Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İstanbul’daki işsiz sayısı 4 milyonu geçti

İstanbul İstihdam Raporu’nda, İstanbul ölçeğinde iş gücüne dahil olmayan nüfusun 4 milyon 380 bin kişi olduğu, bu rakamın ülkede iş gücüne dahil olmayanların yüzde 16,7’sini oluşturduğu belirtildi.

Rapor, İstanbul Valiliği, İstanbul İşkur İl Müdürlüğü, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası ile işçi ve işveren kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla oluşturulan komisyon tarafından hazırlandı.

Rapora göre, Türkiye ölçeğinde iş gücüne dahil olmayanların sayısı 26 milyon 260 bin kişiyle önemli bir büyüklüğe ulaşırken, İstanbul ölçeğinde iş gücüne dahil olmayan nüfus 4 milyon 380 bin kişi olup, bu rakam ülkede iş gücüne dahil olmayanların yüzde 16,7’sini oluşturuyor.

İstanbul’un iş gücüne katılımı, Türkiye’de iş gücüne katılımın düşük kalması gibi genel bir sorunu ortaya koyarken, 15 yaş ve üstündeki nüfus 8 milyon 396 bin olurken, bu nüfusun yarısından daha azı yani 4 milyon 15 bini iş gücüne dahil oluyor ve iş gücüne katılım oranı yüzde 47,8 dolayında kalıyor. İstanbul’a ait atıl iş gücü oranı yüzde 12,6, atıl iş gücü sayısı 507 bin kişi düzeyinde bulunuyor. En yüksek işsizlik yüzde 18,2 ile okuma yazma bilmeyenler arasında ortaya çıkıyor. Yüksekokul veya fakülte mezunlarında işsizlik oranı yüzde 9,2 düzeyinde.

/ İSTANBUL

08.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Nefese de vergi konacak”

  Sosyal güvenlik’te yeni dönem

  Sendikalar tepkili

  IMF: Malî disiplin şart

  Doktor ve avukata kayıtdışı takibi

  İstanbul’daki işsiz sayısı 4 milyonu geçti

  Marmaray’da son ihale 12 Martta

  Çok uluslu şirketler Türkiye’yi kuşattı

  Kâğıt üzerinde zenginleşeceğiz

  TC Kimlik Numarası artık zorunlu

  Karşılıksız çek sayısı 135 bin

  67 bin 337 kişi kart borçlusu

  Ülker’in hedefi 10 milyar dolar


 Son Dakika Haberleri