Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye’nin üyeliği Batı ile İslâmı buluşturacak

İtalya Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Umberto Ranieri, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğinin, İslâm dünyası ile Batı arasındaki ilişkiler açısından da büyük önem taşıdığını söyledi. Ankara’nın tam üyeliğinin İslâm ile evrensel hakların birbirleriyle bağdaştığını göstereceğini de belirten Ranieri, İslâmın demokrasiyle bağdaşmaz bir din gibi algılanmasının doğru olmadığına da dikkat çekti.


Hem ekmek, hem hürriyet

TRT 1’de yayınlanan “Zirveden Bakış” programına katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan, terörle mücadelede ekonomik kalkınmanın önemine işaret ederek, ‘’H

Kadına şiddet yaygın

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Songül Sallan Gül, Türkiye’de her 4 kadından birinin fiziksel şiddete mar


  İslâm dini kadına ayrımcılığı yasaklamıştır

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, ‘’Kadına karşı ayrımcılığı, kadını erkekten aşağı gören düşünceyi, dine mal etmeye çalışmak dine haksızlıktır’’ dedi.


  Başörtüsüne özgürlük tanıyan KTÜ’ye destek

Üniversitelerde başörtüsünü serbest bırakan Anayasa değişikliğinin ardından başörtülü öğrencilere kapılarını açan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)’ne sivil toplum kuruluşlarından destek geldi.


  Mescit kapatıldı öğrenciler tepkili

Yaklaşık 7 bin öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Kastamonu Üniversitesinde bulunan mescitlerin kapatılmasına öğrenciler tepki gösterdi.


  Mahkemeden Dink ailesine red

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde görevi ihmalle suçlanan polis memurları hakkında, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının kovuşturmaya yer olmadığına dair kararına yapılan itiraz, Rize Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.


  AB için üçlü zirve yapılmayacak

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy arasında yapılamayan Üçlü Zirve Toplantısının gerçekleşmesi söz konusu olamayacağını söyledi.


  Çakır: Dengeler bozulmak isteniyor, oyuna gelmeyelim

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şube Başkanı Hüdaverdi Çakır, başörtüsü tartışmaları konusunda, ‘’tekrar dengelerin bozulmak istendiğini’’ ifade ederek, oyuna gelinmemesi gerektiğini söyledi.


  CHP, harekât için genel görüşme istedi

CHP, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyine düzenlediği operasyon için, TBMM’de genel görüşme yapılmasını istedi.


  CHP'li başkan gözaltında

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşveti de içeren geniş bir suçlamayla gözaltına alındığı bildirildi.


  Polis-vatandaş dayanışması arttı

"Toplum Destekli Polis Projesi" ile 'polise yardımcı olan ispiyoncudur' anlayışını değiştiren Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, vatandaşın güvenini kazandı.


  Yoksulluğu yok etmek zor değil

Dünyada yoksulluğun kökünü kazımak için 190 milyar dolar harcamanın yeterli olduğu belirtiliyor. Bu rakam savunmaya harcanan 1,2 trilyon doların altıda biri bile etmiyor.


  12 milyon YTL’lik alt geçidin bir ucu kapalı kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bahçelievler’de yürüttüğü 12 milyon YTL’lik yol yapım projesi yargı kararıyla durduruldu, bir ucu kazılan alt geçidin diğer ucu kapalı kaldı.


  Üsküdar’dan Çanakkale’ye okul gezisi

Üsküdar Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 93. Yıldönümü’nde, Üsküdar’daki 7000 öğrenciyi ve ailelerini Çanakkale’ye götürüyor.


  Kadınlar hak ettikleri yerde değil

TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Zafer Üskül, son yıllarda yaşanan olumlu gelişmelere rağmen kadınların dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hak ettiği yerde ve faaliyet olmadığını bildirdi.


  Depreme dayanıksız yapı sayısı çok fazla

Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Türkiye’de çok şey yapılıyor ama şunu kabul etmemiz gerekiyor; yapı stoğumuz çok güvenli değil, kaçak yapılaşma var, depreme dayanıksız yapı sayımız fazla. Bu konuda çok fazla şey yapmamız gerekiyor ve çok çabuk yapmamız gerekiyor” dedi.


  Kraliçe II. Elizabeth ikinci kez Türkiye’ye gelecek

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in, eşi Edinburg Dükü Prens Philip ile birlikte Mayıs ayında Türkiye’ye resmî ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.


  Ankara'ya mesire yerleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in mücavir alanlarında yer alan ilçeleri, beldeleri ve mahalleleri; parklar, mesire alanları, yürüyüş yolları ve yeşil alanlar ile donatıyor.


  Teknoloji evin huzurunu bozdu

İngiltere’de çiftlerin önemli bir bölümünün ayrı yataklarda uyuduğu belirtilirken, bundan teknoloji sorumlu tutuldu.


  Takma diş hayat kurtardı

Gaziantep’te çıkan kavgada açılan ateş sonucu ağzına mermi isabet eden bir kadın takma dişleri sayesinde kurtuldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri