Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

STK’ların önemi gittikçe artıyor

Ege Genç İşadamları Federasyonu (EGAFED) Başkanı Efkan Ceylan, sivil toplum örgütlerinin öneminin her geçen gün arttığını söyledi. Ceylan, yaptığı açıklamada, toplum örgütlerinin hükümet ve bireyler arasında köprü görevi gördüklerini, güçlerini üyelerinin katkı ve katılımlarından aldıklarını bildirdi.


Tedbir yerine sağduyu arıyoruz

“Türkiye bugünlerde zor bir demokrasi ve hukuk sınavından geçmektedir. Uluslararası finansal krizin dalgalarını hissetmeye başladığımız bugünlerde ikt

Öztürk: Türkiye yeni bir anayasayı hak ediyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Öztürk, sivil toplum örgütleri adına yaptığı ortak basın açıklamasında, Türkiye’nin zor bir demokrasi ve h


  Mutlu: Kuvvetler ayrılığı çatışmaya dönüşmesin

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, sivil toplum örgütleri adına yaptığı ortak basın açıklamasında, kuvvetler ayrılığı ilkesinin kuvvetler arasında uyumu sağlamasının, çatışmaya sebep olmamasının, toplumda meydana getirilmek istenen kamplaşmayı beslememesinin esas olduğunu söyledi.


  Erdoğan: İçerik itibariyle katılıyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının “Türkiye İçin Sağduyu” çağrısına içerik itibariyle katıldığını belirterek, “Böyle bir ortak aklın oluşması sürecine öncülük etmeye de hazırız” dedi.


  Yazıcıoğlu: Hukuk siyasetten, siyaset hukuktan şikayetçi

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, ‘’Bugün hukuk siyasetin üstünde egemen, siyaset hukukun üstünde baskı yapıyor. Hepsi bir birinden şikayetçi’’ dedi.


  Toptan: Çağrıyı yürekten destekliyorum

TBMM Başkanı Köksal Toptan, sivil toplum örgütlerinin çağrısını ‘’Yürekten desteklediğini’’ belirterek, ‘’Türkiye’nin sağlıklı, akılla düşünmeye ihtiyacı var. Türkiye’nin şiddetle, bir yumuşama ortamına ihtiyacı var’’ dedi.


  Kapatma davası üyeliği olumsuz etkiler

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Lagendijk, AB Haber’e yaptığı açıklamada, AKP hakkında açılan kapatma davasının, Türkiye’nin Avrupa’daki ve Amerika’daki imajına zarar vereceğini söyledi.


  Kaz Dağları için toplanan -100 bin imza Meclis’te

KazDağları ile Madra Dağı’nda yürütülen altın madeni arama çalışmalarının durdurulması için sivil toplum kuruluşlarınca toplanan 100 bin imza, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu’ya sunuldu.


  Herkesin hürriyetini savunabilmeliyiz

Bediüzzaman Said Nursi’yi anma faaliyetleri çerçevesinde Yeni Asya Gazetesi Kırşehir temsilciliği tarafından “Meşrutiyetin 100. Yılında Bediüzzaman ve Demokrasi” konulu konferans'ta konuşan Mehmet Kutlular, hangi din ve ırktan olursa olsun herkesin hak ve hürriyetlerini savunacak cesaretimiz olması gerektiğini söyledi.


  “Meşrutiyet’in ilk nutkunu Bediüzzaman verdi”

Meşrutiyet’in Bediüzzaman’ı isimli konferansta konuşan gazetemiz yazarlarından Lâtif Salihoğlu, Meşrutiyet ilân edildiğinde ilim cephesinde onu anlatan tek âlimin Bediüzzaman olduğunu belirterek, “Meşrutiyet ilân edildikten sonra ilk nutku üç gün sonra Sultanahmet Meydanında Bediüzzaman veriyor” dedi.


  MHP’li Çalış ‘cep’ten alınan vergileri Meclis gündemine taşıdı

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, cep telefonlarından alınan vergilerin azaltılmasına yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.


  Muhalefet liderleri Köşke çıkıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP lideri Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli’yi Çankaya Köşkü’ne davet etti.


  Orgeneral Büyükanıt, KKTC’yi ziyaret etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın resmi davetlisi olarak, bu ülkede temas ve incelemelerde bulundu. Talat, resmi davetlisi olarak ülkeye gelen Orgeneral Büyükanıt’ı kabul etti.


  Ergenekon’da gözaltılar sürüyor

"Ergenekon Soruşturması’’ kapsamında Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan, İşçi Partisi Genel Sekreteri Nusret Senem ile İP Basın Propaganda sorumlusu Hikmet Çiçek gözaltına alındı.


  TRT Kanunu alt komisyonda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, TRT’nin bazı birimlerinin kapatılmasını, hizmetine ihtiyaç kalmadığına karar verilecek personelin diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmesini öngören yasa tasarısını, alt komisyona gönderdi.


  Çocuklar okul yerine tarlada

Her yıl, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinden binlerce tarım işçisi, işçi simsarları tarafından kamyonlara doldurulup tarım diyarı Çukurova’ya getiriliyor. Çukurova’nın verimli toprakları, sadece ailelerin geçim kaynağı değil, evliliğin ilk adımına giden yolu da oluşturuyor.


  Dersanelere SBS engeli

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, özel dershanelerce ilköğretim öğrencileri için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) deneme sınavı yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.


  Minikler şiddet mağduru

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Gözütok, araştırmaların çocukların aile içinde de, okulda da bedensel şiddete maruz kaldıklarını gösterdiğini belirtti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri