Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Bir gün çıkıp ‘benim elim kanlı’ der mi?

Prof. Dr. Erdal Yavuz’un, 12 Mart dönemiyle ilgili açıklamaları (daha doğrusu, itirafları) Türk entelijansiyasında ufak çaplı bir şoka neden oldu.



28 Şubat’ta halkı korkuttular

Türkiye’nin “laiklik” tartışmaları ekseninde kamplaşmasının temelleri 28 Şubat’ta atıldı. Yanlış anlaşılmasın, “İrtica tehdidi” -muhalif görüşleri tasfiye edebilmek amacıyla- her zaman ortaya çıkarılan önemli bir silahtı. 31 Mart vakası ile Abdülhamit’in kuyusu kazılmış, İttihat ve Terakki’nin gerçek iktidarı o tarihten sonra başlamıştır.



Başbakan Erdoğan’a ‘Özal uyarısı...’

Başbakan Erdoğan’a Özal uyarısı ne demek?.. Erdoğan, Turgut Özal’ı genel olarak takdir eder, 1980’lerde izlemiş olduğu çizgiyi kimi açılardan beğenir, hatta bazı konularda Erdoğan’ın Özal’ı örnek aldığı bile söylenebilir.



Özal’ı tuzağa düşürdüler, siz de düşmeyin

Üniversitelerde başörtüsü problemi 20 yıldır devam ediyor. Rahmetli Özal, ikinci başbakanlığı döneminde bu problemi çözmek için adım attı. 10 Aralık 1988’de 3511 sayılı kanun TBMM’de kabul edildi. Kanunun 2. maddesi şöyleydi: “Yükseköğretim kurumlarında, dershane, laboratuvar, klinik, poliklinik ve koridorlarında çağdaş kıyafet ve görünümde bulunmak zorunludur. Dinî inanç sebebiyle boyun ve saçların örtü veya türbanla kapatılması serbesttir.”



AKP tabanı: Oyuna geliyorsunuz

MHP hızla farklı bir zemine doğru kayıyor. CHP’nin ve “Başörtüsüne özgürlük istemeyiz” diye gırtlakları yırtılırcasına bağıranların bulunduğu zemin o. Herhalde MHP sözcüleri de dikkat ediyorlardır; kendi argümanlarını en çok kullananlar CHP sözcüleri. Onlar da “YÖK Yasası 17. madde değişsin” diyorlar, tıpkı değişikliğe rağmen yasak uygulamasını sürdüren rektörler gibi...



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri