Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Nefese de vergi konacak”

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, hükümetin belediye gelirlerini önemli ölçüde artırmayı hedefleyerek yeniden TBMM gündemine taşıdığı “İl Özel İdaresi ve Belediye Gelirleri Kanun Tasarısı”na sert tepki gösterdi. Bu düzenlemeyle çok sayıda yeni vergi ve harç getirildiğine işaret eden Aygün, “Vatandaşa neredeyse nefes alış vergisi de konacak” dedi.


Sosyal güvenlik’te yeni dönem

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Anayasa Mahkemesinin iptal kararının ardından yürürlüğü ertelenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasın

Sendikalar tepkili

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, sosyal güvenlik konusunda kendilerine verilen sözler bulunduğunu belirterek, ‘’Sayın Başbakan bizlere hitaben yap


  Doktor ve avukata kayıtdışı takibi

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2007 yılında KDV beyannamelerinde bildirdiği hasılat tutarı, aynı yıl içinde banka hesaplarına yatan paralar ile aldıkları araba ve gayrimenkullerin en az 100 bin YTL altında olan 40 bin serbest meslek erbabına tek tek uyarı mektubu göndermeye başladı.


  İstanbul’daki işsiz sayısı 4 milyonu geçti

İstanbul İstihdam Raporu’nda, İstanbul ölçeğinde iş gücüne dahil olmayan nüfusun 4 milyon 380 bin kişi olduğu, bu rakamın ülkede iş gücüne dahil olmayanların yüzde 16,7’sini oluşturduğu belirtildi.


  Marmaray’da son ihale 12 Martta

Asya ile Avrupa’yı denizin altından birleştirecek fikri 1860 yılına uzanan ve ‘’Yüzyılın Projesi’’ olarak nitelendirilen Marmaray Projesinde kullanılacak 440 adet demiryolu aracının temini için açılan ihale 12 Mart Çarşamba günü yapılacak.


  Çok uluslu şirketler Türkiye’yi kuşattı

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Mahmut Çelikus, ‘’Hipermarketler Yasası’nın bizimle uzaktan yakından ilgisi yoktur’’ dedi.


  Kâğıt üzerinde zenginleşeceğiz

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), milli gelir güncelleme çalışmalarını tamamladı. Güncelleme çalışmaları sonucunda milli gelirde yüzde 30 artış bekleniyor.


  TC Kimlik Numarası artık zorunlu

İçişleri Bakanlığı, bir genelgeyle 29 Nisan 2008 tarihinden itibaren vatandaşların yapacakları bütün işlemlerinde TC Kimlik Numarasının esas alınması gerektiğini bildirdi.


  Karşılıksız çek sayısı 135 bin

Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, Ocak ayında 135 bin 59 olarak belirlendi.


  67 bin 337 kişi kart borçlusu

Kredi kartı borcunu ödemeyenler ile gecikmeli ödeyenleri gösteren negatif nitelikli ferdi kredi ve kredi kartları sisteminde yer alan kişi sayısı Ocak ayında 67 bin 337 olarak belirlendi.


  Ülker’in hedefi 10 milyar dolar

Ülker şirketlerini de bünyesinde barındıran Yıldız Holding, 2008’de 10 milyar dolar ciroyu aşmayı hedefliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri