Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ULUSOY GİTTİ, DOĞAN GELDİ

Futbol Federasyonu'nun dün yapılan olağanüstü genel kurulunda, Hasan Doğan başkanlığa seçildi. Genel kurula katılan 237 delegeden 231'i başkanlık seçimi için oy kullandı. Delegelerin 222'sinin oyunu alan Hasan Doğan, Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı oldu. Seçimde 8 delege boş oy kullanırken, 1 oy da geçersiz sayıldı.

KIRGINLIKLARI BIRAKALIM

Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Hasan Doğan, ''Her biri ayrı bir deneyime sahip arkadaşlarımla iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum'' dedi. Hasan Doğan, genel kurulda başkan seçilmesinin ardından delegelere hitaben yapacağı konuşma öncesinde, tüm yönetim kurulu üyelerini kürsüye davet etti. Kendisini bu göreve aday gösterenlere teşekkür eden başkan Doğan, ''Bugün tarihi bir birlik ve beraberlik örneği sergiledik. Mevlana, 'Dün, dünde kaldı cancağızım. Şimdi yeni bir şeyler söylemek lazım' demiş. Şimdi yeni bir şeyler söylemek lazım. Geçmişi, kırgınlıkları ve tüm olumsuzlukları geride bırakmanın zamanı. Gelin hep birlikte Türk futbolunu geleceğe taşıyalım'' diye konuştu.

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Doğan, konuşmasının ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte delegelerin tebriklerini kabul etti. Bu arada başkanlık seçiminin ardından yönetim ve denetleme kurulu üyelikleri için seçim yapıldı. Yönetim kurulu için yapılan seçimde, 188 'evet' oyuna karşılık 7 boş oy kullanılırken, denetleme kurulu seçiminde ise 191 'evet' oyuna karşın 4 boş oy çıktı.

ULUSOY SEÇİMİ BEKLEMEDİ

Öte yandan Genel Kurulda, başkan Haluk Ulusoy döneminin faaliyet ve denetim kurulu raporlarıyla gelirgider tablosu ibra edildi. Haluk Ulusoy, raporların ibra edilmesinden hemen sonra yönetim kurulu üyeleriyle birlikte genel kurul salonunu terk etti.

YENİ YÖNETİM KURULU

Oğuz Çarmıklı, Mehmet Ali Aydınlar, Zafer Yıldırım, Mahmut Özgener, Serdar Güzelaydın, Levent Kızıl, Servet Yardımcı, Mehmet Baykan, Lütfi Arıboğan, Süleylan Atal, Ufuk Özerten, Arif Nuri Koşar, Tuncay Karartı, Yunus Egemenoğlu.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Hakan Kanık, İsmet Çiftçi, Ali Düşmez, Fahrettin Curoğlu, Ahmet Malatyalı, Celal Birsen, Hüseyin Ar, Fahrettin Eserdi, Mustafa Evrensel, Kenan Serthan, Eyüp Gözgeç, Cevat Kosova, Turan Mecikoğlu, Cemal Yücel Günay. Denetleme Kurulu: Hamdi Topçu, Birol Acar, İsmail Gerçek, Kazım Çalışkan, Ziya Erbaş

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: İbrahim Zengin, Mehmet Ali Kaynar, Murat Eroğlu, Namık Öndeş, Salih Karabulut.

15.02.2008


 

Turu Almanya'da geçeriz

Galaasaraylı futbolcular, UEFA Kupası'nda Bayer Leverkusen ile oynayacakları karşılaşmanın rövanşında istedikleri sonucu alacaklarını söyledi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran sarı-kırmızılı futbolculardan Mehmet Topal, Ayhan Akman ve Arda Turan, İstanbul'da yağan kar yağışının zemini olumsuz etkilediğini belirterek, "Artık buradaki maç geride kaldı. Almanya'da oynayacağımız rövanş maçını kazanarak bir üst tura çıkmak istiyoruz. Buna inancımız tam" diye konuştu.

BAYER'DEN DAHA İYİYİZ

Ayhan Akman maçla ilgili görüşlerini, ''Bu maçta galip gelmeliydik, ama olmadı. İyi mücadele ettik. Saha koşulları da ağırdı. Genel anlamda rakibimizden üstündük. Onlardan daha iyi bir takım olduğumuzu ve gidip Almanya'da turu geçeceğimizi düşünüyorum'' diye açıkladı. Galatasaray Kulubü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen de, İstanbul'da gol haricinde herşeyi yaptıklarını belirterek, "Almanya'da biz bu turu geçeceğimize inanıyorum. Futbolcularımıza güveniyorum." dedi.

CİM BOM BIRAKTIĞI YERDE

Galatasaray, UEFA Kupası 2. tur (H) Grubu'nda sahasında son oynadığı Avusturya Wien maçında olduğu gibi, Bayer 04 Leverkusen maçından da golsüz beraberlikle ayrıldı. Grupta oynanan maçta zayıf rakibiyle yenişemeyen Galatasaray, Bordeaux'un deplasmanda Panionios'u, 2-0 mağlup duruma düştüğü maçta 3-2 yenmesi sonrasında gruptan averajla çıkmayı başarmıştı. Galatasaray, Alman rakibiyle yenişemeyerek rövanş için avantaj sağlayamadı, ancak deplasmanda alacağı gollü bir beraberlikte, galibiyete gerek olmadan tur atlayabilecek.

15.02.2008


 

Feldkamp: Lincoln henüz hazır değil

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, UEFA Kupası 3. tur ilk maçında son dakikalarda oyuna girmek istemeyen Brezilyalı futbolcu Lincoln'la ilgili olarak, '''Bu havada Lincoln'ü hiç oyuna sokmayabilirdik.

Onu oyuna sokmamın nedeni, rakibin ofansif bir oyuncusunun üzerimize gelmesi içindi'' dedi. Lincoln'ün oyuna girmek istemediğinin belirtilmesi üzerine Karl Heinz Feldkamp, ''Kendisi daha hazır değildi, acele etme diye de işaret ettim. Biraz daha ağırdan alıp, daha sonra girmesini istedim. Sakatlık olabilirdi, bu ağır sahada 10 kişiyle bitirmek istemedim'' ifadesini kullandı. Feldkamp, Nonda'nın sakatlığı nedeniyle ilk 11'de oynamadığını da dile getirerek, ''İki idmanla bugüne geldik. Ayhan, kaç aydan sonra ilk defa 11'de ve uzun süre de oynadı. Nonda da aynı. Bunlar kolay hazmedilemeyecek şeyler'' dedi.

15.02.2008


 

Çaykur Rize-Fenerbahçe

Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor, Süper Lig'de bugün yapacakları 22. haftanın açılış maçıyla birlikte, lig tarihinde 26. kez karşı karşıya gelecek.

Rize Atatürk Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Zafer Önder İpek yönecek. Karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak. Her iki takım arasında daha önce yapılan 25 lig maçının 13'ünü Fenerbahçe, 6'sını Çaykur Rizespor kazanırken, 6 maç ise berabere sona erdi.

15.02.2008


 

F.Bahçe en zengin kulüpler arasında

Fenerbahçe Spor Kulübü, dünyanın en çok kazanan futbol kulüpleri arasına girmeye aday oldu.

Deloitte tarafından her yıl hazırlanan ''Footbal Money League'' (Futbol Para Ligi) araştırmasının 20062007 sezonu sonuçları yayımlandı. Araştırmada Fenerbahçe'nin 87,2 milyon Avroluk gelirle önümüzdeki yıllarda dünyanın en çok kazanan futbol kulüpleri arasına girmeye aday olduğu belirtildi.

15.02.2008


 

Trabzonlu oyunculara para dopingi

Trabzonspor'da yeni yönetim kurulu, futbolculara ödeme yaptı.

Genel sayman Mahmut Aksu, futbolculara maç başı alacaklarına karşılık 900 bin YTL'lik ödeme yaptıklarını söyledi. Aksu, ''Önümüzdeki hafta maaşları ve çeklerinin ödemesini yapacağız. Futbolculara ilk ödemeyle birlikte 4 milyon YTL'yi bulacak'' dedi.

15.02.2008


 

Real Madrid dünyanın en zengin kulübü

Football Money League, 20062007 sezonunda elde ettiği gelirlere göre dünyanın en zengin kulübünün Real Madrid olduğunu açıkladı.

Araştırma sonrasında Real Madrid'in bir önceki sezona oranla yüzde 20 daha fazla gelir elde ederek toplam 351 milyon Avro kazandığı bildirildi. Manchester United 315 milyon Avro ile ikinci sırada yer aldı.

15.02.2008


 

Efes, Avrupa'nın son devini yıktı

Basketbol ULEB Avrupa Ligi'nde 2. tur ilk maçında geçen sezonun şampiyonu Yunanistan'ın Panathinaikos takımını 10 sayı farkla 74-64 yenen Efes Pilsen'de galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Genel Menajer Engin Özerhun, Panathinaikos karşısında bütün oyuncuların görevini en iyi şekilde yaptığını belirterek, ''Rakibimizi yenerek ikinci tura iyi bir başlangıç yaptık'' dedi. Geçen sezonun Avrupa Ligi şampiyonu Panathinaikos'un daha güçlü bir kadroyla bu sezon mücadele ettiğini belirten Engin Özerhun, şöyle devam etti: ''Maçtan sonra keşke daha farklı bir skorla yenseydik düşünceleri oluştu. Bu galibiyet takımımızın kalitesini gösteriyor. Bu çizgide sürdürmek lazım. Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Montepaschi Siena'yı gelecek hafta sahamızda yenerek bu galibiyeti taçlandırmak istiyoruz.''

15.02.2008


 

Hidayet 18, Mehmet 20 sayı attı

Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Denver Nuggets'ı 109-98 yenerken, milli basketbolcu 18 sayı kaydetti.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 25 dakika sahada kalan Türkoğlu, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2'sini sayıya çevirirken, 13 kez denediği 2 sayılık atışlarda 6 isabetle oynadı.

MEHMET OKUR'DAN 20 SAYI

Utah Jazz, deplasmanda Seattle Supersonics'i 112-93 yenerken, milli basketbolcu Mehmet Okur, 20 sayı kaydetti. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 39 dakika sahada kalan Okur, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda başarılı olamazken, 13 kez denediği 2 sayılık atışlarda da 8 isabet çıkardı. 4 kez kullandığı serbest atışta tam isabetle oynayan Okur 20 sayı, 10 ribaunt ve 2 asistlik performansıyla takımının galibiyetine katkı sağladı.

15.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri