Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İslâmda reform olmaz

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saim Yeprem, Konulu Hadis Projesi’ni Batı medyasında reform diye algılamasının, reformun ve İslâm dininin karakterinin ne olduğu konusunda çok net ayrıntılara varan bir bilgi sahibi olmamasından kaynaklandığını belirterek, ‘’İslâm dini reforme edilecek, reforma ihtiyacı olan bir din değil’’ dedi.


Genelkurmay açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde yaptığı bir açıklama ile kara harekâtına katılan birliklerin geri çekildiği haberlerini doğruladı. Planlana

PKK’da iç hesaplaşma

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara harekatıyla ağır darbe yiyen terör örgütündeki iç çalkantı durulmuyor.


  Economist: Başörtüsü suskunluğuna karşı operasyon izni

İngiliz The Economist dergisi, Başbakan Erdoğan’ın, laik generallerin başörtüsü konusundaki suskunluğunu operasyona izin vermekle ödüllendirmek istemiş olabileceği yorumunda bulundu.


  Çelik: ÜAK üyeleri suç işledi

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Üniversitelerarası Kurul üyelerinin aslında kendi görevleri olmayan bir bildiri yayınlamakla suç işlediğini belirterek, pozisyonu ne olursa olsun hukuk devletinde herkesin hakkını da haddini de bilmek zorunda olduğunu kaydetti.


  Savcılık görevsizlik kararı verdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında CHP’nin ve bir vatandaşın yaptığı suç duyurularına ilişkin olarak ‘görevsizlik’ kararı verdi.


  Sezer: Laiklik tek başına yetmez

Domokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, siyasette başarılı olmanın yalnızca laiklik demekle olamayacağını belirterek, inançların da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.


  Âkif Anadolu’nun özü

“Mehmet Akif’i Anlamak” konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, İstiklâl Marşı yazarı Mehmet Âkif Ersoy’un Anadolu’nun hem özü, hem özeti olduğunu söyledi. Araştırmacı yazar Mehmet Doğan ise, Mehmet Akif’in üniversitelerde ders olarak verilmesi gerektiğini belirtti.


  İstiklâl Marşı’nın kutlamaları için özel kurul

Kültür ve Turizm, İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıklarının iş birliğiyle, ‘’İstiklal Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Yönetmelik Taslağı’’ hazırlandı.


  Bakan Şahin: Herkes topu Cumhuriyet Savcılarına atıyor

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, türbanla ilgili Anayasa değişikliği tartışmalarına yönelik, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu dile getirdi. Her şeyin hukuk sınırları içinde cereyan edeceğini belirten Şahin, “Karşılıklı iddialar olacaktır ama bütün bu iddialar, hukuk çerçevesi içinde yerini bulacaktır” dedi.


  Akdağ: Provokasyonlara gelmeyeceğiz

TBMM Genel Kurulu'nda millet vekillerinin sorularını cevaplayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanelerde başörtülü çalışanlara ilişkin basına yansıyan görüntülerin sorulması üzerine, ‘’Ülkeyi yönetirken bir takım provokasyonlara gelmediğimizi, gelmeyeceğimizi bir kere daha ifade edeyim’’ diye konuştu.


  CHP’den AKP’li Fırat’a suç duyurusu

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat hakkında “soruşturmayı engellemeye teşebbüs” iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.


  ÖSS başvuruları başlıyor

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş için başvurular, 3 Mart Pazartesi günü başlıyor.


  Hutbeler etkili oldu, kaçak elektrik kullanımı azaldı

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Müessese Bölge Müdürü Muammer Yavuz, din adamlarının kaçak elektrikle ilgili verdiği hutbelerin, 2007 yılındaki kaçak elektrik kullanımının azalmasında önemli bir etkisi olduğunu söyledi.


  Beldeyi iki kişi kurtardı

Nüfusu 2 bin 1 olarak tesbit edilen Aydın’ın Dalaman belde belediyesi iki kişi farkla kapatılmaktan kurtuldu.


  Şehitler için mevlit okutuldu

İstanbul Müftülüğü, bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik Kuzey Irak’ta düzenlenen sınır ötesi kara harekâtında şehit olan askerler için mevlit okuttu.


  DP, ‘tarlada’ dert dinliyor

Demokrat Parti, mevsime aldırmadan tarlalara kadar giderek vatandaşın şikayetini dinliyor, parti tabanının nabzını tutuyor.


  Gediz’de su kuşu rekoru

İzmir Kuşcenneti’nin de içinde bulunduğu Gediz Deltası’nda yapılan ‘’Kış Ortası Su Kuşu Sayımı’’nda, bölgede rekor sayıda kuş bulunduğu belirlendi.


  Kuraklık bitkileri etkilemeyecek

Bilim insanları, bitkilerin genlerinde kilit noktada bir keşif yaparak, ekinlerin kuraklıkta hayatta kalmasını sağlama yolunda önemli adım attılar.


  Jeotermal enerji zenginiyiz

Yılda 9 milyar dolarlık ekonomik kazanıma eşit jeotermal enerji potansiyeliyle dünyada 7. sırada yer alan Türkiye’nin mevcut potansiyelinin yüzde 5’ini kullandığı bildirildi.


  Su hayattır akıp gitmesin

Özel Bursa Kültür Okulları “Su Verimliliği Yılı” olarak ilân edilen 2008 yılında öğrencilerini küresel ısınmanın olumsuz etkileri ve alınabilecek tedbirler konusunda bilinçlendiriyor.


  İçki dertleri unutturmuyor

Japonya’da yapılan bir araştırmada, alkolün dertlerin unutulmasına yardımcı olmadığı belirlendi. Tokyo Üniversitesinden araştırmacılar, sanılanın aksine alkolde bulunan etanolün unutmaya yardımcı olmadığını, aksine anıları zihinde koruduğunu belirttiler.


  Işıkla veri taşınacak

IBM’nin kablo yerine ışık kullanarak veri taşıyan yeni teknolojisiyle, 5 bin video dosyasının 1 ampulün tükettiği enerji kullanılarak 1 saniye içinde transfer edilebileceği bildirildi.


  Havası en kirli şehir Aydın

Türkiye’de 2007 yılında kükürtdioksit ortalaması bakımından hava kirliliği en yüksek il Aydın oldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri