Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtüsünde muhalefet kemikleşmiş

Sivil anayasa taslağını hazırlayan bilim kurulunun başkanı Prof. Dr. Ergun Özbudun, “Türkiye’de başörtüsü konusunda uzunca yıllar tartışılsa bile bir uzlaşmaya varılabileceğini an-lamadığını, özellikle muhalefetin bu konuda kemikleşmiş olduğunu” söyledi.


İNTERNET SİTESİNDEN DUYURULDU

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinden yaptığı açıklamada, “TSK’nın, Irak’ın kuzeyinde üslenmiş PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarını etkisiz

Erdoğan: Hedef ve sınırlar belli

Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak’taki terör örgütüne yönelik yapılan sınır ötesi operasyonla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan operasyonun hedefi ve sınırlar


  Toptan: TSK Meclisin verdiği yetkiyi kullanıyor

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyine yaptığı sınır ötesi kara harekatıyla ilgili, ‘’TBMM’nin vermiş olduğu sınır ötesi harekat görevlendirmesi ve yetkisini Türk Silahlı Kuvvetleri büyük bir başarıyla şimdiye kadar yerine getirdi. Bundan sonra da kara harekatıyla yerine getirecektir’’ dedi.


  AB: Orantısız güç kullanılmamalı

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu komiseri Olli Rehn’in Sözcüsü Krisztina Nagy, TSK’nin açıklamasını gördüklerini belirterek, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.


  Dışişleri: İyi bir haber değil

ABD Dışişleri Bakanlığı Yardımcılığı üst düzey yetkilisi Matthew Bryza, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyine sınır ötesi kara harekatı yapmasının iyi haber olmadığını söyledi.


  İngiltere: Siviller zarar görmesin

İngiltere, TSK’nin harekatında sivillerin zarar görmemesi için büyük dikkat göstermesini istedi.


  Dünyada flaş haber

Genelkurmay Başkanlığı’nın Kuzey Irak’a hava destekli sınır ötesi kara harekatının başlattığını açıklaması dünya medyasında ‘flash haber’ olarak yer aldı.


  Muhalefetten kara harekâtına destek

BBP olumlu karşıladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, kara harekatına, BBP olarak tam destek verdiklerini belirterek, ‘’Mehmetçiğin postalının basmadığı ve süngüsünün değmediği yer, gerçek anlamda terörden temizlenmiş sayılamaz’’ dedi.


  Emekli paşa: Amaç vurulmuş bölgelerin kontrolü

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde fiilen 37 yıl görev yapan, 9 yıllık Tümgenerallik görevinden sonra 2002 yılında emekliye ayrılan Yavuz Ertürk Paşa, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgeye Kuzey Irak’a yönelik kara harekatını cafesiyaset.com’a değerlendirdi.


  DP lideri Soylu’dan 39. yıl ziyareti

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, gazetemizin 39. kuruluş yılı münasebetiyle Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri ve İstanbul İl Başkanı Remzi Şen ile birlikte Yeni Asya’ya bir nezaket ziyarettinde bulundu.


  39. yıl sevincimizi paylaştılar

Sivil toplum kuruluşları ve siyasilerden gazetemizin 39. kuruluş yıl dönümü ile ilgili tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. Mazlum-Der ve MÜSİAD Ankara Şubebeleri ile DP Basın Müşavirliği gazetemize gönderdikleri tebrik mesajı ile sevincimizi paylaşırken, Demokrat Hukukçular Derneği Başkanı Av. Halil Doğan, gazetemizi ziyaret ederek sevincimizi paylaştı.


  İngilizler İslamı araştırıyor

İngiltere Yüksek Öğrenim Finansman Kurulu (HEFCE) ülkede İslâmî programlarda eğitim görenlerin sayısının gün geçtikçe artış gösterdiğini belirtti. İslamonline.com sitesinde yer alan habere göre, İngiltere’de İslâmiyet’e olan ilgi oldukça fazlalaştı.


  Gişelerin taşınması masada

Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul’da köprü ve otoyol ücret toplama istasyonlarının kaldırılması ya şehir dışına taşınması konusunu inceliyor.


  Batman'da, âfet konutları yerleşime hazır

Batman’daki sel felaketinden zarar gören hak sahipleri için yaptırılan 1202 afet konutu tamamlandı.


  Antalya'ya 8'nci kardeş geliyor

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Olexandr Mischenko, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Afşar’ı ziyaret etti.


  Düzdağ’dan Mehmet Akif konferansı

Yeni Asya Vakfı tarafından organize edilen “Mehmed Akif Ersoy ve Yakın Tarihimiz” başlıklı konferans 24 Şubat Pazar günü 16:00-18:00 saatleri arasında Bağcılar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


  Bal arısı için “acil çağrı’’

Dünya çapında yaşanan bal arısı kayıplarının önlenmesi için 15 ülkeden bilim adamları ‘’acil çağrı’’ yaptı.


  Bitkisel atık yağları lavaboya dökmeyin

Yemek fabrikaları, lokanta-restauran işletmecileri ve evhanımları gelecek nesillere tertemiz, pırıl pırıl bir dünya bırakmak ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak elinizde. ‘Alo Atık Hattı’nın 444 28 45 nolu numarasını bir yere özenle kaydedin.


  ‘Kartopu’nda 20 tutuklama

Otomobil hırsızlığına yönelik ‘’Kartopu’’ adıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 41 kişiden 20’si tutuklandı.


  Yoksul öğrencilerin eğitim şartları zor

Şartlı Nakit Transferi’nden Türkiye genelinde 1 milyon 700 bin çocuğun yararlandığını belirten Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Sallan Gül, yapılan bir araştırma sonucunda, birçok çocuğun bu yardımlarla eğitime devam ettiklerinin belirlendiğini söyledi.


  Kanser hastalarına besin desteği

Kanser hastalarında, tedavilere destek olarak kullanılmak üzere onaylanmış besin desteği olan Avemar, Türkiye’de de satışa sunuldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri