Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Görüş

Yazık oldu..

Geçen hafta UEFA Kupasında oynanan Bordeoux-Anderlecht maçını izleyenleriniz olmuştur. Bu karşılaşmayı Türk hakem Selçuk Dereli yönetmişti. Maç boyunca 1 kırmızı ve 10'ün üzerinde sarı kart gösteren Dereli sahayı Fransız seyircilerin protestoları arasında terketmişti. Dereli'nin her pozisyon sonrası elini cebine götürmesine çok üzüldüm. Bir hakem olarak maçın kontrolünü kaybettiği için sahadaki futbolcular da ona uyarak maçı bir boks müsabakasına çevirdiler..

Türkiye'de ise Cüneyt Çakır G.Saray'la F.Bahçe'nin karşı karşıya geldiği kupa derbisinde Selçuk Dereli'yi aratmadı. Haklı, haksız gösterdiği 4 kırmızı ve 15 sarı kartla maça damgasını vurdu. Cüney Çakır, FIFA korkartı taşıyan ve geleceği parlak görülen genç bir hakemimiz. Başarılı olduğu maçlar kadar, kötü performans sergilediği müsabakaları da olmuştur..

Örneğin iki yıl önce Vestel ManisasporSakaryaspor maçı 42. dakikada 1-1 berabere devam ederken saha içindeki olayları bahane ederek maçı tatil etti ve Vestel Manisa bu kararla birlikte bu maçı hükmen 3-0 mağlup kapattı. O yıl Vestel Manisa kümede kalabilmek için olağanüstü mücadele etmek zorunda kaldı..

Cüneyt Çakır'ın F.Bahçe'li Lugano'ya gösterdiği ilk sarı kart ağır bir karar. Ama hakeme gözlük hareketiyle gelen ikinci sarı kartı doğru. Lugano bu tip hareketleri her zaman yapıyor. Yine ilk yarıda Lincoln'e gösterdiği sarı kart hatalı. Çünkü Lincoln topun sekmesi üzerine vurayıp yere düşüyor. Bu pozisyonda hakemi aldatma gibi bir düşüncesi yok..

Durum 1-1 devam ederken Gökhan'a gösterdiği ikinci sarı kart çok ağır bir karar. Gökhan önündeki topu almaya giderken kenardan gelen topa dokanmıyor. Burada ikinci sarıdan kırmızı görmesi inanılır gibi değil..

Uzatma dakikasında gelen gol sonrası kaleci Volkan'ın, Lincoln'e yaptığı hareket sonrası gösterdiği kırmızı kart doğruydu. Lincoln'e kırmızı kart göstermesi ise komikti. Hakem Cüneyt Çakır yüzünden bu maç kolay kolay unutulmaz. Hatalı kararlarıyla kendisine yazık etti. F.Bahçe yönetimi federasyona baskıyı sürdürürse bu sezon bir daha maç alması imkansız gibi görünüyor..

Erol DOYURAN

29.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

 Son Dakika Haberleri