Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

GÖZLER ÜMİT KARAN'DA

Türkiye Kupasında Fenerbahçe'ye son dakikada attığı golle Galatasaray'ı yarı finale taşıyan Ümit Karan, Beşiktaş karşısında da iddialı. Geçen sezon Beşiktaş'a 2 gol atan golcü futbolcu, Gençlerbirliği forması giyerken de Beşiktaş'a karşı 4 defa gol sevinci yaşadı..

Turkcell Süper Lig'de 2 Mart Pazar günü yapılacak Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi, sarı-kırmızılı takımın gol yollarında en güvendiği isimlerin başında Ümit Karan geliyor. Ligde bu sezon geride kalan 23 haftada 9 gol atan Ümit Karan, derbi öncesi takımının forvetinde en güvendiği isim durumunda bulunuyor. Fortis Türkiye Kupası'nda hafta içinde Fenerbahçe'ye son dakikada attığı golle takımını yarı finale taşıyan Ümit Karan, Beşiktaş derbisinde de iddialı. 32 yaşındaki Ümit, bu sezon ligde geride kalan 23 haftanın 20'sinde forma giyip, toplam 1319 dakika sahada kaldı.

GEÇEN SEZON 2 GOL ATTI

Ümit Karan, Galatasaray formasıyla Beşiktaş'a geçen sezon 2 gol attı. Ligin ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan maçta penaltıdan attığı golle takımını 1-0 galibiyete taşıyan Ümit Karan, aynı zamanda bu maçta Türkiye'deki lig kariyerinde 100. gole imza koymuştu. Ümit Karan ayrıca, geçen sezonun devre arasında Antalya'da düzenlenen Efes Pilsen Cup turnuvasında normal süresi 1-1 biten maçta Galatasaray adına gole imza koyan isim oldu. Bu arada Ümit'in, Gençlerbirliği forması giyerken Beşiktaş'a toplam 4 golü bulunuyor.

01.03.2008


 

Hakan Şükür'ün derbilerde Beşiktaş'a 13 golü var

Galatasaray'ın, Beşiktaş ile 2 Mart Pazar günü yapacağı derbi maçta sarı-kırmızılı takımda gözler Hakan Şükür'ün üzerinde olacak.

Hafta içindeki Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe filelerini havalandıran Hakan Şükür, Beşiktaş'a daha önce 13 gol attı. Üstelik Hakan, bu gollerden 10'unu, derbinin oynanacağı BJK İnönü Stadı'nda attı.

BEŞİKTAŞ'A SON GOLÜ

Sarı-kırmızılı forma altında mevcut kadroda, 13 golle, Beşiktaş'a en çok gol atan futbolcu unvanına sahip Hakan Şükür, ezeli rakibinin filelerine son golü ise 8 maç önce attı. 37 yaşındaki Hakan, Beşiktaş'a son golünü 5 Mart 2005 tarihinde, Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan lig maçında kaydetti.

BU SEZON 8 GOLÜ VAR

Galatasaray'da bu sezona iyi bir başlangıç yapan Hakan Şükür,

geride kalan 23 haftada 8 kez fileleri havalandırdı. Metin Oktay'a ait 217 gollük Galatasaray formasıyla en çok gol atan futbolcu ve Tanju Çolak'a ait 240 gollük lig tarihinin en çok gol atan futbolcusu unvanlarını sezon başında teker teker eline geçiren Hakan Şükür, ligde bu sezon 18 maçta toplam 1373 dakika süreyle sahada kalırken, 8 kez gol sevinci yaşadı. Hakan, geçen sezonu ligde 4 golle kapatmıştı

01.03.2008


 

Feldkamp: Beşiktaş'ı evinde de yeneriz

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Beşiktaş ile oynanacak derbi maçı öncesinde iddialı açıklamalarda bulundu.

Alman çalıştırıcı, Ali Sami Yen Stadı'nda rakiplerini yendiklerini hatırlatarak, "Onları orada kendi sahalarında da yeneriz" dedi. Feldkamp, cezalı Lincoln ile sakat Ayhan ve Serkan oynamayacağını söyledi.

01.03.2008


 

F.Bahçe: Cüneyt Çakır'la yollar ayrılmalı

F.Bahçe Kulübü bir bildiri yayınlayarak, ''Hakem hataları sonucunda Türkiye Kupasında çeyrek finalde uzak kaldık. İsimleri herkesçe tartışmalı hakemler ile artık yollar ayrılmalıdır'' denildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün, Fortis Türkiye Kupası'nda hafta içinde Galatasaray ile yapılan çeyrek final rövanş maçındaki hakem kararlarına yönelik tepkisi sürüyor. Sarı-lacivertli kulüp, resmi internet sitesinden, ''Sistemin çürümüş ögeleri ayıklanmalı'' başlığıyla bir bildiri yayınlayarak, sorumluları göreve çağırdı. Açıklamada şöyle denildi:

HAKEM SKANDALI YAŞANDI

''Çarşamba günü oynanan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında kamuoyunun üzerinde anlaştığı üzere bir hakem skandalı yaşanmıştır. Bu skandalın mağdur olan tarafı bugün Fenerbahçe Spor Kulübü'dür. Yarın kimin mağdur olacağını ise tarih bize gösterecektir. Skandala dönüşen hakem yönetimlerini kader ile izah etmek, bir yazgı olarak kabul etmek mümkün değildir. Bugün kulübümüzün skandal hakem yönetimi sebebi ile hem maddi hem manevi kayıpları olmuştur. Maddi kayıplar elbette giderilir, ancak yitirilen manevi kayıplar asla giderilmeyecektir. Elde etmeyi çok arzuladığımız Türkiye Kupası hedefinden, maalesef kabul edilemez hakem hataları sonucunda çeyrek finalde uzak kaldık.''

DİNLENDİRMEK CEZA DEĞİL

Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamasında, ''İsimleri herkesçe tartışmalı hakemler ile artık yollar ayrılmalıdır'' denildi. Kulüp açıklamasında daha sonra şu ifadeler kullanıldı: ''Maçın hakemi bundan önce Orduspor-Eskişehirspor, daha sonra Vestel Manisaspor-Sakaryaspor takımları arasında oynanan ve hem bu takımların hem ligin kaderine tesir eden, izleri bugün dahi kamuoyundan silinmemiş müsabakaları yönetmiştir. Bu denli skandallara imza atan bir hakemin önceki federasyon tarafından FIFA listesinde tutulmuş olmasının sebebi mutlaka araştırılmalıdır. Sayın Cüneyt Çakır odağında yapılan güncel tartışmanın ötesine geçilmeli, isimleri herkesçe tartışmalı hakemler ile artık yollar ayrılmalıdır. Her meslekte olduğu gibi hakemlik mesleğinde de ödülün yanında ceza da olmalıdır. Hakem dinlendirmek ceza değil, meselenin ötelenmesi ve üstünün örtülmesinden başka bir şey değildir."

01.03.2008


 

Beşiktaş derbiyi mutlaka almalı

Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Rıza Çalımbay, hafta sonundaki BeşiktaşGalatasaray derbisi ile ilgili olarak, ''Beşiktaş bu maçtan mutlak 3 puanla ayrılmak zorunda. Aksi halde şampiyonluk iddiasından uzak kalır'' dedi.

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Öğretim Kurumlarının düzenlediği "Futbol Kültürü" konulu konferans Teknik Direktör Rıza Çalımbay tarafından verildi. Bir öğrencinin, "Sizce Türkiye'de şike yapılıyor mu?" sorusuna ise Çalımbay, "Türkiye'de şike yapıldığına inanmıyorum ama teşvik primi yaygın" yanıtını verdi. Çalımbay, hakemlerin her maç sonrası ağır bir şekilde eleştirilmesiyle ilgili bir soruyu ise, "Hakemlik dünyanın en zor mesleklerinden bir tanesi. Hakemlerin futbolun içinde bulunan kişiler olarak hata yapmaları doğal "diye cevap verdi.

01.03.2008


 

A.Gücü- F.Bahçe

Fenerbahçe ile Ankaragücü, bugün oynayacakları maçla birlikte lig tarihinde 90. kez karşı karşıya gelecek.

19 Mayıs Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Halis Özkaya yönetecek. Fenerbahçe'de cezalı Volkan Demirel, Gökhan Günel ve Uruguaylı futbolcu Lugano bu maçta forma giyemeyecek.

01.03.2008


 

F.Bahçe ve Efes ULEB'de 2. sırada

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde 2. tur gruplarında haftayı 1 galibiyet ve 1 yenilgiyle kapayan Türk ekiplerinden Efes Pilsen, (D) Grubu'nda 4 puan ve averajla, Fenerbahçe Ülker de (E) Grubu'nda 5 puanla 2. sırada bulunuyorlar.

Efes Pilsen, Sırbistan'daki güvenlik sorunlarını bahane ederek Belgrad'a gelmeyen 4 ABD'li as oyuncusundan yoksun 8 kişiyle çıktığı maçta, deplasmanda BC Partizan Belgrad önünde yenilgiden kurtulamazken, İstanbul'da ise Fenerbahçe Ülker, Lietuvos Rytas Vilnius önünde önce son saniye basketiyle kazandı sandığı maçta, bu baskete gelen itirazlar üzerine tam 1 saat sonra yapılan uzatma devresini de galip bitirerek, 2. turdaki 2. galibiyetine ulaşmayı başardı.

01.03.2008


 

Kupada kuralar 5 Mart'ta çekiliyor

Fortis Türkiye Kupası'nda yarı final kuraları 5 Mart Çarşamba günü İstanbul'da çekilecek.

Yapılan açıklamaya göre, Movenpick Otel'deki kura çekimi saat 11.00'de başlayacak. Gençlerbirliği, Kayserispor, Çaykur Rizespor ve Galatasaray'ın mücadele edeceği yarı finalde ilk maçlar 19 Mart'ta, rövanş maçları ise 16 Nisan'da oynanacak.

01.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri