Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Mayınlı araziler temizlenecek

Türkiye ile Suriye arasındaki kara sınırı boyunca bulunan mayınların temizlenmesi ve bu şekilde elde edilecek arazilerin tarımsal amaçla kullanımı için özel bir kanun çıkarılıyor.


Güler Sabancı: Fırsat önümüzde

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, siyasi krizlerden uzak durulması halinde, dünya piyasalarına sürülen likidite fazlasının gireceğ

İnşaat sektörü hız kesti

Son birkaç yıl içerisinde hızlı büyüme gösteren inşaat sektöründe, dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ve talepte düşüş sebebiyle konut yapımının hı


  FED yeni faiz indirimine hazır

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke ABD ekonomisinin daha fazla zarar görmesini engellemek için faiz oranlarını yeniden düşürme sinyali verdi.


  Kiler, yurtdışına açılıyor

Perakende, inşaat, turizm ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Kiler Holding, 2008 yılında yurtdışına açılmaya hazırlanıyor.


  Vestel’den kâğıtsız hastane

Vestel Grubu bünyesindeki sağlık yazılımları şirketi Birim Bilgi Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Ayhan Yıldırım, kağıtsız hastane projesini tamamladıklarını, Mayıs ayında tanıtacakları sistemin bazı özelliklerinin Vestel’in, Birim’in taleplerine göre özel olarak ürettiği hasta başı LCD monitörleriyle desteklenen sistem sayesinde, hasta güvenliğinin üst seviyeye çıkarılacağını kaydeden Yıldırım, hastayla monitörün eşleştirileceği sistem sayesinde hastaya doktoru dışında kimsenin müdahale edemeyeceğini, yanlış tedavi ya da ilâç kullanımı sorununun ortadan kalkacağını ifade etti.


  AirTies, ‘IPTV’ alıcısı üretti

Kablosuz ağlar ve genişbant internet erişimi konusunda ürün ve çözümler geliştiren AirTies, Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle, mevcut televizyonların internet üstünden yayınları almasını sağlayan ve isteğe bağlı program izlemeyi mümkün kılan IPTV alıcısı ürettiğini bildirdi.


  Gübretaş, dünyaya açıldı

Gübretaş, global oyunculuk için İran’ın en büyük gübre tesisleri olan Razi Petrochemical şirketini satın alarak ilk adımı attı.


  Güneydoğu’dan AB’ye ihracat artt

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden geçen ay Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere 81 milyon 67 bin dolarlık ihracat yapıldı.


  Ar-Ge’ye 2006’da 4.4 milyar YTL harcandı

Türkiye’de, araştırma geliştirme faaliyetlerine (Ar-Ge) yapılan harcama, 2006 yılında 4 milyar 400 milyon YTL’ye ulaştı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri