Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Almanya PKK'lıları mahk3m etti

Alman Mahkemesi 7 PKK’lıyı 2 yıl 2 ay hapis cezasına mahkûm etti. Karar dosyasının bir örneği de Türkiye’ye gönderildi. Türkiye’ye iade için dosya hazırlıyor.

Alman Mahkemesi verdiği kararda, terör örgütü PKK için, ‘’PKK, Almanya’da Türk kurumlarının yanı sıra Alman kurum ve kuruluşlarına da terör saldırıları düzenlemiştir’’ ifadesini kullandı. Alınan bilgiye göre, Almanya’da çeşitli tarihlerde terör örgütü PKK adına faaliyet yürütüp, eylem yaptıkları gerekçesiyle yargılanan terör örgütünün sorumlularından Vehbi Azak, Halat Kesbir, Ali Seven, Bozan Ateş, Ali Kıran, Hasan Adır ve Sait Hasso, 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Alman Mahkemesi, sanıklarla ilgili karar dosyasının bir örneğini de Türkiye’ye gönderdi. Mahkeme kararının bulunduğu dosyada, terör örgütü PKK’nın kuruluşu ve Almanya’daki yapılanmasına yer verildi.

Alman Mahkemesinin 30 sayfadan oluşan kararında, terör örgütü PKK’nın 1984 yılından itibaren kısmi olarak Suriye veya Irak topraklarında üstlenmek suretiyle Türkiye’ye karşı eylemlere başladığını belirterek, ‘’Kürtlere yaptığı baskılar ve propagandalar sonucunda, örgütün Türkiye’nin Güneydoğu Bölgesi ile Orta Doğu ve Avrupa’da yaşayan Kürtlerden destek görmeye başladığını’’ kaydetti. Yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük bir çoğunluğu sivil halktan olmak üzere çok sayıda insanının hayatını kaybettiği de vurgulanan kararda, ‘’Silahlı şiddet eylemleri PKK örgütünü arzulamış olduğu hedeflere hiçbir şekilde yakınlaştırmamıştır’’ denildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Almanya’da 2 yıl 2 ay hapis cezası alan terör örgütü PKK’nın sorumluları olduğu bildirilen 7 sanığın Türkiye’ye iadesinin yapılması için dosya hazırlığına başladı. Hazırlanacak dosyanın önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığına gönderileceği bildirildi.

/ DİYARBAKIR

24.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Gerilimin taraf olmayız

  Üniversiteye herkes girebilmeli

  İlnur Çevik: Türkiye Bediüzzaman'la medenîleşiyor

  Yardımseverler İstanbul’da buluştu

  Selçuk serbest, yurt dışına çıkışı yasak

  OSBÜK Başkanı Yılmaz'dan Başbakan’a mektup

  Kosovalı başkanlar Türkiye’de eğitim alacak

  DTP'li vekiller hakkında fezleke

  Almanya PKK'lıları mahk3m etti

  Reformu yapmazsak maaşları ödeyemeyiz

  Gölcük depremi, güçlü devlet imajını değiştirdi

  Dünya günden güne ormansızlaşıyor


 Son Dakika Haberleri