Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

BEDİÜZZAMAN'I RAHMETLE ANIYORUZ

Bediüzzaman Said Nursî, vefatının 48. yıldönümünde, yurt çapında düzenlenen toplantılarla anılıyor. İlki dün Isparta’da yapılan anma toplantılarının ikincisi yarın Ankara’da gerçekleştirilecek. Açış konuşmasını gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular’ın yapacağı programa Bediüzzaman’ın talebelerinden Mustafa Sungur ve Mehmet Fırıncı da katılıp selâmlama konuşması yapacaklar.


İslâm ve demokrasi çelişmiyor

İslâm Konferansı Teşkilâtının Senegal’in başkenti Dakar’da toplanan 11. zirvesinde kabul edilen yeni kuruluş şartında, yeni kavramlar yer aldı. Bunlar

Gül: Müslümanlar hedef oluyor

İKT’nın Senegal’in başkenti Dakar’da yapılan 11. Zirvesi’nin, başkanlık yaptığı oturumunda Türkiye adına konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şiddet ve


  Ekonomik çözüm tek başına PKK’yı bitirmez

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Dış Politika Etütleri Araştırmacısı Nihat Ali Özcan, “Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetim yok sayılırsa PKK sorununun iyi yönetilemeyeceğini ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki ekonomik sorunların çözümünün PKK terör örgütüne katılımı tamamen ortadan kaldırmayacağını” söyledi.


  Şemdinli dâvâsına erteleme

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, 9 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen olaylarla ilgili Van Askeri Mahkemesinde görülen dava ertelendi.


  Türkçe cepte

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkçe harflerin cep telefonlarında tanınmasının kabul edildiğini açıkladı.


  Barolar Birliği bildirisi değiştirildi mi?

Sivas Barosu Başkanı Mustafa Coşkun, 15. Baro Başkanları Toplantısının ardından yayınlanan bildiride değişiklik yapıldığını öne sürdü. Coşkun, toplantıda kabul edilen bildiri ile basına dağıtılan bildire arasında ciddi değişikilikler olduğunu söyledi.


  Polis çetelere ‘aman vermiyor’

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, geçen yıl organize suç örgütlerine yönelik düzenlediği 167 operasyonda toplam 2 bin 463 kişiyi gözaltına aldı.


  Türkiye’ye reformları hızlandırma çağrısı

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye raportörü hükümete reformları hızlandırması çağrısında bulundu.


  AB’de 102 bin Türk girişimci var

Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen, vakıf tarafından gerçekleştirilen AB ve Almanya’da Türk girişimcilerin ekonomik gücü araştırma sonuçları ile buna ilişkin kitabın tanıtımında, 2 milyon 700 bini Almanya’da olmak üzere 5 milyon 200 bin Türk kökenli vatandaşın AB ülkelerinde yaşadığını ve bunların 1 milyon 800 bininin yaşadığı ülkenin vatandaşlığına geçtiğini anlattı.


  Flört evlilikleri boşanmayla bitiyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Herken, evlenmek istediğini söyleyen birçok kişinin eş mi yoksa çocuğuna anne veya baba mı aradığını bilmediği söyledi.


  İlkokul öğrencilerine tansiyon taraması

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim görevlileri ve Tıp Fakültesi öğrencileri, Bozyaka semtindeki Şehit Gazeteci Hasan Tahsin İlköğretim Okulu’nda 7-15 yaş arası çocuklarda hipertansiyon taraması yaptı.


  Töre cinayetlerinde bölge farkı yok

Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mazhar Bağlı, “Töre ve Namus Cinayetlerinde, cinayetlerin işlenme oranında bölgeler arasında eğitim, gelir seviyesi ve etnik kökene bağlı bir farklılık yok’’ dedi.


  Ekmek israfı had safhada

Ekmek israfının Türkiye’de büyük boyutlara ulaştığını belirten Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Hububat İşletme ve Mühendisliği Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sezgin Ünal, “Genellikle taze yediğimiz ekmeği, soğuyup sertleştiği zaman bayat kabul ederek istemiyoruz. Türkiye’de fırın sayısının fazlalığı sebebiyle günlük ihtiyaçtan çok fazla ekmek üretilmesi, israfın en önemli sebebidir” dedi.


  Anayasayı çiğneyen rektöre istifa çağrısı

Eğitim-Bir-Sen üyeleri, Mersin Üniversitesi giriş kapısı önünde yaptığı basın açıklamasında, “Rektör Süha Aydın, tam 19 gündür Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını çiğnedi bu yüzden Eğitim-Bir-Sen olarak anayasa ve kanunları uygulamakla görevli olan Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz ”dedi.


  Taksicilerden trafiğe çözüm teklifi

Ankara Umum Otomobilciler ve Esnaf Şoförler Odası Başkanı Ali Ekber Akyol, Ankara’da 7 bin 751 taksi bulunduğunu bu rakamın gerekenden yaklaşık yüzde 50 fazla olduğunu söyledi.


  Gelibolu'ya 40 bin ziyaretçi bekleniyor

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzları Kooperatifi Başkan Yardımcısı Kamil Uzelli, bu yıl 18 Mart törenleri dolayısıyla Gelibolu Yarımadası’na, yaklaşık 40 bin kişinin gelmesini beklediklerini söyledi.


  Çanakkale Boğazı’nda deniz yeniden köpürdü

Çanakkale Boğazı’nda 3 ay önce meydana gelen ve sahillere yayılan köpük şeklindeki madde yeniden ortaya çıktı. Çanakkale’de boğaz içerisinde görülen ve özellikle Gümrük iskelesi ile Kilitbahir iskelesinin bulunduğu bölgede yoğunluk gösteren köpük şeklindeki madde, vatandaşları şaşkına çevirdi.


  Asırlık ağaçlar proje değiştirtti

Marmaris’te, Karayolları ekiplerinin duyarlılığı sayesinde, ‘’endemik’’ bir tür olan onlarca sığla ağacı kurtarıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri