Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Tibet'te katliam

Sürgündeki Tibet hükümeti, Çin yönetimine karşı protestoların düzenlendiği Tibet’teki şiddet olaylarında yüzlerce kişinin öldüğünü açıkladı ve BM ile uluslararası toplumun dikkatini çekti.

Rusya, Çin’den, Tibet’te hukuk dışı uygulamaları sona ermesini sağlayacak gerekli önlemleri alacağını umduğunu açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan kısa açıklamada, “Çin Halk Cumhuriyeti yetkililerinin, hukuk dışı eylemleri sona erdirecek ve bu özerk bölgede durumun hızla normale dönmesini sağlayacak gerekli tüm önlemleri alacağını ümit ediyoruz” denildi.

‘YÜZLERCE TİBETLİ ÖLDÜRÜLDÜ’

Bu arada, Sürgündeki Tibet hükümeti, Çin yönetimine karşı protestoların düzenlendiği Tibet’teki şiddet olaylarında yüzlerce kişinin öldüğünü öne sürdü. Sürgündeki hükümet, Hindistan’ın kuzeyindeki Daramsala kentinde yaptığı açıklamada, başkent Lasa’da ve Tibet’in başka bölgelerinde 10 martta başlayan büyük çaplı gösterilerde yüzlerce Tibetlinin öldüğünü iddia etti ve BM ile uluslararası toplumun dikkatini çekti. Tibet’in ruhani lideri Dalay Lama, Tibet’teki protestoların bastırılmasıyla ilgili uluslararası soruşturma açılması çağrısında bulunmuştu. Çin makamları, Lasa’da cuma günü meydana gelen olaylarda, 13 kişinin yanarak veya bıçaklanarak öldüğünü açıklamıştı.

/ MOSKOVA

18.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sarkozy’nin yıldızı çabuk söndü

  Tibet'te katliam

  İngiltere’de Irak işgal kararı soruşturuluyor

  Cheney ve McCain Irak’ta

  İsrail basını Netanyahu’dan hesap soruyor

  Afganistan’da 4 NATO askeri öldürüldü

  Annapolis çöküşe doğru gidiyor

  Kardavi rehinelerin salıverilmesini istedi

  Birleşmiş Milletler, Mitroviça’dan çekildi


 Son Dakika Haberleri