Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bedel ödemeye hazırız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “İdamı göze alırsın o zaman yeni anayasa yaparsın” şeklindeki sözlerine cevap vererek, “Biz bu yola çıkarken daha önce de demokrasiye inanmış insanların söylediğini söylüyoruz. Biz o beyaz çarşaflarla beraber yola çıktık, biz bu konuda bedel ödemeye hazırız, bu konuda rahatız” dedi.


Kendi insanımızla barışalım

Farklı olanın cezalandırılmaması, ‘öteki’nin düşman olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Antalya Barosu Başkanı Mehmet Zeki Durmaz, “Göbeğini kaş

Ek 17’de MHP ısrarlı, AKP belirsiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YÖK Kanununun ek 17. maddesinin yeniden düzenlenmesinde ısrarcı olacaklarını vurgularken, Adalet Bakanı Mehmet Ali Ş


  Gül: Farklılıklar zenginliğimiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, farklılıkların asla ayrıcalık olmayacağını belirterek, “Problemlerimizi aşılamaz meseleler olarak göstermememiz gerekir. Bu ülke hepimizindir ve hepimiz öz yurdumuzda mutlu olacağız. Öz yurdumuzda, öz vatanımızda hiç kimse kendini garip hissetmeyecek. Bunu başarabilirsek dedelerimize lâyık oluruz” dedi.


  Başoğlu: Başı açık-kapalı ayrımına meydan verilmemeli

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, başı açık-kapalı gibi bir ayrıma meydan verilmemesi gerektiğini belirtti.


  AP vekilleri başörtüsü yasağının kaldırılmasını olumlu karşıladı

TBMM’nin rekor bir oyla başörtüsü yasağını kaldırması Avrupa Parlamentosu (AP) vekilleri tarafından memnuniyetle karşılandı. AP üyesi ve Türkiye raportörü Ria Oomen-Ruijten ile AP üyesi Türk kökenli Emine Bozkurt, yasağın kaldırılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.


  İlke ve inkılâplarda kimse AKP ile yarışamaz

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ‘’birilerinin laiklik konusunu tartışmaya açmaya çalışıp ülkenin kaosa gideceğini’’ iddia ettiğini belirterek ‘’Laiklik konusunda kimse AK Parti ile yarışamaz’’ dedi.


  Başörtüsüne özgürlük Köşk’te

Başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliğine ilişkin kanun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulmak üzere Çankaya Köşküne gönderildi.


  Rus Başpiskopos: Baş örtme Allah’ın emri

Rusya’da Yekaterinburg ve Verkhniaya Tura Başpiskoposu Vikenty kamuya açık yerlerde Ortodoks kadınların çoğunun eşarp takmayı reddetmesini “Allah’ın emrinden kaçınma” olarak gördüğünü söyledi.


  Küçük: AB sürecinde uzun zamandır gelişme yok

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, “Türkiye AB ile ilişkilerinde uzun zamandır ‘en azından dondurdu ifadesine dilim varmıyor ama’ pek bir aksiyon da göstermiyoruz, bir gelişme kaydedemiyoruz” dedi.


  Kar ve fırtına ulaşımı engelliyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nin Hakkari ve Van illerinde 175 köy yolu, kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapandı. Marmara Denizi’ndeki fırtına da deniz ulaşımını engelliyor.


  Kızılırmak suyuna temiz raporu

Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılırmak'tan getirdiği suya hangi bir kirlilik olmadığı raporu verildi.


  Depremleri yavaş çekim izleyeceğiz

ODTÜ’de kurulan Deprem Mühendisliği Mükemmeliyet Merkezi’nde normalde 20-30 saniye süren depremler 2-3 saat sürede gerçekleştirilerek binaların depreme tepkileri anlık olarak izlenebilecek.


  ÖSS başvuruları 3 Mart’ta başlayabilir

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, yarın yapılacak YÖK Genel Kurul toplantısında, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) kılavuzunun görüşülerek onaylanması halinde ÖSS’ye başvuruların 3 Mart Pazartesi günü başlayacağını bildirdi.


  Harp okulu başvurusu 1 Nisan’da

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Kara, Deniz ve Hava Harp okullarına başvurular, 1 Nisan-30 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.


  Polis beklemeye son

Yürürlüğe 1 Nisan 2008 tarihinde girecek uygulamayla, maddî hasarlı kazalarda taraflar, kazanın oluş şekli hakkında anlaşıp kaza tesbit tutanağını doldururlarsa, trafik polisini beklemelerine gerek kalmayacak, araçlar trafikte beklemeyecek.


  80 yıldır kimliksiz yaşıyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinin Serinbayır köyünde yaşayan, 5 çocuk ve 25 torun sahibi 80 yaşındaki Etem Bulak bugüne kadar kimliksiz yaşadı.


  29 Şubat’ta doğan 25 bin kişi var

Türkiye’de, 29 Şubatta doğan 25 bin 324 vatandaş, dört yıl aradan sonra doğum günlerini kutlayabilecek. Türkiye’de kütüklere kayıtlı kişiler arasında 29 bin 460 kişi 29 Şubatta doğdu.


  Polisler, Vanlı çocukların gönlünü almayı başardı

Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin yaşadığı mahallelerde başlatılan çalışmalarda en çok çocuklar mutlu oluyor.


  Bilinçli ilâç tüketimi okullarda anlatılacak

Türk Eczacılar Birliği Proje Koordinatörü Sahra Daşdemir, AB hibe programı tarafından 65 bin avro katkı verilerek desteklenen eğitim projesiyle Ankara, Eskişehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat ve Çorum illerinde 4,5 ve 6. sınıflarda eğitim gören toplam 3 bin öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi.


  Yapay tatlandırıcı kilo aldırır

ABD’de yapılan bir araştırmada, şeker yerine yapay, kalorisiz bir tatlandırıcı kullanmanın kilo vermeyi kolaylaştırıcı değil, zorlaştırıcı olabileceği ortaya açıktı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri