Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

 

Cârî açık kırmızı alarm

Deutsche Bank Baş Ekonomisti Prof. Dr. Norbert Walter, cârî açığın bir kırmızı ışık olduğuna dikkat çekerek, “Sizi alarme eder. Bu nedenle uluslararası yatırımcılar Türkiye gibi ülkelere temkinli bakarlar, temkinli giderler” dedi.

Walter, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İstanbul Politikalar Merkezi ve Institute of Cultural Diplomacy tarafından düzenlenen konferansta, ‘’Eşik Altı (Subprime) Emlak Kredileri Krizi: İş Dünyası ve Düzenleyici Kurumlar Açısından Sonuçları’’ konulu bir konuşma yaptı.

Konuşmasının ardından soruları da cevaplayan Prof. Dr. Norbert Walter, Türkiye’ye ilişkin bir soru üzerine, büyüme ivmesi yakalamış alt yapı yatırımlarına ihtiyaç duyan ülkelerin her açıdan cazip olduğuna, Türkiye’nin de böyle bir özellik taşıdığına işaret ederek, şöyle devam etti:

‘’Eğer cari açığın sadece olumsuz yanlarına bakarsanız fırsatları kaçırırsınız. Uluslar arası yatırımcılar Türkiye’de fırsat görürse giriyor. Ancak, eğer yatırımcılar yatırımlarını kendi nakit akışlarıyla değil, piyasalara başvurarak karşılarsa risk primi daha da yükselir. Bu sebeple cari açık kırmızı ışıktır, sizi alarme eder. Bu nedenle uluslar arası yatırımcılar Türkiye gibi ülkelere temkinli bakarlar, temkinli giderler. Cari açık bir ülkede yüksekse bir ek risk primi vardır ve bu dikkate alınır. Risk priminiz yüksekse bu sizi kırılgan yapar. Romanya, Bulgaristan, Türkiye de öyle...’’

/ İSTANBUL

24.02.2008


 

TOKİ, konut satacak

Toplu Konut İdaresi , yaklaşık 2 ay içinde, yapımı tamamlanan veya halen sürmekte olan 8 bin 529 konutu satacak. TOKİ’den verilen bilgiye göre, konutlardan almak isteyenlerin başvuruları, Nisan sonuna kadar kabul edilecek.

TOKİ’nin alt gelir grupları için İstanbul-Tuzla’da yaptırdığı 984 konuttan almak isteyenler, 11-31 Mart günleri arasında Tuzla Belediyesi’ne başvuracak.

Ayrıca Adana-Seyhan Zincirlibağlar konutlarından almak isteyenlerin başvuruları, 3 Mart-30 Nisan günleri arasında, Kahramanmaraş-Afşin konutlarında almak isteyenlerin başvuruları 26 Şubat-14 Mart günleri arasında, Kayseri-Melikgazi 6. ve 7. Etap konutlarından almak isteyenlerin başvuruları 3 Mart-30 Nisan günleri arasında, Yalova-Hacımehmetli konutlarından almak isteyenlerin başvuruları 26 Şubat-7 Mart günleri arasında ve Zonguldak-Ereğli konutlarından almak isteyenlerin başvuruları 25 Şubat-30 Nisan arasında kabul edilecek.

/ ANKARA

24.02.2008


 

Besiciler desteklenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, önlem alınmazsa 2013 yılında Türkiye’nin 164 bin ton et açığı vereceğine işaret ederek, ‘’Gerekli tedbirler alınmazsa ilerleyen dönemlerde et ithalatı yapılması kaçınılmaz olacaktır’’ dedi.

Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, kırmızı etin hayvansal kaynaklı en önemli protein kaynaklarından birisi olduğunu belirtirken, konunun önemini benimseyen bütün gelişmiş ülkelerde bu kaynağın üretimini gerçekleştiren üreticiler desteklendiğini, Türkiye’de ise bu konuda ciddî sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Besiciliğin en önemli girdilerinden biri olan yem fiyatlarında ciddî artışlar yaşandığına işaret eden Bayraktar, girdi maliyetlerinde yaşanan bu artışlara rağmen üretici et fiyatlarının yerinde saydığını kaydetti.

Üreticilerin aşırı yükselen maliyet baskısını uzun süre göğüslemesi mümkün olmadığını savunan Bayraktar, ‘’Eğer gerekli tedbirler alınmazsa birçok besici işletmesini kapatmak zorunda kalacaktır’’ dedi.

/ ANKARA

24.02.2008


 

Başkan Özhaseki: Değişime ayak uyduramayan esnaf yok olur

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’deki esnaf odaları başkanlarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

KESOB Başkanı Mehmet Ali Çevrim ve 42 oda başkanıyla toplantı yapan Başkan Özhaseki, değişen dünya ve ülke şartlarına göre esnafların da kendilerini yenilemeleri gerektiğini aksi taktirde yok olup gideceklerini vurguladı. Kayseri ve ilçelerindeki toplam 42 oda başkanıyla bir araya gelen Özhaseki, Kayseri’nin esnaf şehri olduğuna vurgu yaparak, “Ticaret ve sanayi şehri olarak bilinen Kayseri, aynı zamanda esnafın yoğun olduğu bir şehir. Bu şehirde yaşayan esnaf arkadaşlarımızın sorunlarını, gerek kendilerinden gerekse oda başkanlarından dinliyoruz ve bunların çözümü noktasında gayret sarf ediyoruz. Ancak bunun yanında bizim dışımızda gelişen bir olay var ki o da değişim. Değişimi yakalayıp ayak uyduramazsak yok olup gideriz. Esnaf arkadaşlarımız işlerinin kötü gittiğinden yakınırken, değişim yönünde bir gayret göstermiyorsa, yok olmaya, kaybolup gitmeye mahkumdur. Değişime ayak uydurarak, gelişmeleri yakından takip ederek işlerin kötü gitmesinin önüne geçebiliriz” açıklamasında bulundu.

/ KAYSERİ

24.02.2008


 

Kış turizmini Almanya ayakta tutuyor

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, Antalya’da kış turizmini Alman turistlerin ayakta tuttuğunu söyledi.

POYD Başkanı Volkan Şimşek, yaptığı açıklamada, son yıllarda Avrupa’nın yanı sıra Rusya ve Ukrayna’dan gelen turist sayısında da büyük artış olduğunu belirtti.

Rusya ve Ukrayna’dan gelen turist sayısının yaz aylarında iyi bir rakama ulaştığını, ancak kış turizminde bu artışın görülmediğini belirten Şimşek, ‘’Antalya’da kış turizmini hâlâ Almanya ayakta tutuyor. Antalya’ya ocak ayında gelen 125 bin 446 turistin 71 binini Almanlar oluşturdu’’ dedi.

Gittikçe nüfusu yaşlanan Avrupa pazarından daha fazla pay alınması gerektiğine işaret eden Şimşek, bunun için yeni ürünlere ihtiyaç olduğunu belirtti. Avrupa’da 50 yaş üzeri, erken emekli olmuş, sağlık durumları iyi, aktif tatil yapmak isteyen büyük bir potansiyel bulunduğuna değinen Şimşek, bu kesimi çekebilmek için Türkiye’nin kış turizmi için de cazip hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

/ ANTALYA

24.02.2008


 

Konyalı'ya “Konukseverlik" ödülü

TUREB ödülleri sahiplerini buldu. “Konukseverlik” dalında KONYALI Topkapı Sarayı İşletme Müdürü Savaş Bulut ödüle lay

21 Şubat Dünya Rehberler Günü için Turist Rehberleri Birliği (TUREB) tarafından KONYALI Kanyon’da düzenlenen özel etkinlikte “Turizm’in Oscarları” olarak bilinen TUREB ödülleri sahiplerini buldu. “Konukseverlik” dalında KONYALI Topkapı Sarayı İşletme Müdürü Savaş Bulut ödüle layık görüldü.

Özel etkinlikte, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz olmak üzere, İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, TUREB Başkanı Şerif Yenen, Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman ve Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan rehberlerle birlikte yemek yerken, kültür ve turizm de en iyilere verilen “TUREB Ödülleri” sahiplerini buldu.

14 yıldır Topkapı Sarayı’ndaki KONYALI’da görev yapan Savaş Bulut, KONYALI’nın 5 ayrı uluslararası ödüle sahip olduğunu ve geçtiğimiz yıl da TUREB’in “En İyi Otantik Mutfak” ödülünü kazandığını, KONYALI’nın örnek bir konukseverlik gösterdiğini vurguladı.

Yeni Asya / İSTANBUL

24.02.2008


 

Emekliler: Katkı Payı’ndan vazgeçilsin

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, emeklilerin sağlık haklarını kullanmada bir risk oluşturacağını belirttiği ‘’katılım payları’’ndan vazgeçmesini talep etti.

Kurnaz, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile getirilmek istenen Sağlık Hizmetlerini Fiyatlandırma Komisyonu’nun yapısına tepki göstererek, bu oluşumun özerk olması gerektiğini söyledi.

/ ANKARA

24.02.2008


 

Singer aldılar, kazandılar

Dikiş makinası ve aksesuar üretiminde dünya lideri Singer’in, 300 YTL’lik alışveriş yapan müşterilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği “Hayallerinize Bir Singer Kadar Uzaktasınız” kampanyası sonuçlandı.

Kampanya sonucu düzenlenen çekilişte 10 bin kişi arasından iki katılımcı 2008 model Toyata Yaris kazandı.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı ve 17 Ocak 2008 tarihinde Noter katılımıyla Suadiye Otel’inde gerçekleşen çekiliş sonucunda iki talihli Toyota Yaris sahibi oldu. Yapılan çekilişte Toyota Yaris kazanan iki talihli Nurten Demirtaş (Balıkesir) ve Naci Geyik (Ankara) araçlarını 15 Şubat 2008 tarihinde Toyota Tarabya’da düzenlenen törenle Singer Boğaz Hattı Bölge Temsilcisi Tarkan Arıkan’ın elinden teslim aldı.

Yeni Asya / İSTANBUL

24.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri