Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Terörizm İslâm dışı

Hindistan’ın en büyük İslâmi cemaatlerinden olan ve Taliban’ın ilham kaynağı olduğu iddia edilen Dar’ül Ulûm, terörizmi İslâm dışı ilan etti.

Hindistan’ın 150 yıllık ve en köklü cemaatlerinden olan ve Taliban’ın ilham kaynağı olduğu iddia edilen Dar'ül Ulûm cemaati, “Terörizm İslâm dışıdır” mesajını verdi.

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde Deuband kasabasındaki külliyede bir araya gelen on binlerce medrese öğrencisi ve şeyh, Rektör Mevlânâ Marghubur Rahman’ın hitabını dinledi. Onlarca yerel televizyon ve medya mensubunun da takip ettiği açıklamalar özellikle Hindistan için tarihi nitelik taşıyor. Marghubur Rahman “İslâm’da terörizme yer yoktur, suçsuz insanların öldürülmesi İslâm’a aykırıdır” mesajını verdi.

Rahman’ın sözleri Hint ve dünya basınında geniş yankı buldu. Medyada, uzun zamandan beri Deuband merkezli medreselerin İslâmî terörist gruplara destek verdiği şeklinde haberler çıkıyordu. Hindistan’da yaşayan 150 milyon Müslüman’ın otorite olarak kabul ettiği ilk kurumlardan olan Deuband medreseleri ve Dar'ül Ulûm cemaati Müslüman halk arasında da büyük saygı görüyor.

Deuband medreseleri rektör yardımcısı Kadı Muhammed Osman ise dünyanın dört bir yanında bir çok terörist faaliyetler olmasına rağmen Müslüman olmayan bu şahısların yürüttüğü faaliyetlerin neden terörizm olarak medyada yer almadığını sorguladı. Kadı Osman, cemaat mensubu âlim ve talebeleri de sağduyulu davranmaya davet etti.

Rektör Rahman’ın tarihi konuşması birçok televizyon kanalı tarafından canlı olarak yayınlanırken konuşmanın tam metni Hindistan genelindeki on binlerce medresede dağıtılıp ders olarak okutulacak.

/ YENİDELHİ

28.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Talat: Müzakerelere Nisan’da başlayabiliriz

  Hristofyas: Talat’la çözmeliyiz

  Gazze’de insanlık ayıbı

  Diplomatik ayak Bağdat’ta

  ‘Kürtlere ayağını denk al mesajı’

  Güvenlik Konseyi Gazze’yi görüştü

  Afganistan’da İçişleri Bakanına suikast

  Gates Hindistan’la nükleer işbirliğinde sabırsızlanıyor

  Sudan’da hakaret karikatürleri telîn edildi

  Abbas da Kaide kartını oynamaya başladı

  Hillary : Irak için pişmanım

  Hollanda’dan yabancılara kucak

  Terörizm İslâm dışı

  Kıyamet ambarı

  Piton yılanı köpeği yuttu


 Son Dakika Haberleri