Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kazanılmış haklara sosyal güvenlik tırpanı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 76 maddelik Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununda değişiklik öngören tasarının, önceki gün 21 maddesi daha kabul edildi. Komisyonda kabul edilen maddeler arasında, kamuoyunda tartışmaya sebep olan ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu bazı iş kollarında fiilî hizmet zammını kaldıran düzenleme de bulunuyor.

Hak sahiplerine verilecek cenaze yardımı tutarı, brüt asgari ücret kadar olacak. Sigortalıların kız çocukları ile eşlerine, talepte bulunmaları halinde, almakta oldukları aylık veya gelirin bir yıllık tutarı kadar bir defaya mahsus evlenme ödeneği verilecek.

Komisyonda kabul edilen maddeye göre, gazeteci ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bazı iş kollarında, kamuoyunda ‘’Yıpranma payı’’ olarak bilinen fiilî hizmet zammı kaldırılacak.

Gazeteciler, milletvekilleri, PTT dağıtıcıları, İnfaz Koruma Memurları, Tarım Bakanlığı Zirai Mücadele ve Karantina Teşkilatı ile Veteriner Teşkilatında görev yapanlar, Devlet Tiyatrosu Sanatçıları, Hava Yollarındaki Uçucu Personel, Lokomotif Makinistleri, Gemi Adamları, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyeleri de fiilî hizmet zammından yararlanamayacak. Bu kişiler için kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar kazandıkları süreler emeklilik yaşından düşecek. Tasarıya göre, TSK, emniyet ve MİT mensupları ile dalgıçlar, radyoaktif maddelerle yapılan işlerde çalışanlar, asit üretimi yapılan yerlerde, demir ve çelik fabrikalarında ve kurşun izabe fırınlarında çalışanlara bir yılda 90 gün fiilî hizmet zammı verilecek.Kabul edilen bir önergeyle subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlara, seferberlik ve savaş zamanında her 1 yıla 1 yıl itibari hizmet süresi zammı verilecek. Bu nedenle eklenecek itibari hizmet sürelerinin toplamı, 5 yılı geçemeyecek.Birleşmiş Milletler Barış Gücünde görev alan polisler de askerler gibi harp malûllüğü zammından yararlanacak.

/ ANKARA

06.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ordu çok kızgın ve kırgın

  Asker, muhalefete de “muhtıra” verdi

  Gündem demokratikleşme ve kalkınma olmalı

  Başörtülü öğrencileri fişleme iddiası

  Başörtüsü yasağı kaldırılsın

  Meclis'te kapalı oturum

  OKS startı 10 Mart’ta

  Türkiye, yasa dışı göçle mücadelede başarılı

  Kadınların eğitim seviyesi yükseliyor

  Okul önlerinde sigara takibi

  Kazanılmış haklara sosyal güvenlik tırpanı

  Babacan, NATO dışişleri zbakanları ile buluşacak

  İtfaiyeciler bakanlık istiyor

  Zapsu’dan sürpriz istifa

  ‘Cep’leri var şebekeleri yok

  Müzisyen robot Türkiye 2’ncisi

  Internet 14 elektrik santrali yiyor

  Mars’ta çığ düştü


 Son Dakika Haberleri