Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gölcük depremi, güçlü devlet imajını değiştirdi

Arama Kurtarma Derneği Başkanı Nasuh Mahruki, Aydın’ın Nazilli ilçesinde, ‘’Vatan Lafla Değil, Eylemle Sevilir’’ isimli kitabını tanıttı. Ahmet Şensan Kültür Merkezi’ndeki tanıtımda Nasuh Mahruki, 6. kitabı olan ‘’Vatan Lafla Değil Eylemle Sevilir’’ isimli kitabını 40 yaş hesaplaşması olarak yazdığını söyledi.

Kitabında, AKUT’un çalışmalarını ve karşısına çıkan engelleri de anlattığını ifade eden Mahruki, 1999 ve 2000 yıllarında 2 yıl üstüste AKUT’un Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile birlikte ‘’Türkiye’nin en güvenilir kurumu’’ seçildiğini, bu nedenle daha sonra AKUT’un önüne kesmek için çok çaba harcandığını ileri sürdü.

17 Ağustos depreminin Türkiye’nin zihin haritasını ortaya koyduğunu vurgulayan Mahruki, şöyle konuştu: ‘’Toplam 45 saniye süren Gölcük depremi, 18 bin insanın canını aldı. Gölcük Depremi, güçlü devlet göstergesini değiştirdi ve devletin eksiklerini gördük. O dönemde AKUT öne çıktı. Çünkü devletin 17 Ağustos’un ciddiyetini algılaması 2 gün sürdü. Bu süreç halkın harekete geçmesine neden oldu. Halk, kendi imkanlarıyla arama ve kurtarma işlemlerine başlayarak enkazların içinden canlılar çıkarmaya başladı. Bölgeye yardım etmek amacıyla akın akın insanlar geldi. Gelemeyenler de topladıkları tonlarca yardımı bölgeye yolladılar. Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi tek yumruk olunmuştu.’’

/ NAZİLLİ

24.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Gerilimin taraf olmayız

  Üniversiteye herkes girebilmeli

  İlnur Çevik: Türkiye Bediüzzaman'la medenîleşiyor

  Yardımseverler İstanbul’da buluştu

  Selçuk serbest, yurt dışına çıkışı yasak

  OSBÜK Başkanı Yılmaz'dan Başbakan’a mektup

  Kosovalı başkanlar Türkiye’de eğitim alacak

  DTP'li vekiller hakkında fezleke

  Almanya PKK'lıları mahk3m etti

  Reformu yapmazsak maaşları ödeyemeyiz

  Gölcük depremi, güçlü devlet imajını değiştirdi

  Dünya günden güne ormansızlaşıyor


 Son Dakika Haberleri