Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yasakçılıkta YÖK’ün yerini ÜAK aldı

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, son günlerde yaşanan gelişmeler sonucu bazı kuruluşlar ile üniversitelerin ve üniversitelerle öğrencilerin ‘’karşı karşıya’’ getirildiğini savunarak, ‘’Bu gerilimin boyutlarının ilerlemesinden gerçekten çok büyük bir endişe duyuyoruz’’ dedi.


28 Şubat sürüyor

Taraf gazetesi yöneticisi ve medya eleştirmeni Alper Görmüş, 28 Şubat girişiminin bütün canlılığıyla sürdüğünü belirterek, “28 Şubat geride kaldı deme

CHP’nin yeni hedefi YÖK Başkanı

CHP, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında “Görevi kötüye kullandığı ve kanunlara uymamaya tahrik ettiği” iddiasıyla, suç duyurusunda bulund


  Türkiye Savunma Bakanı: Askerlerimiz birlikte çalışıyor

Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD Savunma Bakanı Gates’in ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Ülkelerimiz dünya barışına ve bölgesel barışa katkıda bulunmak adına Kore’den Bosna-Hersek’e, Kosova’dan Afganistan’a, Somali’den Doğu Timor’a kadar dünyanın birçok bölgesinde ABD askerleri ile birlikte görev yapmaktadır” dedi.


  ABD karma eğitimi terk ediyor

Eğitimdeki kötü gidişe çözüm arayan ABD’nin Georgia eyaletinin 14 bin nüfuslu Green County bölgesinde karma eğitim tamamen terk edilerek, kız erkek öğrenciler ayrıldı.


  Şehitler duâlarla

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’a yaptığı kara harekâtında şehit düşen Mehmetçikleri, onbinler uğurladı.


  Baird: Türkiye kararlı olursa üye olur

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, ‘’Türkiye güçlü ve kararlı tavrını korursa AB’ye kesinlikle üye olacaktır’’ dedi. Büyükelçi Baird ve eşi Caroline Baird, Eskişehir Vali Vekili Ekrem Ballı’yı ziyaret etti.


  Öğrenci servisi devrildi: 16 yaralı

Van’da öğrenci servisinin devrilmesi sonucu 16 kişi yaralandı.


  Fizik tedaviyle hayata tutundular

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’ne yatalak olarak gelen 31 yaşlının, son 2 yılda uygulanan fizik tedavi sonucu ‘’hayatı adımlamaya başladığı’’ bildirildi.


  Merada toplu konut yükselecek

Ankara’nın Balâ ilçesinde 20 ve 27 Aralıkta meydana gelen depremlerde en fazla zararı gören Afşar beldesine, afet konutlarının yapımı için beldenin 650 dönümlük merası tahsis edildi.


  Hayırsever işadamı öğrencileri bilim adamlar buluşturuyor

Hayırsever işadamı İhsan Zini, burs verdiği üniversite öğrencileri ile bilim adamlarını biraraya getirerek çevresindekilere örnek oluyor.


  Havada yolcu hedefi 130 milyona ulaşmak

Sivil havacılık sektöründeki büyümeye paralel olarak yapılan altyapı yatırımlarıyla havaalanlarında yıllık yolcu kapasitesi 100 milyonu aştı. Ulaştırma Bakanlığı, 2010 yılı hedefini ise yılda 130 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak olarak belirledi.


  Matematik korkusu nasıl aşılır?

İzmir Milli Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, Türkiye’de ciddî bir matematik korkusu, kaygısı olduğunu belirterek, ‘’Bunu aşmamız lâzım’’dedi.


  Hızlı verilen kilo aynı hızla alınıyor

Denizli Devlet Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Hasan Yıldız, bir ayda vücut ağırlığının yüzde 6’sı kadar kilo verilmesi gerektiğini belirterek, “Şok diyet uygulayan ve normalden daha hızlı kilo veren bir kişi kaybettiği kiloları aynı hızda alır” dedi.


  Kızamık virüsü 2010’a kadar yok edilecek

Sağlık Bakanlığı, uzun yıllardır minikleri yatağa düşüren ve tedavisi mümkün olmayan kalıcı hastalıklara yol açan kızamık virüsünün 2010 yılına kadar yok edilmesini hedefliyor.


  Sofradan doymadan kalkın

Sakarya’da yaşayan ve bir asrı deviren 102 yaşındaki Münire Ararat, uzun yaşamanın sırlarını verdi. Münire nineye göre “az yemek, gündüz uykusu uyumak, çalışmak, ibadet etmek, hoşgörülü olmak, kafayı takmamak, kadere inanmak, yeterince konuşmak” uzun, sağlıklı ve mutlu yaşamanın sırları arasında bulunuyor.


  Sadaka taşlarından ekrana

Bursa İl Özel İdaresi tarafından yoksullara yönelik hazırlanan ‘Sadaka taşlarından bilgisayar ekranına yolculuk’ adlı projeyle bir havuzda toplanacak yardımlar, ihtiyaç sahiplerine rencide edilmeden bankamatik kartlarıyla ödenecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri