Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

CANAYDIN BIRAKIYOR

Galatasaray'da Özhan Canaydın dönemi kapanıyor. Canaydın, sarı-kırmızılı kulübün Mart ayında yapılacak seçimli genel kurul toplantısında kulüp başkanlığı için yeniden aday olmayacağını açıkladı. Canaydın, 2002 yılından beri başkanlık koltuğunda oturuyordu..

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan kulüp başkanı Özhan Canaydın, sarı-kırmızılı kulübün mart ayında yapılacak Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda aday olmayacağını açıkladı. Maslak Sheraton Oteli'nde gerçekleştirilen genel kurulda, yaptığı bu açıklamayla bütün üyeleri adeta şok eden Canaydın, bu kararından yönetim kurulu arkadaşlarının hiçbirinin haberi olmadığını belirterek, ''Sıhhatim yerinde, her görevi yapmaya hazırım. Ama bugün sizlere veda ediyorum. Aday değilim. Hatalarımızla sevaplarımızla 3 dönem geçirdim, taktir sizindir. Yönetim kurullarıma, eski ve yeni hepsine teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin'' dedi. Özhan Canaydın, seçimde başkan adayı olacak isimlere de seslenerek, şunları ifade etti:

CİDDİ MAÇLAR VAR

''Şu an futbolda lideriz, mart ayında ciddi maçlarımız var. Başkan adaylarından ricam, basketbolda kızlarımız Avrupa Kupası'nda yarı finale yürüyor, erkeklerimiz de Avrupa'da ilerliyor, ligde de iyi durumda. Sutopu branşımız çok iyi durumda, yüzme branşı kendi evlatlarımızla en iyi mücadeleyi yapıyor. Seçim telaşıyla bu güzel gidişe mani olmayalım. İstikrarlı, vakur bir seçim dönemi geçirelim. Mart ayında, şampiyonluğa giden, kupada finali oynayan bir takım haline gelebiliriz. Çok dikkatli olalım. Biz yönetim olarak tüzüğümüz gereği gereken bütün önlemleri alacağız.''

BAŞARILI OLAMADIK

Sportif açıdan Avrupa kupalarında başarılı olamadıklarını itiraf eden başkan Canaydın ama bu başarının altyapısını hazırladıklarını söyledi. Canaydın, ''2000 ruhuna yaklaşıyoruz. Bize o güzel günleri yaşatan Sayın Başkan Faruk Süren ve ekibine tekrar tekrar teşekkür ediyorum, sağ olsun, var olsunlar'' diye konuştu.

LEVERKUSEN ÖZRÜ

Özhan Canaydın, toplantıda, UEFA Kupası 3. turunda hafta içinde Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen takımı karşısında alınan 5-1'lik mağlubiyet nedeniyle özür diledi. Canaydın, ''Tam yetki verdiğim futbol şubesi ve Futbol A.Ş. adına, Avrupa yaşadığımız üzüntülü neticeden dolayı özür diliyorum. Ama önümüzde 3 ciddi karşılaşma var, Kasımpaşa, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile karşılaşacağız. Umarım bu heyetimiz bu karşılaşmalarda yüzümüzü güldürerek Avrupa'daki acımızı unutturacaklardır, kendilerine başarılar dilerim'' diye konuştu.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Özhan Canaydın'ın aday olmayacağını açıklaması, salonda şok etkisi meydana getirdi. Duygusal anlar yaşadığı konuşmasını bitiren Canaydın, genel kurula katılan bütün üyeler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Canaydın, daha sonra yönetim kurulu masasına yönelerek, yönetimdeki arkadaşlarıyla öpüştü.

24.02.2008


 

Canaydın desteklerse Polat başkan olur

Galatasaray Kulubü eski yöneticilerinden Turgay Kıran, mart ayında yapılacak seçimli genel kurulda başkanlığa aday olmayacağını açıklerken, yeni başkanın seçilmesinde Özhan Canaydın'ın arkasında bulunan 1500-2000 oyun etkili olacağını söyledi.

Turgay Kıran, Özhan Canaydın'ın başkanlığı bırakmasının ardından yeni bir dönemin başlayacağını belirterek, "Başkanımız 6 yıl kulubümüze hizmet etti. Demokratik bir şekilde bu görevini yürüttü. Devretme zamanı geldiğini aday olmayacağını açıkladı. Bugüne kadar herkes Özhan Canaydın aday olacak diye ortaya çıkmamıştı. Artık çok kısa süre kaldı. Başkan adaylarının ortaya çıkıp projelerini açıklamaları gerekiyor." dedi.

Mart ayında yapılacak kongrede başkan adayı olmayacağını kaydeden Kıran, Özhan Canaydın'ın arkasında kemikleşmiş 15002000 oy olduğunu belirterek, "Yeni başkanın kim olacağı bu oylarda gizlidir. Şu ana kadar İrfan Aktar, Adnan Öztürk ve Taner Aşkın'ın aday olacağı konuşuluyor ama bana göre Canaydın'ın oyları bu kişilere gitmez. Eğer iki yıl önce Adnan Polat'ı listeye alırken bu durum konuşulmuşsa Canaydın, Adnan Polat'ı destekler ve o kulubümüzün yeni başkanı olur." diyerek sözlerini tamamladı.

24.02.2008


 

Beşiktaş'ta buruk sevinç

Denizlispor'u deplasmanda 2-1 yenerek şampiyonluk iddiasını sürdüren siyah beyazlılarda futbolcular şöyle konuştu:

Mert Nobre: Galibiyet önemliydi. Şampiyonluğa oynayan bir takımız. Deplasmanda 3 puan her zaman çok önemlidir. İkinci yarı ilk yarı gibi oynamamız gerekiyordu. Çok pozisyon verdik, çok arkaya yakın oynadık. Normal olarak pozisyon buldular. İlk yarıdaki oyunumuzu ikinci yarıda sürdüremedik.

Gökhan Zan: Bir dirsek yedim kırık şüphesi olabilir burnumda. Omzum çıktı, yerine koyuldu çok şükür maçı tamamladım. Bundan sonra hiç kolay maç yok. Bundan sonra hep final niteliğinde maçlar olacak. En az rakip kadar mücadele etmeliyiz. İnşallah galibiyetler arka arkaya gelir.

İbrahim Üzülmez: 10 kişi kaldıktan sona rakibin de uzun toplarla gol araması bizi sıkıntıya soktu. Rüştü ağbi ile anlaşamamız nedeniyle basit bir gol yedik. Olmaması gereken şeyler yapıyoruz, ama yolumuza devam ediyoruz. 6 maçlık galibiyet serimiz vardı, öyle bir seri yakalamak istiyoruz.

Ali Tandoğan: Maç bittikten sonra bütün arkadaşlarımı tebrik ettim. Her ne olursa olsun sahada büyükleri olarak bunu yapmamam gerekiyordu. 2-1 olduktan sonra çok üzüldüm. Bu benim hatam, yapmamam gerekiyordu. Herkesten çok özür diliyorum.

24.02.2008


 

Hidayet sezon rekoru kırdı

Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda Philadelphia 76ers'ı 115-99 yenerken, milli basketbolcu attığı 31 sayıyla sahanın en skorer oyuncusu olurken, sezon rekoru da kırdı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 42 dakika sahada kalan Türkoğlu, 11 kez kullandığı 3 sayılık atışların 7 tanesinde başarılı olurken, 6 kez denediği 2 sayılık atışların 2'sini sayıya çevirdi. 6 kez geldiği faul çizgisinde de tam isabetle oynayan Türkoğlu, karşılaşmayı 31 sayı, 7 asist ve 5 ribauntla tamamlayarak takımına galibiyeti getiren isim oldu.

MEHMET OKUR'DAN 9 SAYI

Utah Jazz, deplasmanda karşılaştığı Los Angeles Clippers'a 114-104 yenilirken, Mehmet Okur 9 sayıyla oynadı.

24.02.2008


 

F.Bahçe formaları Avrupa'da satılıyor

Adidas'ın Türkiye Genel Müdürü Haluk Özmutlu, Fenerbahçe'nin klasik çubuklu maç forması'nın Brezilya'dan sonra Avrupa pazarından da dağıtım ve satış çalışmalarının başladığını belirtti.

Yeni satış yerleri şunlar: Sevilla, Barcelona, Paris-Rivoli, Paris-Champs Elyees, Roma, Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Milano, Manchester ve Londra.

24.02.2008


 

Tereddüt ediyor

Denizli deplasmanına giderken Ertuğrul Sağlam, “şampiyon olmak istiyorsak” diye başlayan bir cümle kurmuştu. Maçın kazanılması gerektiği belirtilmek istenen bu cümlede bir tereddüt vardı sanki. Deplasmanlardaki başarısı ile dikkat çeken siyah-beyazlı takım için Denizli’den alınacak 3 puan önemliydi Zira puan cetvelinde kendinden üstte bulunan rakipleri kendi sahalarında oynayacaktı ve büyük bir sürpriz olmasa kazanmaya daha yakın görünüyorlardı..

Denizlispor’da Yusuf’un olmayışı, saha zemininin futbol oynamaya müsait oluşu, Delgado’nun eksikliğine rağmen Beşiktaş’ın avantajıydı. Zaten oyuna da iyi başladılar. Holosko ve Nobre çalışkanlıklarının mükafatını gollerini atarak alırken, oynanan futbol ve verilen mücadele “şampiyon olmak istiyorum” mesajı veriyordu..

İlk yarısı 2-0 biten maçın ikinci yarısında Beşiktaş’dan beklenen, kontrollü oynayıp, top tutarak, risk alan rakibi karşısında , kontrataklarla farkı açmaktı. Ama olmadı Beşiktaş geriye yaslandı, orta sahada mücadeleleri kaybetmeye başladı, gereksiz yere ve profesyonelliğe yakışmayan tarzda Ali Tandoğan’ın gördüğü sarı kart, hem kırmızı kartın habercisi hem de, artık Beşiktaş klasiği haline gelen son dakikalardaki korku filminin başlangıcı gibiydi. Ertuğrul Sağlam hariç hemen herkes Ali Tandoğan’ın kırmızı görme ihtimalini fark etmişti, nitekim öyle oldu..

Bir teknik direktör için oyunu ve oyuncusunu maç içinde takip edip ona göre değişiklik yapmak maçın kazanılmasında önemli faktör olabiliyor. Ne yazık ki rtuğrul Sağlam bu tip değişiklikleri ya yapmıyor ya da geç kalıyor. Ama her şeye rağmen kazanılan 3 puan son derecede önemli. Şimdi sırada kupada Rize ve Ligde G.Saray maçları var. Ertuğrul Sağlam'dan artık “şampiyon olmak istiyoruz” cümlesini duymak tüm Beşiktaşlıların beklentisi, hem de tereddütsüz..

Nidai PAKSOY

24.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri