Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Gerçeklerin üstündeki örtü kalkıyor

Irak’ta konuşlanmış olan küçük bir ABD askerî birliği üzerine odaklanan “Örtülü Gerçek” (Redacted), farklı bakış açıları ile bu askerlerin karşılaştıkları durumlara verdikleri tepkileri, yerel halka karşı tutumlarını ve medyanın bu olayları nasıl yansıttığını konu alıyor.

Brian De Palma’nın yazıp, yönettiği ve Patrick Carroll, Daniel Stewart Sherman, Ty Jones ile Izzy Diaz’in oynadığı “Örtülü Gerçek” (Redacted), medyanın oluşturduğu imajların gücünü ve tercihlerimizi nasıl etkilediğini büyük bir açıklık ile gözler önüne seriyor.

Kurgu ve belgesel şeklinde hazırlanan filmde, çok sayıda ABD askerinin ev yapımı savaş videoları, fotoğraf ve dergilerinin YouTube’taki görüntüleri de dikkat çekiyor. Gerçek bir öyküden esinlenerek yapılan film, Venedik Film Festivali’nde de gösterildi.

Bu filmi ABD halkına Irak’ta olan gerçek olayların neler olduğunu anlatmak için yaptığını söyleyen ünlü yönetmen De Palma, filmin adını da kasıtlı olarak “Redacted - Düzeltilmiş” koyduğunu, ABD gazetelerinin ve televizyonlarının gerçeğe ilişkin verdikleri bilgilerin “düzeltilmiş” yani çarpıtılmış olduğunu söylüyor.

Ülkemizde de “Örtülü Gerçek” ismiyle 15 Şubat 2008’de vizyona girecek olan film, 14 yaşındaki bir kıza tecavüz eden ABD askerlerinin bu korkunç olayı örtmek için kız ve ailesine direnişçi süsü vererek vahşice öldürmesini konu alıyor...

KÜNYE:

Yönetmen:

Brian De Palma

Senaryo:

Brian De Palma

Oyuncular: Sahar Alloul, Eric Anderson, Lara Atalla, Karima Attayeh, Francois Caillaud

Filmin Türü:

Suç, Drama

Orijinal Adı:

Redacted

Yapımcı Firma: Film Farm, The

Yapım Yılı: 2007

Yapım Ülkesi:

ABD, Kanada

Orijinal Dili:

İngilizce, Fransızca,

Arapça, Almanca

Filmin Süresi:

90 dakika

Resmi Sitesi : www.redactedmovie.com

Dağıtıcı Firma:

Özen Film

Vizyon Tarihi: 15.02.2008

13.02.2008


 

Yeni Eğitimciler buluştu

Yeni Eğitimciler Derneği İstanbul Şubesi, aylık olağan toplantısını yaptı. Toplantıda Pendik İlçe Millî Eğitim Müdürü Bahattin Gök “Sınıf Yönetimi” konusunda bir seminer verdi.

Yeni Eğitimciler Derneği İstanbul Şubesi, aylık olağan toplantısını geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirdi. Toplantıda Pendik İlçe Millî Eğitim Müdürü Bahattin Gök “Sınıf Yönetimi” konusunda bir seminer vererek, özetle şu görüşleri dile getirdi:

“Eğitimin mutfağı, yani asıl yeri sınıf eğitimidir. Davranışları değiştirmede veya yanlış davranışları, olumlu davranışlara çevirmede öğretmene büyük rol düşmektedir. Öğretmen, bilgi taşıyıcılığı veya bilgiye ulaşılan yolları öğretmekten çok, bilgiyi yorumlamada maharetli olmak durumundadır. Çünkü, bugünkü teknolojiyle bilgi kaynaklarına kolayca ulaşılmaktadır. Öğretmen, bilgiyi ne kadar yorumlayabildiğinin muhasebesini her zaman yapmalıdır. Bunun için de öğretmen, uzak çevre, yakın çevre ve okul ortamında, ulaşılan bilgiyi nasıl yorumlayacağını iyi tesbit etmelidir. Öğrenciyi dıştaki kötü etkenlerden ( içki, kumar, uyuşturucu v.b. gibi zararlı alışkanlıklardan) kurtaran ancak iyi bir eğitim veren okuldur. Okuldaki eğitim, sınıf ortamında gerçekleştirilir. Sınıftaki eğitim de iyi bir sınıf yönetimiyle gerçekleştirilir. Bu aynı zamanda okuldaki başarının da temelidir. İyi bir sınıf yönetiminin temelinde şunlar vardır:

1-) Sınıf ortamının fiziksel durumu: Temizlik, yerleşim, araç gereç v.b. durumu.

2-) Plan ve program etkinliği: Günlük, aylık ve yıllık planlarını ustalıkla hazırlayan ve akademik yönden iyi yetişmiş öğretmen, iyi bir eğitici olabilir.

3-) Zamanın iyi kullanılması.”

Dernek İstanbul Şubesi Başkanı Naci Tepir; bu değerli sunumundan dolayı Bahattin Gök’e teşekkür ederek, bütün katılımcıların çok faydalandığına inandığını belirtti. Ayrıca, bunun gibi, öğretmeni işbaşında yetiştirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verileceğini, onun için üyelerimizin ve ilgi duyan eğitimcilerin ilgiyle takip etmeleri tavsiyesinde bulundu.

13.02.2008


 

Yumurta Tahran’dan ödülle döndü

Yönetmen Semih Kaplanoğlu imzası taşıyan ‘’Yumurta’’, Tahran Fecr Film Festivali’nden iki ödül kazandı.

Dünya Prömiyerini 60. Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren ‘’Yumurta’’, uluslararası başarılarına birini daha ekledi.

‘’Yumurta’’, İran’ın Tahran şehrinde bu yıl 26’ncısı düzenlenen Uluslararası Fecr Film Festivalinde, aralarında Nikita Mikhalkov, Alexander Sokurov, Majid Majidi gibi iddialı yönetmenlerin filmlerinin de bulunduğu, toplam 19 filmin katıldığı World Panorama International Competition Bölümü’nde yarıştı.

Yönetmen Semih Kaplanoğlu imzası taşıyan ‘’Yumurta’’, ‘’En İyi Yönetmen Kristal Simurg Ödülü’’ ve ‘’En İyi Teknik ve Artistik Başarı Kristal Simurg Ödülü’’ne lâyık görüldü.

13.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri