Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başı açık-kapalı sürtüşmesi hiç olmadı

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformunun Abdi İpekçi Parkında düzenlediği “başörtüsüne özgürlük eylemleri” üçüncü yılına girdi. Geniş katılımla yapılan bu haftaki eylemde konuşan Küresel Eylem Grubundan Canan Şahin, kendisinin başının örtülü olmadığını belirtirken, “Başı açık bir genç kız olarak hiçbir zaman başörtülü kişilerle bir sorunum olmadı. Başı örtülü birçok komşum ve akrabam var ve hiçbiri ile de bu farklılıktan dolayı bir sürtüşmem olmadı” dedi.


Müminler kardeştir

Doğu Anadolu’nun ve Bitlis’in önde gelen manevî dinamiklerinden emekli imam Mehmet Cepe, Türkiye’yi kimsenin bölemeyeceğini vurguladı. Cepe, “Allah’ın

Şahin: Mini af yok

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Mini af diye birşey yok” dedi. Şahin, gazetecilerin soruları üzerine, Ceza Muhakemeleri Yasasının 231. maddesinde, te


  Mecliste Vakıflar Kanunu görüşmeleri devam edecek

TBMM’de bu hafta pek çok kişiyi yakından ilgilendiren kanun tasarıları görüşülecek. Genel Kurulda, muhalefetin karşı çıktığı Vakıflar Kanununun son iki maddesi görüşülecek.


  Okullar tatil edildi

Yurt genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitim ve öğretime 18 Şubat 2008 tarihinde ara verilmesine karar verildi.


  Çığ ve don uyarısı

Türkiye, Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Meteoroloji, çığ ve don tehlikesine karşı uyarıda bulundu. Son meteorolojik analiz ve tahminlere göre soğuk hava hafta ortasına kadar yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürecek.


  İstanbul’da kar hasreti bitti

İstanbul’da aylardır beklenen kar nihayet yağdı. Önceki gün yüksek kesimleri beyaza bürüyen kar, dün şehir merkezinde de etkili oldu. Zaman zaman yoğunlaşan kar yağışı ve tipi sebebiyle araçlar trafikte güçlükle ilerledi.


  Kış, hava trafiğini olumsuz etkiliyor

Yurt genelindeki kar yağışı sebebiyle, İstanbul’dan Konya, Eskişehir ve Kahramanmaraş’a yapılması planlanan uçak seferleri iptal edildi.


  Bazı yollar ulaşıma kapandı

Karayollarında bazı yollar kar ve tipi sebebiyle ulaşıma kapandı.


  4 yolcu otobüsü karda devrildi: 2 kişi öldü 123 kişi yaralandı

Farklı şehirlere giden 4 farklı yolcu otobüsü kar yağışının kayganlaştırdığı yollarda kontrolden çıkarak devrildi. Kazalarda 2 kişi ölürken 123 kişi yaralandı.


  Teröristlerin kurduğu 4 tuzak imha edildi

PKK’ya yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, bölgede teröristler tarafından kurulan 4 patlayıcı tuzağı etkisiz hale getirdi.


  YÖK sağlıkçıların hakkını teslim etti

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen, sağlık kurumları işletmeciliği mezunlarının sağlık hizmetlerinde üst öğrenim sayılması yönünde yıllardır sürdürdüğü mücadelesini, YÖK Genel Kurulu’nun verdiği olumlu kararla başarıya ulaştırdı.


  Ek-17’de düzenlemeye gerek yok

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, anayasada yapılacak değişiklikle YÖK Kanunu’nun ek-17. maddesine düzenleme yapılmasına kalmayacağını belirtti.


  Belde belediyelerine sahip çıkılmıyor

Demokrat Parti (DP) Kütahya İl Başkanı Atila Palangalı, ilde kapatılması beklenen 49 belde belediyesine sahip çıkılmamasına tepki gösterdi.


  Eker: Birileri gündem oluşturup, kaos üretiyor

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ‘’Birileri kendi kendilerine bir takım gündemler yaratıyorlar. Sonra o gündemlerden kaoslar üretiyorlar’’ dedi.


  Avrupalı turistlerin gözdesi yine Türkiye

Avrupalı turistlerin, bu yıl da gözdesi Türkiye olacak. Uzmanlar, Türkiye’de, bu yıl, en az yüzde 10’luk bir turist artışının gerçekleşeceğini tahmin ediyorlar.


  DP: Siyasetin seviyesi düştü

Demokrat Parti (DP) Belediye Başkanları toplantısı sonuç bildirgesinde, Türkiye’nin, gündelik siyasi çekişmelerle ve rejim tartışmalarıyla kamplaşmalara itildiği ifade edilerek, ‘’Siyasetin seviyesi düşmüştür’’ denildi.


  ‘Çok Yaşa Bebek’ ile bebekler çok mutlu

Türkiye Bankalar Birliğinin (TBB), Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği ve Türk Pediatri Kurumunun işbirliğiyle 5 yıl önce hayata geçirdiği ‘’Çok Yaşa Bebek’’ kampanyası kapsamında hibe edilen cihazlarla bugüne kadar çok sayıda bebek sağlıklı hayata kavuşturuldu.


  Antep’ten çevreye büyük yatırım

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, tıbbî atıkların sebep olduğu çevre sorunlarının önüne geçmek için 1 milyon 100 bin dolarlık tesis kuracaklarını bildirdi.


  İnternetten mezar ziyareti

İstanbul’da hazırlanacak Mezarlık Bilgi Sistemi (MBİS) ile vatandaşlar artık yakınlarının mezar yerlerini bilgisayar aracılığı ile çok rahat bulacak.


  Kalabalıklar koyun sürüsü gibiymiş

Araştırmacılara göre kalabalık insan grubuyla koyun sürüsü arasında yok denecek kadar az fark var, çünkü her iki durumda da bazı kişiler grubun diğer kısmını yönlendiriyor.


  Atıklar için telefon hattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Alo Tıbbi Atık” ve “Alo Katı Atık” hatlarını hizmete soktu.


  Meke Gölü'ne nazar değdi

Küresel ısınma sebebiyle yağışların azalıp buharlaşmanın artması ve yer altı sularındaki hızlı azalma ile Karapınar’daki Meke Gölü, yabani kuşların ürediği, görüntüsüyle “dünyanın nazar boncuğu’’ olarak adlandırıldığı günlerini arıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri