Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ordu çok kızgın ve kırgın

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Sedat Laçiner, TSK’nın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Irak’ın kuzeyine yapılan kara harekâtına ilişkin eleştiriler sebebiyle, “çok kızgın ve kırgın” olduğunu söyleyerek, “Bu ölçüsüz eleştiriler, önümüzdeki operasyonları riske atabilir” dedi.

Laçiner, TSK’nın Irak’ın kuzeyine yaptığı sınır ötesi harekatla ilgili soruları cevapadı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın önceki gün gazetecilere verdiği brifingi değerlendiren Laçiner, “Orgeneral Büyükanıt’ın bu toplantıda kızgın ve kırgın olduğunu, görevini yapmış ancak takdir yerine eleştiri, hatta hakaret görmüş bir kurumun başındaki kişi olarak konuştuğunu” kaydetti.

“Kısacası, ordu çok kızgın ve kırgın” diyen USAK Başkanı, “bunun sebebinin eleştirinin dozajından kaynaklandığını” belirtti.

“Genelkurmay Başkanı (Çekilmeye biz karar verdik, ABD’nin baskısı olmadı, operasyonun süresi zaten bu kadar olacaktı) dedikçe, medya ve siyasetten birçok kişinin tam tersini söylediğini” ifade eden Laçiner, şöyle konuştu:”Yalan söyleniyormuş gibi, tam tersi yorumlar yapılıyor ve bu yorumlar marjinal kişiler tarafından değil, kamuoyunu şekillendirebilecek insanlar tarafından yapılıyor. Böyle olunca da ordu ile kamuoyu arasında büyük bir fark ortaya çıkıyor. Bir güven sorunu ortaya çıkıyor. İkinci bir operasyonu yapacak olsak, bu güven bunalımı üzerine çok risk almaya başlarız. Yani bu ölçüsüz eleştiriler, önümüzdeki operasyonları riske atabilir.”“Ordunun büyük fedakarlık yaparak, kış ve gece koşullarında, nokta operasyonu yaptığını” kaydeden Laçiner, “bu fedakarlığın ardından askerin takdir beklediğini ancak adeta başkasının altında bir ordu varmış gibi bir izlenim meydana getirilmeye çalışıldığını” belirtti.

Laçiner, “geniş çaplı nokta operasyonlarının, PKK’nın bölgedeki hareketine göre bundan sonra da olabileceğini” belirterek, “Zap bölgesinin dışındaki başka bölgelerde gruplaşmalar başlarsa yeniden operasyon yapılması gerektiğini” kaydetti.

“Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye’ye meydan okuduğunu” söyleyen Laçiner, “Barzani’yi izole etmek, yalnızlaştırmak lâzım” diye konuştu.

/ ANKARA

06.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ordu çok kızgın ve kırgın

  Asker, muhalefete de “muhtıra” verdi

  Gündem demokratikleşme ve kalkınma olmalı

  Başörtülü öğrencileri fişleme iddiası

  Başörtüsü yasağı kaldırılsın

  Meclis'te kapalı oturum

  OKS startı 10 Mart’ta

  Türkiye, yasa dışı göçle mücadelede başarılı

  Kadınların eğitim seviyesi yükseliyor

  Okul önlerinde sigara takibi

  Kazanılmış haklara sosyal güvenlik tırpanı

  Babacan, NATO dışişleri zbakanları ile buluşacak

  İtfaiyeciler bakanlık istiyor

  Zapsu’dan sürpriz istifa

  ‘Cep’leri var şebekeleri yok

  Müzisyen robot Türkiye 2’ncisi

  Internet 14 elektrik santrali yiyor

  Mars’ta çığ düştü


 Son Dakika Haberleri