Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ediz Hun’un kitapları sokak çocuklarına

Sinema oyuncusu ve eski milletvekili Ediz Hun, şahsi kütüphanesinden 200 kitabı İstanbul Gençlik Rehabilitasyon ve Meslek Edindirme Merkezi İSMEM’de hayatını sürdüren gençlere hediye etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İstanbul Gençlik Rehabilitasyon ve Meslek Edindirme Merkezi İSMEM, Ediz Hun’u ağırladı. Eşi Berna hanımla birlikte İSMEM’in Tuzla’daki tesislerini ziyaret eden Ediz Hun, kurum çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi alarak tesislerde kalan gençlerle sohbet etti. İSMEM’le bir televizyon programı çekimleri sırasında tanıştığını ifade eden Hun, kütüphanesinin seçkin eserlerinden oluşan 200 kitabı da İSMEM’li gençlere hediye etti.

Gençlerle birlikte İSMEM’i gezen Ediz Hun, İSMEM’de, sokakta kalan gençlerin rehabilitasyonu gibi toplumsal bir soruna, böylesine hayatsal bir çözüm arayışı içinde olunmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Ediz Hun şunları söyledi: “İSMEM’de, sokakta yaşayan ya da yaşama riski taşıyan gençlerin meslek edinerek hayata hazırlanmalarının sağlandığını aylar önce bir program çekimi sırasında öğrendim. Böylesine önemli bir toplumsal sorunla ilgili geliştirilen çözüm mekanizması, İSMEM’le kurumsallaşmış. Bu gençlerin rehabilite edilerek topluma kazandırılmalarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün gençlerle tanışmak ve kitaplığımdan seçtiğim bazı kitapları hediye etmek için buradayım. Hepsi bizim için çok önemli birer birey olduklarını bilmelidir.”

17.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bursa kitapla buluşuyor

  Peygamberimize adanmış şiirler

  Ediz Hun’un kitapları sokak çocuklarına

  Tarihî köprü su altında kalabilir


 Son Dakika Haberleri