Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Can Kardeşler Bediüzzaman Dede’yi rahmetle andılar

Vefatının 48. yıldönümünde Bediüzzaman Said Nursi’yi anmak üzere düzenlenen Can Kardeş Çocuk Programı, Ankara AKM'de geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Ankara Can Kardeş Dergisi Okuyucuları tarafından organize edilen vefatının 48. yıldönümünde Bediüzzaman Said Nursî’yi rahmetle anmak ve Onun arzuladığı bahar çiçeklerini, küçük Said’leri seyrettirmek üzere gerçekleştirilen Can Kardeş Çocuk Programı, AKM’de geniş bir katılımla düzenlendi. Program ilk okul öğrencisi Yavuz Doğan’ın okuduğu Kur’ân-ı Kerim tilâveti ve ardından yaptığı dua ile başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Onur Turan, iman dersini çocukken almanın önemine değinerek, “Amacımız çocukları dinî ve fennî ilimlerle çift kanatlı olarak uçurmaktır.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Ankara Can Kardeş Faaliyetleri bir sinevizyon gösterisiyle izleyicilere sunuldu. Daha sonra Ramazan Kaya “Canım Üstadım Benim” isimli şiiri okurken, Beytullah Nurlu da “Medine’nin Yollarında” ilahisini seslendirdi. Ardından Ankara’nın her semtinden birer çocuk sahneye çıktı ve Cihan Canbaz’ın sorduğu “Risâle-i Nur hayatınıza ne kattı?” sorusuna birbirinden ilginç cevaplar verdiler. Ayrıca anne babalarına da gönderme yapan çocuklar, onları namazlarını aksatmamaya ve Risâle-i Nur’u daha fazla okumaya davet ettiler. Program, 11 yaşındaki Alperen Özler’in anne ve babasına yazdığı şiiri okumasının ardından izlettirilen kısa sinevizyon gösterisi ile son buldu.

Cemil Yüzer / ANKARA

25.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kocaeli, İstanbul tarihiyle buluştu

  Can Kardeşler Bediüzzaman Dede’yi rahmetle andılar

  Mimar Sinan, vefatının 420. yılında köyünde anılıyor

  Türkçe ağızları 232 bin söz varlığıyla sanal ortamda


 Son Dakika Haberleri