Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kudüs'te gergin Cuma

Kudüs’te din okulu Yeşiva’ya yapılan saldırıda 8 öğrencinin öldürülmesi, Kudüs’te gerilimi arttırdı. Şehirde büyük ölçüde polis ve asker yığılırken, Batı Şeria’da da İsrail ordusu tam abluka uygulamasına geçti.


Saldırgan okulun eski çalışanı

Kudüs’te 8 öğrencinin öldüğü silâhlı saldırıyı düzenleyen Filistinlinin, Yeşiva’da daha önce şoförlük yaptığı bildirildi.

Her iki olay da kınanmalı

BM Güvenlik Konseyi Kudüs’te din okuluna yapılan ve saldırgan dahil 9 kişinin öldüğü saldırıyı kınayamadı.


  Bağdat’ta bombanın bilânçosu 68 ölü

Irak’ın başşehri Bağdat’ta önceki gece bir alış veriş bölgesinde meydana gelen iki bombalı saldırıda ölü sayısının 68’e yükseldiği açıklandı.


  Şiî lider Mukteda Sadr: Hayattayım

Irak’ın radikal Şiî lideri Mukteda Sadr, yandaşlarına bir mesaj yayımlayarak, neden aylardır kamuoyu önüne çıkmadığı konusuna açıklık getirdi.


  Sırbistan’da kabine krizi

Sırbistan Başbakanı Voyislav Koştunitsa, koalisyon hükümetinde Kosova sorunu yüzünden çıkan sorunu derinleştirecek ‘’hükümetindeki AB yanlısı bakanlara artık güvenmediği’’ açıklaması yaptı.


  Müşerref hükümete destek verecek

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, barış sürdükçe, istifasını isteyen partilerin oluşturacağı yeni koalisyon hükümetini destekleyeceğini söyledi.


  Finlandiya ve İzlanda Kosova’yı tanıdı

Finlandiya ve İzlanda da Kosova’yı tanıyan ülkelerin arasına katıldı. Finlandiya Devlet Başkanı Tarja Halonen, merkez sağ hükümetin önceki gün tanıma yönünde imzaladığı metni dün onayladı.


  İdam etmek hapsetmekten pahalı

ABD’de yapılan bir araştırma, bir idam mahkûmunun cezasını infaz etmeye çalışmanın, onu ömür boyu hapis yatırmaktan çok daha pahalıya mal olduğunu ortaya koydu.


  Almanya’da camiye Nazi saldırısı

Almanya’nın Hamburg şehrine 65 kilometre uzaklıkta bulunan Neumünster şehrindeki Fatih Camiine önceki gece saldırı düzenlendi.


  Savaş Lordu yakalandı

Amerikalı yetkililer, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (Farc), Afganistan’da Taliban ve El Kaide ile Liberya’nın insanlık suçu işlemekle itham edilen eski Devlet Başkanı Charles Taylor’a silâh satmakla suçlanan Rus silâh kaçakçısı Viktor Bout’un, Tayland’ın başşehri Bangkok’ta bir otelde yakalandığını ve tutuklandığını bildirdi.


  80 yıldır kayıp kuş geri döndü

Papua Yeni Gine açıklarında, yaklaşık 80 yıldır ortalarda görülmeyen nadir bir kuş yeniden ortaya çıktı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri