7’nin üzerinde deprem bekleniyor" dedi.


  Uludağ'da 1,5 metre kar var

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığının 167 santimetre olduğu bildirildi.


  Yenikapı’ya arkeolojik park

Marmaray Bölge Müdürü Haluk İbrahim Özmen, projeye göre Marmaray sahalarındaki büyük bir alanın arkeolojik park ve müze alanı olarak ayrıldığını belirterek, ‘’Kazılarda çıkan buluntuların bu alanda sergilenmesi ile İstanbul aslında güzel bir arkeolojik park ve müze alanına kavuşmuş olacak’’ dedi.


  Afrika’nın ışığı oldular

Afrika’daki 5 milyon katarakt hastasından 3 bin 286’sı İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan kampanya sayesinde ışığa kavuştu.


  Engelliler hakkını aramayı öğrenecek

Kocaeli’inde yürütülen “Hak Arama Kapasitesi Geliştirme Projesi” ile engellilerin haklarını aramaları öğretilecek.


  Ekmeğimiz bir türlü poşete giremedi

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Elgün, ‘’Grip gibi bazı hastalıkların bulaşmasına yol açan ekmeğin tazeliğine bakmak adına dokunularak seçilmesi alışkanlığı terk edilmelidir’’ dedi.


  Kaynakları suları randımanlı kullanılamıyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Değirmenci, özellikle tarımsal sulamada mevcut su kaynaklarının randımanlı kullanılmadığını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri