Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

KALLİ AVRUPA'DA YOK

Alman teknik adam, G.Saray'ın bu sezon Avrupa Kupası maçlarındaki özlenen performansı için çare olamadı. Sarı-kırmızılılar Feldkamp yönetiminde bu sezon çıktığı 10 Avrupa Kupası maçında 4 galibiyet, 4 yenilgi ve 2 beraberlik alırken, önemli maçlarda varlık gösteremedi.

Türkiye'nin futbolda Avrupa kupaları geçmişinde en başarılı ekibi olan, UEFA ve Süper Kupa sahibi Galatasaray'ın son yıllardaki düşüşüne, Alman teknik adam Karl Heinz Feldkamp da çare olamadı. Galatasaray'da sezon başında teknik direktör Erik Gerets'in yerine göreve getirilen ve önemli transferlerle kadrosu güçlendirilen Karl Heinz Feldkamp, Turkcell Süper Lig'deki başarılı performansına karşın, UEFA Kupası'nda düş kırıklığı yarattı. Sarı-kırmızılı takımın bu sezon UEFA Kupası'nda sergilediği futbol eleştiriler alırken, Bayer 04 Leverkusen'e deplasmanda 5-1 gibi farklı bir skorla yenilerek elenilmesi eleştirileri özellikle Feldkamp üzerinde yoğunlaştırdı.

GRUPTAN ŞANSLI ÇIKIŞ

UEFA Kupası eleme turunda Hırvat Slaven Koprivnica ve 1. turda İsviçre tepsilcisi Sion'u geride bırakarak 2. tur gruplarına kalmayı başaran sarı-kırmızılı takım, bu bölümde beklenenden çok uzak bir performans sergiledi. Grupta yaptığı 4 maçta yalnızca 1 galibiyet alabilen sarı-kırmızılı ekip, büyük önem taşıyan son maçında grup sonuncusu Avusturya'nın Austria Wien takımını dahi kendi evinde yenemezken, gruptan çıkmayı garantilemiş Fransız temsilcisi Bordeaux'nun, genç oyuncularıyla Yunan takımı Panionios'u deplasmanda yenmesi sonrası, büyük bir şans sonucu 3. tura kalmayı başardı. Eleme maçlarının dışında rakiplerine karşı sürekli zorlanan Galatasaray'ın bu durumuna Alman çalıştırıcı çözüm bulamazken, 5-1'lik farklı Bayer 04 Leverkusen mağlubiyetiyle elenilmesi de tüm hayalleri sona erdirdi.

AVRUPA'DA 8 YIL SONRA 5 GOL

Galatasaray, Bayer 04 Leverkusen mağlubiyetiyle, Avrupa kupalarında yaklaşık 8 yıl sonra kalesinde 5 gol birden gördü. Şampiyonlar Ligi'nde 1999-2000 sezonunda mücadele ettiği (H) Grubu'nda İngiliz ekibi Chelsea'ye İstanbul'da 5-0 yenilerek tarihi bir hezimete uğrayan Galatasaray, 8 yıl sonra bu kez Bayer 04 Leverkusen'e 5-1 yenilerek, benzer bir duruma düşmekten kurtulamadı. Galatasaray, Türkiye'de ise en son 24 Ocak 2004 tarihinde Çaykur Rizespor'a Türkiye Kupası maçında 5-0 yenilmişti.

KALLİ'NİN AVRUPA KARNESİ

Karl Heinz Feldkamp, Galatasaray'ın başında bu sezon çıktığı toplam 10 Avrupa Kupası maçında 4 galibiyet, 4 yenilgi ve 2 beraberlik yaşadı. Rakip filelere toplam 18 gol atıp, kalesinde 16 gol gören Galatasaray'ın, 4 galibiyetinden 3'ünü 2. ön eleme turu ile 1. turdaki maçlarında alması dikkat çekti

23.02.2008


 

G.Saray 5 günde 2 derbi oynayacak

Süper Lig'de bu hafta sonu Kasımpaşa ile karşılaşacak Galatasaray'ı, gelecek hafta iki ezeli rakibi Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yapacağı son derece önemli derbi maçlar bekliyor.

Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile eşleşen sarı-kırmızılı takım, deplasmanda 0-0 berabere kaldığı ve etkili bir futbol sergilediği mücadelenin ardından, 27 Şubat Çarşamba günü bu kez kendi evinde yapacağı rövanşta ezeli rakibini eleyerek adını yarı finale yazdırabilmenin hesaplarını yapıyor.

BEŞİKTAŞ'LA ZORLU DERBİ

Sarı-kırmızılı takım, 2 Mart Pazar günü ise Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk yolundaki rakiplerinden Beşiktaş'a, BJK İnönü Stadı'nda konuk olacak. Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı Ali Sami Yen Stadı'nda 2-1 kazanan Galatasaray, siyah-beyazlı ekibe karşı deplasmanda da başarılı bir sonuç almak istiyor.

23.02.2008


 

Hakemleri MHK atayacak

Merkez Hakem Komitesi (MHK) yeni başkanı Oğuz Sarvan, ''Biz hesaplaşmaya gelmedik'' dedi.

İstanbul Mövenpick Hotel'de basına yeni yönetim kurulunda yer alan isimleri tanıtan ve projeleri hakkında bilgi veren Oğuz Sarvan, ilk etapta camia içinde güven ortamı oluşturmaya çalışacağını söyledi. Sarvan, sözlerini şöyle sürdürdü. ''Bizim ülkemizde malesef güven ortamı yok. Öncelikli olarak kurumlar içinde bu güveni oluşturacağız. Futbol Federasyonu bize bu konuda desteğini verdi. Biz hakemlerin bize güvenini sağlamak ve sonunda da hakemlere olan güvensizliği ortadan kaldırmak. Şimdiye kadar hep hakemler adalet dağıtandı ama onlara hiç adalet sağlanmadı, biz bu adaleti sağlayacağız. Hiç kimse ile hesaplaşmaya gelmedik. Geçmişi sildik. Hakem atamalarını da federasyon değil MHK yapacaktır.''

Sarvan, ayrıca Türkiye'deki hakemlerin çok az maç yönettiğini ve deneyimsiz olduklarını, bu yüzden Avrupa ve dünyada Türk hakemine yeteri kadar görev verilmediğini söyledi. Sarvan, ''Hakemlerimiz futbolun var oluş nedeni değildir. Sadece futbola hizmet edenlerdir. Ülkemizde malesef hakemler yeteri kadar maç yönetmiyor. Avrupa liglerinde özellikle Almanya'da hakemler bizden 3 kat fazla maç yönetiyor ve bu onlara deneyim kazandırıyor. Biz 5-10 yıl içinde hakem sayımızı indirip 40 civarında yapmayı planlıyoruz. Böylece daha çok maç yönetecek olan hakemlerimiz deneyim kazanmış olacak. Bize göre deneyimli hakem bir sezonda 25 maç yönetmiş olandır'' dedi.

23.02.2008


 

Başbakandan yeni stat desteği

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Trabzon'un Akyazı beldesinde yapılması planlanan stat projesini, yatırımcı için cazip bir hale getirmeleri gerektiğini söyledi.

Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, bordo-mavili kulübün yetkili kurullarının ziyaretinde yaptığı konuşmada, mazbatayı alıp göreve başladıktan sonra Ankara'da yoğun bir ziyaret trafiği yaşadıklarını ve bu ziyaretlerin en önemlisinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yaptıkları ziyaret olduğunu belirtti.

YENİ STAT İÇİN ÇALIŞIYOR

Başbakan Erdoğan ile protokol konuşması yapmadan direkt Trabzon'daki Trabzonspor ile ilgili yatırımları konuşmaya başladıklarını ifade eden Şener, Erdoğan'ın kendilerine ''Yeni stat için ben kendim çalışıyorum. Bunun için yabancı bir yatırımcı buldum. Onunla görüşmeye devam ediyorum. Siz de bulabilirsiniz'' dediğini kaydetti.

23.02.2008


 

Beşiktaş yönetimi ibra edilecek mi?

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, siyah-beyazlı kulübün 24 Şubat Pazar günü yapılacak Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda, kulüp yönetim kurulunun ibra edilmesi gerektiğini söyledi.

Yalçın Karadeniz, yaptığı açıklamada, kulüp yönetim kurulunun yanlışlarının ve eksiklerinin olabileceğini belirterek, ''Onlar da insan. Tenkit etmek bir görevdir. Ancak ibra farklı bir olaydır. Bu bakımdan yönetim kurulunun ibra edilmesi gerekiyor. İnancım o ki, Beşiktaş'ın 105 yıllık mazisinde yaşanmayan ibra etmeme konusu yine yaşanmayacaktır'' şeklinde konuştu.

23.02.2008


 

F.Bahçe Kadıköy'de Bursa'yı ağırlıyor

Fenerbahçe ile Bursaspor, bugün yapacakları maçla birlikte, lig tarihinde 78. kez karşı karşıya gelecek.

Şükrü Saracoğlu Stadında saat 19.00'da başlayacak maçı Bünyamin Gezer yönetecek. İki takım arasında şimdiye kadar yapılan 77 maçtan 39'unu Fenerbahçe, 10'unu Bursaspor kazanırken, 28 maç da berabere sonuçlandı. ''Sarı Kanaryalar''ın attığı toplam 119 gole, ''Yeşil Timsahlar'' 58 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında Bursa'da yapılan maç 1-1 sonuçlandı. Günün diğer maçlarında Gençlerbirliği-Konyaspor (13.30) ve Gaziantepspor-Oftaş (13.30) karşı karşıya gelecek.

23.02.2008


 

FIFA Başkanı Moldova'ya gidiyor

Dünya futbolunun patronu FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Moldova'ya resmi ziyaret için gideceği bildirildi.

Moldova Futbol Federasyonu'nun resmi davette bulunduğu Blatter'in ise daveti kabul ettiği açıklandı. FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Moldova futbolu ve Moldova Futbol Federasyonunun ileriye yönelik projelerini incelemek için geleceği kaydedildi.

23.02.2008


 

Tokat'ta güreş şöleni başladı

Türkiye Gençler Serbest Güreş Şampiyonası Tokat'ta başladı. Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda düzenlenen ve 3 gün sürecek olan şampiyonanın ilk gününde 55, 74, 120 kilo müsabakaları yapıldı.

Tokat İl Spor Şube Müdürü Ömer Besler, güreşlerin pazar günü yapılacak müsabakalarla sona ereceğini belirterek, ''Şampiyonaya 32 ilden 386 sporcu katıldı'' dedi.

23.02.2008


 

Hezimetin nedeni

G.Saray elenirse sürpriz olur diye maç öncesi tahmin yapmıştım. Ama asıl sürpriz, çok çabuk teslım olacak zihniyetle sahaya çıkan takımın mantalitesiydi.

Bunun sebebi Kalli'dir. Konya maçını ertelemeyen Federasyondur lafları kolaycılıktır. Maç ilk 20 dakikada 3-0 oldu. G.Saray yorgundu diyelim. Yorgunluk emarelerinin maçın sonlarına doğru ortaya çıkması gerekmiyor muydu? Ayrıca organizmanın kendini yenilemesi için 48 saat yeterli bir zaman. Bu sürenin nasıl kullanıldığını iyi incelemek lazım. Rakip Leverkusen hafta sonunu dinlenerek geçirmedi ki. Onlar da deplamanda maç yaptılar. Bu hezimeti salt yorgunluğa bağlamak mantıksızlık olur.

Ancak burada şunu söyleyebiliriz. Kalli zihin ve bedensel olarak dinlenmiş oyunculara yer verse daha iyi olurdu. Ayrıca kenarda bekleyen oyuncular sıradan oyuncular değil. Her biri ayrı kalitede futbolcular. Maçtan sonra Kalli, "4-5 tane yani oyuncuyla bu maça başlayıp, aynı skoru alsaydık bu defa da neden kadro değişikliği yaptım diye eleştirilirdim" diye ters mantık yapsa da; maçı yeniden oynama şansı olsa kesinlikle değişik bir kadroyla sahaya çıkardı.

Olan oldu ve bu maç geride kaldı. G.Saray' ın lig liderliği ve Fortis Kupasındaki şampiyonluk iddiası devam ediyor. Yönetim ve teknik heyetin acilen takımın moral ve motivasyonunu toparlamak için yoğun çabası gerekiyor. Asıl bundan sonra yaşanacak ikinci bir bozgun toparlanmaya imkan vermeyebilir. Bu musibetin iyi bir nasihatın yerini almasını temenni ediyorum. G.Saray geçmişte Chelsea'den böyle bir ağır yenilgiden sonra toparlanıp tavan yapmıştı. Gün birlik ve beraberlikletoparlanma zamanı.

Said OKUR

23.02.2008


 

Her takıma lazım

Bank Asya 1. Lig'de 2 aydır galibiyete hasret olan Malatyaspor nihayet sahasında güldü.

Malatyaspor belki galibiyet aldı ama bu demek değildir ki galibiyetlerin devamı gelecek. Sebebine gelince, benim teknik heyete güvenim yok açıkcası. Şu takım ligde 14. sırada olmamalı. Belki iyi bir teknik adam gelmiş olsaydı daha başka olabilirdi.

Sahasında oynadığı karşılaşmalarda büyük bir hayal kırıklığı yaşatan Elazığspor ise Sakaryaspor karşısındada 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Giresunspor, Mardin'i deplasmanda mağlup ederek 5 hafta sonra kazandı. Bu 3 puan onlar adına altın değerinde.

Kocaelispor Süper Lig için bu sezon çok çaba sarfediyor. Umarım bu emekleri boşa gitmez ve Körfez ekibini Süper Ligde seyretme keyfine varırız. Eskişehir 90'da Antalya'ya penaltı golüyle vuruldu. Eskişehir, Antalya'ya göre daha arzulu futbol oynuyor. Antalyaspor her takıma lazım olan futbolcular sayesinde maç kazanıyor.

Bu haftanın en göze batan karşılaşması ise Antalya-Kocaeli karşılaşması olacak. Bu maç ortada bir maç olarak gözükse de Körfez ekibi deplasmanda etkili olamayan bir takım. Son haftaya kadar sürecek olan bu tatlı heyecan umarım hakem hataları olmaksızın ve dostluğun kazanacağı maçlar seyretmek dileğiyle diyelim.

Said YALÇIN

23.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri