Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’den insan zincirine polis kordonu

Gazze Şeridi’nde ablukayı protesto için binlerce insan kuzeyden güneye doğru toplanmaya başladı. Hamas’ın El Aksa radyosu, Beyt Hanun’dan Refah’a, aralarında öğrenciler, akademisyenler ve işçilerin de yer aldığı bütün Gazzelilerin, oluşturulacak insan zinciri için toplandığını bildirdi. Radyo, Gazzelileri işgale ve ablukaya karşı “tarihteki en uzun insan zincirine” katılmaya çağırdı.

Yerel kaynaklar, bütün okullarda öğrencilerin zorla dışarı çıkarıldığını, okulların kapatılarak isteyen öğrencilerin otobüslerle protesto yerine götürüldüğünü söylediler. “İnsan zinciri”ne karşı teyakkuza geçen İsrail ise Filistinli sivillerin ön plana çıkarılmasının ardında Hamas’ın bulunduğunu savundu. Gazze içindeki gösterilere karışmadığını belirten İsrail, sınırda olası şiddetten Hamas’ı sorumlu tutacağını duyurdu.

İsrail ordusunun yanı sıra Gazze’deki kitlesel gösteriye karşı polisler de harekete geçirildi ve sınır boylarında 6 bin 500 polisten oluşan bir “polis zinciri” konuşlandırıldı. Polis ayrıca, Erez Geçişi, Beeri Kibutzu ve Aşkelon’da 3 karargâh oluşturdu. Ordu, Gazze Şeridi’ndeki kitle gösterisinden önce, gece geç saatlerde Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki bütün geçişlerin güvenlik gerekçesiyle kapatıldığını bildirdi.

Yabancı gazetecilerin de bölgeye girişlerine izin verilmeyecek. Protesto gösterisinin resmî organizatörü “Ablukaya Karşı Filistin Halk Komisyonu”nun başkanı Cemal El Kudari, ne kuzey, ne de güney sınırlarında güvenlik duvarlarına ve çitlerine yaklaşmak gibi bir niyetleri olmadığını bildirdi ve gösteriye katılacaklardan belirlenen rotaların dışına çıkmamalarını istedi. İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Matan Vilnai de İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, bundan önce de kitle gösterilerine şahit olduğunu ve ordunun bununla da başa çıkacağından emin olduğunu söyledi.

/ KUDÜS

26.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kıbrıs’ta soğuk savaş dönemi aşıldı

  İsrail’den insan zincirine polis kordonu

  Iraklı Kürtler ile ABD ilişkileri gerginleşti

  Raul Castro statüko ile değişim arasında

  Arnavutluk Dışişleri Bakanı geliyor

  Pakistan’da saldırıda bir general öldürüldü

  CIA uçaklarında İngiliz komandoları

  ‘Hitler’ ve ‘Frankenstein’ oy peşinde

  Nuh’un gemisinde aşure


 Son Dakika Haberleri