Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Babıâli’nin meşhurları kendilerini anlattı

“Kendi Anlatımlarıyla Babıâli’nin Meşhurları” adlı kitap, basına tanıtıldı. Kaynak Yayınları’ndan çıkan kitapta, medya dünyasının tanınmış 21 isminin hayat hikâyesi, kendi anlatımlarıyla yer alıyor.



Fatih kanunları da yurt dışına kaçırılmış

Fatih Sultan Mehmet dönemine ait önemli belgelerin de değişik yöntemlerle yurt dışına çıkarıldığı bildirildi. Hollanda’nın Rotterdam İslâm Üniversitesi (IUR) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Fatih Sultan Mehmet’in, Kütahya sancağında Tavşanlı tuzu dışındakilerin kullanımını yasaklamasına ilişkin tek nüsha olarak hazırlanan kanunnamenin, Fransa’da Paris Halk Kütüphanesinde bulunduğunu söyledi.



Kültür Bakanlığının katkılarıyla

Kültür ve Turizm Bakanlığının sinema projelerine vereceği destek için yapılan müracaatlar arasında uzun metrajlı film dalında, yönetmenler Eriş Akman’ın “Anzak ve Mehmetçik”, Tayfun Pirselimoğlu’nun “Pus”, Zeki Demirkubuz’un “Kıskanmak”, Kutluğ Ataman’ın “Kuzu”, Ezel Akay’ın “Her şeyin Bittiği Yerden” ve Derviş Zaimağaoğlu’nun “Çini” adlı yapımları da bulunuyor.



TBMM Türkçe Komisyonu, Yılmaz Erdoğan’a danışacak

Türkçedeki bozulma ve yabancılaşmanın araştırılması, Türkçenin korunması ve geliştirilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu, bazı yazar ve san’atçıların görüşlerine başvuracak.



Çok satan romanlar ‘cep’ten çıktı

Japonya’da geçtiğimiz yıl en çok satan 10 romanın 5’i, cep telefonlarında yazıldı. Eserlerin daha önce roman yazmayı denememiş, mesaj yazma meraklısı kadınların elinden çıktığı belirtildi.



Tarihî kemerler tehdit altında

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin AKP’li meclis üyesi Muhlis Arvas, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a gönderdiği dilekçede, Mimar Sinan’ın eserleri olan Eyüp’teki tarihi ‘’Uzun kemer’’ ile "Kırık kemer’’in altlarından geçen hafriyat yüklü kamyonların oluşturduğu titreşim yüzünden yıkılma riski taşıdığını öne sürdü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri