Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Terim: İyi olanı kadroya alırım

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, "Tüm oyuncular Avrupa Şampiyonası kadrosuna girme yarışı içinde olmalıdırlar. Kimsenin 'nasıl olsa girerim veya beni nasıl olsa almaz' düşüncesi olamaz" dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, tüm futbolcuların, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek kadro içine girmek için çabalamaları gerektiğini söyledi. Beyaz Rusya ile yapılacak özel maç öncesi Polat Renaissance Otel'de (A) Milli Takım ile kampta bulunan Fatih Terim, burada bir basın toplantısı düzenledi. Yaptığı açıklamada, bazı mevkilerde kadroda ekstra değişiklikler olabileceğinin sinyalini veren Terim, ''Bir grupta maç yaparken bazı şeyleri telafi edebilirsiniz. Ama finallerde böyle bir imkanınız yok. Eğer ihtiyacımız var ise tatmin olmamışsak, açıkça söylüyorum, bazı mevkilerde form durumları iyice izlenerek radikal bazı değişikliklere gidebiliriz. Tüm oyuncular, Avrupa Şampiyonası kadrosuna girme yarışı içinde olmalıdırlar. Kimsenin, 'Nasıl olsa girerim veya beni nasıl olsa almaz' düşüncesi olamaz. Herkes önce kulübünde iyi oynayacak. Kendi takımına katkı sağlarsa bize de sağlar'' dedi.

ŞİMDİDEN HAZIR OLUNMALI

Terim, turnuvaya, turnuva zamanı hazırlanılamayacağını ifade eden Terim, ''Fiziksel ve psikolojik olarak hazır olmak için daha önceden kendinizi hazırlamak zorundasınız. Yapacağımız toplantıda ekibimizin hazırladığı reçeteyi biz oyuncularımıza sunacağız'' ifadesini kullandı. UEFA'ya 20 oyuncu artı 3 kaleciden oluşan kadroyu 28 Mayıs tarihine kadar vermek zorunda olduklarını hatırlatan Terim, sakatlıklar önlerinde iki plan bulunduğunu aktararak, ''İlk olarak fazla sayıda oyuncu götürüp, kesin kadroyu açıkladıktan sonra kalanları şampiyonayı tribünden izletip veya geri gönderebiliriz. İkinci seçenek ise bir bekleme listesi oluşturup, olası sakatlık veya hastalıklarda oradan bir oyuncuyla değiştirebiliriz. Böyle iki düşüncemiz var'' diye konuştu. Terim, Beşiktaş'tan İbrahim Toraman'ın neden kadroya çağrılmadığı şeklinde yöneltilen bir soru üzerine ise ''Şimdi şahsi olarak konuşmaya başlarsak bu her oyuncu için geçeri olabilir. Böyle işin içinden çıkamayız. Kendisinden zaman zaman faydalandık ve bundan sonra da faydalanmayacağız diye bir şey yok. Şahsi konulara girersek çıkamayız'' cevabını verdi.

FENERBAHÇE'NİN BAŞARISI

Terim, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'nin başarısının, (A) Milli Takım'a da pozitif katkı sağlayacağını söyledi. Hangi seviyede olursa olsun, başarının motivasyona katkısı olduğunu dile getiren Terim, ''Fenerbahçe'nin başarısı takıma pozitif katkı sağlar. Avrupa'da önemli başarı elde etmiş bir grubun pozitif yansımalarını, müthiş derecede özlemiş durumdayız. Çok güzel bir şey. Lokal başarılar olur ama uluslararası başarılar çok daha önde olmalıdır. Biz de finallere o ciddiyetle hazırlanıyoruz. Yapamadığımız şeyleri yapmak için çaba sarf ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Hakan Şükür bilmediğimiz

bir oyuncu değil ki

Kadroda radikal değişiklikler yapabileceğini söyleyen Fatih Terim, radikal değişiklikten ne anlanılması gerektiğinin sorulması üzerine, şunları söyledi: ''Ben, 'Radikal değişiklikler yapacağız' demedim, 'Yapabiliriz' dedim. Her oyuncunun kendisini buraya hazırlamasını rica ediyorum. Şu anda çağırmadığımız bir oyuncu da kadroya gelebilir. Radikalden kastım bu. Mesela Hakan Şükür'ün çağrılması radikal bir değişiklik olmaz, normal bir değişiklik olur. Bilinmeyen bir oyuncu değil ki."

25.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terim: İyi olanı kadroya alırım

  Milli Takımın yeni formaları tanıtıldı

  F.Bahçe-Chelsea maçı biletleri satışa çıktı

  Mutlu: Olimpik sporları üvey evlat görüyorlar

  Beşiktaş her maça eksik kadro çıktı

  Milli Takıma anket desteği

  Trabzon kolları sıvadı

  Sivasspor'un evinde bileği bükülmüyor

  Kasımpaşa ligde tek penaltı atmayan takım

  Halil Altıntop 2010 yılına kadar Schalke'de

  Miniklerin çamur sahada futbol çilesi

  F.Bahçe ve G.Saray liderliğe ortak oldu


 Son Dakika Haberleri