Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

CIA’nın ‘yasal’ işkencesi

Hiçbir suçlama olmadan ve bir avukat tarafından temsil edilmesine izin verilmeden CIA’nın cezaevlerinde tutulan El Maktari, kaçırıldığını, işkence gördüğünü söyledi.


Sırplar BM binasına saldırdı

Kosova’nın Mitroviça kentindeki BM mahkeme binası, Kosovalı Sırp göstericiler tarafından işgal edildi.

AB liderlerinden Akdeniz birliğine destek

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, daha önce kendi aralarında uzlaşma sağladıkları Akdeniz Birliği önerisiyle il


  Türk mühendis Moskova’da kayıp

Rusya’nın Perm şehrinde faaliyette bulunan Sucu inşaatta mühendis olarak çalışan Orçun Aydın’dan 12 gündür haber alınamıyor.


  Saddam’ın El Kaide ile ilişkisi yokmuş

Pentagon’un, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin ile El Kaide terör örgütü arasında doğrudan ilişki bulunmadığını teyit ettiği bildirildi.


  Tibet karıştı

Tibet’in Lhasa şehrinde Budist rahiplerin protestoları dolayısıyla gerginlik sürerken, şehrin bazı noktalarındaki dükkânlarda yangınlar olduğu haber veriliyor.


  Hamaney: Seçimler Kadir Gecesi kadar önemli

İran’ın dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, meclis seçiminin ‘’İran halk için Kadir Gecesi kadar önemli olduğunu’’ söyleyerek, halkı seçime katılmaya çağırdı. Milletvekili seçimi için sabah saatlerinde okul ve mescitlere kurulan sandıklarda başlayan oy verme işlemi sürüyor.


  İçeriğine katılmıyoruz ama...

AB devlet ve hükümet başkanları, ifade özgürlüğü sebebiyle içeriğine katılmasa da aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’in İslâm karşıtı filmini yasaklamayacaklarını anlatan Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkanende’ye destek verdi.


  Azeri - Ermeni cephesinde ihlaller devam ediyor

Ermenistan’a bağlı güçlerin, önemli kesimi Ermeni işgali altında bulunan Azerbaycan topraklarındaki Azeri-Ermeni cephe hattında ateşkes ihlallerini sürdürdüğü bildirildi.


  Yunanistan da sallandı

Yunanistan’da merkezüssü Mora yarımadasının güneyinde, Atina’nın 250 km güneybatısındaki Methoni şehri açıkları olan, Richter ölçeğine göre 5,2 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı kaydedildiği bildirildi.


  Az uyuyan erkek obez oluyor

Günde beş saatten az uyuyan erkeklerin obez olma riski ile kanlarında, diyabete yol açan şeker oranının yüksek olma risklerinin daha fazla olduğu bildirildi.


  Darfur’a Hollywood desteği

Amerikan film yıldızları George Clooney, Brad Pitt ve Matt Damon tarafından kurulan bir yardım grubu, Sudan’ın Darfur bölgesinde açlık çekenlere yardımcı olmak amacıyla BM Dünya Gıda Programı’na (DGP) 500 bin dolar bağışladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri