Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.SARAY AVANTAJ PEŞİNDE

Temsilcimiz UEFA Kupası 3. tur ilk maçında bugün Alman Bayer Leverkusen'le karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, Alman ekibi karşısında alacağı iyi bir sonuçla rövanş için avantaj elde etmeyi hedefliyor. Ali Sami Yen'de saat 19.45'te oynanacak karşılaşmayı Portekizli hakem Batista yönetecek. D Spor kanalı maçı naklen yayınlayacak.

UEFA Kupası 3. tur ilk maçında Almanya'nın Bayer Leverkusen takımı ile bugün karşı karşıya gelecek olan Galatasaray, avantaj peşinde. Sahasında oynayacağı karşılaşmadan net bir skorla ayrılmayı hedefleyen sarı-kırmızılılar, rövanş için avantaj sağlamayı istiyor. Galatasaray'da, UEFA'ya verilen yeni listede yer alan Emre Güngör ve Hakan Balta da bugünkü karşılaşmada teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın şans tanıması halinde oynayabilecek. Perşembe günü İstanbul'a gelecek olan Ahmed Barusso ile sakatlığı bulunan Hasan Şaş ve Linderoth bu karşılaşmada yer alamayacak.

LİNCOLN YEDEKTE

Sarı-kırmızılı ekipte, sakat oyuncular hızla iyileşirken, teknik direktör Feldkamp'ın, Bayer Leverkusen maçında, Fenerbahçe ve Vestel Manisaspor karşılaşmalarında başarılı bir performans ortaya koyan takım kadrosunda değişikliğe gidip gitmeyeceği merakla bekleniyor. Galatasaray ile Bayer Leverkusen arasında Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.45'te oynanacak karşılaşmayı Portekizli Lucilio Cardoso Cortez Batista, Joao Ferreira, Sergio Lacroix hakem üçlüsü yönetecek.Karşılaşmayı D Spor kanalı naklen yayınlayacak.

206. SINAV

Galatasaray, Avrupa kupalarında 206. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 131, UEFA Kupası'nda 41, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 205 maç oynadı. 2000 yılında UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazan Galatasaray, geride kalan 205 Avrupa Kupası maçında 75 galibiyet ve 79 yenilgi alırken, 51 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 271 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 301 gole engel olamadı. UEFA Kupası'nda 2. turda (H) Grubu'nda mücadele eden Galatasaray, Austria Wien ile evinde 0-0 berabere kalmasına rağmen, Bordeaux, deplasmanda Panionios'u 2-0 mağlup duruma düştüğü maçta 3-2 yenmesi sonrasında gruptan averajla çıkmayı başarmıştı. G.Saray Almanlara karşı 5-5 berabere Galatasaray ile Alman takımlarının Avrupa kupalarında yaptıkları maçlarda eşitlik hakim. Sarı-kırmızılılar, Alman takımlarına karşı 5 galibiyet elde ederken, 5 kez mağlup oldu, 9 maç ta beraberlikle sonuçlandı. Avrupa kupalarında Alman takımlarıyla 9 kez eşleşen Galatasaray, bunların 4'ünde rakiplerini elerken, 3 kez de elenmekten kurtulamadı. Barusso yarın İstanbul'a geliyor Galatasaray'ın, devre arasında İtalya'nın Roma Kulübü'nden kiraladığı Ahmed Barusso, Perşembe günü İstanbul'a gelecek. Ganalı oyuncu, Gana'da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nda ülkesinin milli takımında yer alması nedeniyle gecikmeli olarak takıma katılacak. Bilindiği gibi Gana bu şampiyonayı üçüncü olarak bitirmişti.

13.02.2008


 

Maldonado: Üzerimde baskı yok

Fenerbahçeli futbolcu Maldonado, Appiah ile kıyaslanmasının kendisi için bir sorun oluşturmadığını belirterek, ''Nerede verimli olacağımı, nasıl oynayacağımı biliyor ve kendimi iyi tanıyorum'' dedi.

Maldonado, Samandıra'daki tesislerde antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Oynadığı ilk maçın ardından Appiah'ın yerini dolduramayacağı şeklinde bir izlenim bıraktığının ileri sürülmesi ve ''Appiah ile kıyaslanmak sizde baskı yapar mı?'' sorusu üzerine Maldonado, ''Kesinlikle bir baskı yok. Brezilya'da oynadığım şekilde burada çalışmalarımı devam ettireceğim. Nerede verimli olacağımı nasıl oynayacağımı biliyor ve kendimi iyi tanıyorum. Dolayısıyla benim için böyle bir sorun yok'' şeklinde cevap yerdi.

Fenerbahçe'de her şeyin iyi gittiğini ve her geçen gün takım arkadaşlarına alıştığını ifade eden Maldonado, ilk kez forma giydiği Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçının da kendisi açısından güzel geçtiğini kaydetti. Takım arkadaşlarının seviyesine ulaşmaya çalıştığını belirten Maldonado, bunun için çok çalışması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti: ''Her şey çok iyi gidiyor ve her geçen gün takım arkadaşlarıma daha iyi alışıyorum. Onlar da bana çok yardımcı oluyorlar. Taraftarlar beni gerçekten çok iyi karşıladılar. İsmimi söylemeleri ayrıca mutlu etti beni. Ben de bu sevgiye futbolumla ve işimle karşılık vermek istiyorum. Önümüzde önemli bir periyot var, burada da takım olarak başarılı oluruz umarım.''

TEK RESMİ TEKLİF FENER'DEN

Yabancı kontenjanı nedeniyle yedek kalması durumunda bunu sorup yapıp yapmayacağı sorusuna ise Maldonado, ''Kesinlikle öyle bir problem yok kafamda. Eğer kenarda oturmam gerekiyorsa tekrar bana şans gelmesi için beklerim. Bu şansın bana gelmesi için de daha çok çalışırım'' cevabını verdi. Maldonado, kendisine İngiltere ve İspanya'dan da transfer teklifleri olduğunu, ancak tek resmi teklifi Fenerbahçe Kulübü'nün yaptığını bildirdi.

13.02.2008


 

Sağlam: Takımı ben yaparım

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, takımla ilgili teknik kararları sadece kendisinin verdiğini ve bugüne kadar ne başkanın ne de menajerin işlerine karşımadığını söyledi.

Dün Sabah gazetesinin "Serbest Kürsü" köşesinde Kazım Kanat'ın yaptığı, "Beşiktaş'ta Demirören ve Engin, kafa kafaya verip taktiği ve ilk onbiri belirliyorlar. Şu günlerde Ertuğrul Sağlam tarihi bir basın toplantısı düzenleyip istifa ederse kimse şaşırmasın" şeklindeki yorumla ilgili olarak Ertuğrul Sağlam, Kulubün resmi sitesine şu açıklamalarda bulundu:

KİMSE KARIŞMIYOR

"Beşiktaş'ta göreve başladığım günden itibaren Başkanımız Yıldırım Demirören, Yönetim Kurulumuz ve Genel Menajerimiz Sinan Engin en büyük destekçim olmuşlardır. Takımımız ile ilgili teknik kararları sadece ben verdiğim gibi, bugüne kadar bu kararlarıma ne Başkanımız ne de Menajerimiz tarafından en küçük bir imada dahi bulunulmamıştır.Bu tarz yorumların, bir maçta aldığımız yenilgiyi fırsat bilip, Beşiktaş'ı karıştırmak, şampiyonluğa giden Takımımız'ın uyumunu bozmak için yapıldığına inanıyorum. Biz bütün olarak çok iyi bir ekibiz ve son derece uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu yorumların bizi hedeflerimizden uzaklaştırmasına asla izin vermeyeceğiz." ve birbirimize kenetlenmiş bir şekilde şampiyonluk için sonuna kadar mücadele edeceğiz."

13.02.2008


 

Avrupa şampiyonu Efes'le karşılaşıyor

Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi 2. tur (Top 16) (D) Grubu'ndaki ilk maçında bugün İstanbul'da son Avrupa şampiyonu Yunanistan'ın Panathinaikos takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'de başlayacak karşılaşma Skyturk TV'den naklen yayınlanacak. Efes Pilsen, 1. turda 8 galibiyet ve 6 yenilgi alarak (B) Grubu'nu 4. sırada tamamlarken, Panathinaikos ise 12 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile (C) Grubu'nu lider bitirdi.

EFES 9-4 GERİDE

İki takım arasında geride kalan maçlarda Yunan temsilcisinin galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Avrupa arenasında Panathinaikos ile bugüne kadar 13 maç yapan lacivert-beyazlılar, 9 maçı yitirdi, 4 maçta galip gelebildi. İki ekip arasında İstanbul'da yapılan 5 maçtan 3'ünü kazanan Efes Pilsen, Avrupa kupaları genelinde rakibiyle oynadığı son 3 maçtan da mağlup ayrıldı.

13.02.2008


 

Hidayet bu defa kurtaramadı

Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Cleveland Cavaliers'e 118-111 yenilirken, milli basketbolcu maçı 25 sayıyla takımının en skoreri oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 38 dakika sahada kalan Türkoğlu, 7 kez kullandığı 3 sayılık atışların 4'ünde başarılı olurken, 10 kez denediği 2 sayılık atışların 6'sını sayıya çevirdi. 3 kez geldiği faul çizgisinde de 1 isabetle oynayan Türkoğlu'nun 25 sayı, 6 ribaunt ve 5 asistlik performansı, yenilgiyi önleyemedi. Magic'de 22 sayı, 4 ribaunt ve 4 asistle maçı tamamlayan Jameer Nelson'un çabası takıma galibiyet getirmeye yetmezken, 16 sayı ve 9 ribauntla oynayan Dwight Howard'ın gayreti de yeterli olmadı.

13.02.2008


 

Amatör maçta yaşam savaşı

Trabzon 1. Amatör Kümede oynanan Derecikspor ile Boztepespor arasındaki maçta, dili boğazına kaçan Dereciksporlu Oğuzhan Aydın, rakip takım oyuncusu ve sağlık görevlisi tarafından kurtarıldı.

Yavuz Selim Sahası'nda yapılan maçta rakibi Murat Semiz ile hava topuna yükselen ve yere düşen Oğuzhan Aydın'ın dili boğazına kaçtı. Saha ortasında nefessiz kalan Oğuzhan'a sağlık görevlisi Ayhan Dinçer, ilk müdahaleyi yaptı. Bu sırada rakip takım oyuncusu Cafer de sağlık görevlisi Dinçer'e yardımcı oldu.

Ayhan Dinçer, Dereciksporlu Oğuzhan Aydın'ın dilinin boğazına kaçtıktan sonra nefes alamadığını belirterek, ''Parmağımla dilini çekmeye çalıştım. Rakip Boztepsporlu oyuncu da çenesini tuttu. Tam dilini çıkaramazsak da nefes almasını sağladık'' dedi. Oğuzhan'ın bilincini hiç yitirmediğini kaydeden Dinçer, ''Olaydan hemen sonra da ambulans geldi. Ambulanstaki doktorda elinde bulunan plastik bir maddeyle dilini boğazından tamamen çıkardı. Daha sonrada hastaneye kaldırıldı''

13.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri