Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kudüs'te gergin Cuma

Kudüs’te din okulu Yeşiva’ya yapılan saldırıda 8 öğrencinin öldürülmesi, Kudüs’te gerilimi arttırdı. Şehirde büyük ölçüde polis ve asker yığılırken, Batı Şeria’da da İsrail ordusu tam abluka uygulamasına geçti.

Kudüs’e büyük ölçüde polis ve asker yığılırken, Batı Şeria’da da İsrail ordusu tam abluka uygulamasına geçti. Filistin şehirlerinin girişlerinde ve Kudüs’ün çevresinde yeni askeri kontrol noktaları oluşturuldu.

İsrail, önceki gece din okuluna (Yeşiva) yapılan silâhlı saldırıda ölen öğrencilerin sayısını 8 olarak açıkladı. Bu sayıya, olay yerinde vurularak öldürülen saldırgan dahil değil. Saldırıda yaralananların sayısı da 11 olarak verildi. Verilen bilgiye göre, yeşiva baskınında ölenlerin birisi 26, ikisi 15, ikisi 16 yaşında. Diğerlerinin yaşları 18 ve 19. Yeşivaya girdikten sonra okulun kütüphane ve çalışma salonunun bulunduğu alandakileri yaylım ateşine tutan silâhlı saldırganın 600’e yakın mermi attığı da kaydediliyor. Saldırı sırasında okulda 80 dolayında öğrenci bulunduğu belirtildi.

HAHAMLAR OLMERT’İ SORUMLU TUTTU

Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki Yahudi yerleşimlerinin üst kuruluşu Yeşa’nın Hamamlar Konseyi ise saldırıdan Başbakan Ehud Olmert’i sorumlu tuttu. Yeşa hahamları tarafından yapılan açıklamada, hükümetin hem teröre karşı acizlik gösterdiği, hem de ‘’düşmanı silâhlandırmaya devam ettiği’’ belirtildi ve ‘’Hükümet hâlâ Gazze Şeridi’ne elektrik ve yakıt vermeyi, soykırım inkârcıları ile İsrail’in ve kutsal Kudüs’ün bölünmesi için görüşmeleri sürdürüyor’’ denildi.

GAZZE’DE BİR FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, sabah saatlerinde Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bir Filistinli öldürüldü. Filistinliler, öldürülenin bir çiftçi olduğunu belirtti.

/ GAZZE/KUDÜS

08.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kudüs'te gergin Cuma

  Saldırgan okulun eski çalışanı

  Her iki olay da kınanmalı

  Amerikan askerlerinin akıl sağlığı tehlikede

  Bağdat’ta bombanın bilânçosu 68 ölü

  Şiî lider Mukteda Sadr: Hayattayım

  Sırbistan’da kabine krizi

  Müşerref hükümete destek verecek

  Finlandiya ve İzlanda Kosova’yı tanıdı

  İdam etmek hapsetmekten pahalı

  Almanya’da camiye Nazi saldırısı

  Savaş Lordu yakalandı

  80 yıldır kayıp kuş geri döndü


 Son Dakika Haberleri