Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

HEM ATIYOR, HEM YİYOR

Ligin ilk yarısında az gol atıp, az gol yiyen Beşiktaş, ikinci yarıyla birlikte çok gol atıp, kalesinde de çok gol görmeye başladı.

Turkcell Süper Lig'de 22. haftayı 3-2'lik Ankaraspor galibiyeti ile kapatan Beşiktaş, ligin ikinci yarısında çok gol atıp, kalesinde de çok gol görmeye başladı. Ligin ilk yarısında gol yollarında zorlanan ve tarihinin en az gol attığı dönemlerinden birini yaşayan Beşiktaş, Holosko'nun transferi, ayrıca ilk yarının suskun ismi Nobre'nin golleriyle ikinci yarıda gol yollarında daha başarılı oldu. Buna rağmen siyah-beyazlılar savunmalarında da başarısız bir grafik çizerek ikinci yarıyla birlikte kalesinde çok gol gördü.

5 MAÇTA 12 GOLE ULAŞTI

Süper Lig'in ilk yarısında oynadığı 17 maçta toplam 22 gol atabilen Beşiktaş, ikinci yarıda ise henüz 5 karşılaşmada 12 gole ulaştı. Ligin ilk yarısında sadece 3 maçta 3 gol birden atabilen siyah-beyazlılar, ikinci yarıda 5 maçın birinde 4, ikisinde 3, birinde ise 2 gol atarken, sadece 2-0 yenildiği Kayserispor karşılaşmasında gol kaydedemedi. Ligin ilk yarısında maç başına 1.29 gol atma oranıyla mücadele eden ''Kara kartallar'', ikinci yarıda ise bu oranı 2.40'a taşıdı.

SAVUNMA SOS VERİYOR

Ligin ikinci yarısında gol atma sorununu çözen Beşiktaş, kalesini ise aynı oranda başarıyla savunamadı. İlk yarıdaki 17 maçta kalesinde toplam 14 gol gören Beşiktaş, ikinci yarıdaki 5 maçta ise 8 kez kalesini rakip takım oyuncularına kapayamadı. Siyah-beyazlılar, ilk yarıda maç başına 0.82 gol yeme oranıyla oynarken, ikinci yarıda ise bu oran 1.60'a çıktı.

TÜM MAÇLARDA GOL YEDİ

Beşiktaş, ligin ikinci yarısında oynadığı 5 maçta da kalesinde gol görürken, ligde üst üste 7 maçtır gol yemiş oldu. ''Kara kartallar'', 15. haftada deplasmanda oynadıkları ve 1-0 kazandıkları Bursaspor maçından bu yana oynadıkları tüm lig maçlarında kalesinde gol gördü. Siyah-beyazlılar, bu sezon oynadıkları 22'si lig, 10'u Avrupa, 5'i Fortis Türkiye Kupası, 1'i de Süper Kupa olmak üzere toplam 38 resmi maçın sadece 12'sinde gol yemezken, diğer 26 karşılaşmada da taraftarlarına gol üzüntüsü yaşattı. Beşiktaş, bu maçların 29'unda ise gol atmayı başardı.

18.02.2008


 

Sağlam: Protestolar bizi rahatsız etmedi

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ankaraspor karşısında zor bir galibiyet elde ettiklerini, son dakikalarda da olsa galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Taraftarların 2-2'den sonra protestoda bulunduklarının hatırlatılması üzerine de Sağlam, ''2-0'dan sonra 2-2'ye gelen maçta protestonun olması doğal. Ama seyircimizin bizleri veya futbolcuları rahatsız eden protestoları olmadı. 2-2'den 3-2 kazanmamız da da rol oynadılar'' diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam, yeni transfer Gordan Schildenfeld'i değerlendirerek, ''İlk defa takım arkadaşlarıyla birlikte mücadele etti. Elinden geleni yaptı, uyumlu görüntü çizdi. İlk maçı olması handikaptı. O da böyle bir sahada diğer arkadaşları gibi hatalar yaptı ama sıkıntılı bir görüntü çizmedi'' dedi.

18.02.2008


 

Aziz Yıldırım'a vefa gecesi

Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Ali Şen, "Aziz Yıldırım 10 senede 100 senelik iş yaptı" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Eski Başkanı Ali Şen, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı'nda 10. yılını tamamlayan Aziz Yıldırım için bir gece düzenledi. Caddebostan Büyük Kulüp'te düzenlenen geceye İstanbul Valisi Muammer Güler, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, TBMM eski başkanlarından İsmet Sezgin'in yanı sıra spor, medya ve siyaset dünyasından ünlü isimler ile Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Yıldırım, yaptığı kısa konuşmada daha yapacakları çok şeyin bulunduğunu söyleyerek ''Dev olmaktan bahsetmiyoruz. Dev olacağız'' dedi. Eski başkan Şen de, Aziz Yıldırım isminin stadyuma verilmesi gerektiğini ifade ederek, ''(Gelen gideni aratır) diye bir laf vardır. Bu lafı söyleyen Aziz Yıldırım'ı hesaba katmamış. Aziz Yıldırım benden onlarca, yüzlerce kez başarılı olmuş bir başkandır. Onun ismi artık stadyuma verilmelidir'' diye konuştu.

TEKNİK DİREKTÖR ZİCO DA KATILDI

Ali Şen, Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığının çok zor olduğunu dile getirerek, üzerinde ''Başkanlığı benden aldın 10 senede 100 senelik iş yaptın'' yazılı plaketi Aziz Yıldırım'a verdi. Şen, Yıldırım'dan dünyada alınması gereken tüm kupaların alınmasından sonra başkanlığı bırakmasını istedi. Teknik direktör Zico ve idari menajer Volkan Ballı'nın da katıldığı gecede, Ali Şen'in Galatasaray ve Beşiktaş'lı dostları da birer konuşma yaptı. Başkan Yıldırım geceye katılanlar ile birlikte ''Nice 10 Yıllara'' yazılı pastayı kesti.

18.02.2008


 

Başkana küfür eden taraftar bulunamadı

Ankaraspor'u 3-2 yenen Beşiktaş'ta kulüp başkanı Demirören'in, maçın son bölümlerinde bir taraftarın kendisine yönelik lafı nedeniyle stadı sinirli bir şekilde terk ettiği gözlendi.

Siyahbeyazlı yöneticilerin, başkana laf atan taraftarı araştırırken, yöneticiler Ertunç Soğancıoğlu, Bülent Deriş ve Nedim Sarsmaz stadın dışında bulunan naklen yayın aracına giderek, görüntülerden bu kişiyi tespit etmeye çalıştılar. Ertunç Soğancıoğlu, görüntülere baktıklarını belirterek, ''Bir küfür olayı var, bakıyoruz'' dedi.

18.02.2008


 

F.Bahçe, Sevilla'ya salonda hazırlanıyor

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turunda 20 Şubat Çarşamba günü İspanya'nın Sevilla takımı ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, sahaların karla kaplı olması nedeniyle bu sabahki çalışmasını salonda yaptı.

Antrenman için Dereağzı Tesisleri'ndeki sahanın hazırlandığı ancak teknik direktör Zico'nun, hava şartlarını da düşünerek, futbolcularına salonda dinlenmeye yönelik program uyguladığı bildirildi.

Kaleci antrenörü Murat Öztürk, zaman zaman tipiye dönen kar yağışına rağmen kalecilere sahada antrenman yaptırdı. Volkan Demirel, Serdar, Volkan Babacan ve Mert, karla kaplı üst sahanın küçük bir bölümünün temizlenmesiyle bu bölümde antrenman yaptı.

18.02.2008


 

Futbola kar engeli

TFF 2. ve 3. Lig'de İstanbul'da oynanması gereken 3 karşılaşma, yoğun kar yağışı ve saha zeminlerinin elverişsiz olması nedeniyle ertelendi.

TFF 2. Lig 1. Klasman Grubu'nda Eyüp Stadı'nda Alibeyköyspor-Türk Telekomspor ve Maltepe Stadı'nda İstanbul Maltepespor-Küçükköyspor arasında oynanması gereken maçlar ile TFF 3. Lig 4. Grup'ta Vefa Stadı'nda yapılması gereken Anadolu Üsküdar 1908-Gölcükspor arasındaki karşılaşmanın yarına ertelendiği bildirildi.3. Grup'ta Balıkesirspor-Aliağa Belediyespor ile OYAK Renault-Ispartaspor, 4. Grup'ta ise Orhangazispor-Yıldırım Bosnaspor ile Bursa Merinosspor-Beylerbeyi maçlarının, bugün saat 13.30'a ertelendiği bildirildi. Üçüncü Lig 3. Grup'ta Konya Şekerspor ile Kütahyaspor arasında yapılacak maç kar nedeniyle ertelendi.

18.02.2008


 

Ders alacak mı?

Aslında zor maçtı. Rakip son 4 maçında 10 puan toplamış, düşmeme mücadelesi veren mücadeleci, çok koşan Ankaraspor. Beşiktaş'ta ise hafta içi sıkıntılı geçmiş, kart cezalısı Tello ile sakat Serdar Özkan ve Bobo yok. Defansta yeni transfer Gordon Schildenfeld ve solda Aydın ne yapacak belli değil. Defanstaki sıkıntıya ek olarak hava ve zemin futbol oynamaya pek müsait değil. Üstüne üstlük puan cetvelinde kendinden üstte olan Fenerbahçe ve Sivasspor maçlarını deplasmanda kazanmış. Neresinden bakarsan bak kazanmaya mecbursun.

Beşiktaşlı futbolcular maça hırslı ve istekli başladılar. Nobre ile öne geçtikten sonra da kontrollü ve mücadeleci oyun devam etti. Aydın ve Gordon iyi oynuyordu.Gökhan’ın güven vermeyen hareketleri ve Delgado’nun etkisizliğine rağmen, Holosko ile gelen 2. gol bir anda takımda rahatlama sağladı. Futbolcularda seyirciler gibi maçı bitti zannedip rehavete girince defans ve Rüştü ortak yapımı ard arda yenilen iki gol bir anda şok yaşanmasına neden oldu. Kaybedilecek 2 puan belki de daha şimdiden şampiyonluğa elveda anlamına gelecekti ki, zor zamanlarda attığı kritik gollerle dikkat çeken İbrahim Toraman sahne aldı. Toraman’ın bu golü sadece 2 puanı değil, protesto edilen futbolcuları (Rüştü, A.Tandoğan ve Ricardinho) ve Başkan Yıldırım Demirören’i de sıkıntıdan kurtarmış oldu. İşin garibi atılan bu golde seyircilerin protesto ettiği futbolcuların payı büyüktü.

Bu maçın uzatma dakikalarında gelen gol ile 2 puan kurtarılırken, Ankara da oynanan ilk maçın son dakikasında atılan nizami golün hakem tarafından verilmemesi ile kaybedilen 2 puan telafi edilmiş oldu. Ertuğrul Sağlam maçtan sonra “Bundan ders alacağız” diyor. Dileriz öyle olur, zira önünde 6 maçlık zorlu bir dönem var. Defansta bu hatalar devam ederse zamanında alınmayan derslerden sınıfta kalınabilir, üstelik bunun bütünlemesi de yok.

Nidai PAKSOY

18.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri