Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Beyin için kalsiyumun önemi

Zihinsel faaliyetleri için kalsiyum içeren besin takviyesinin ve “LESİTİN” Bu ürünün temel maddeleri: en son teknoloji kullanılarak büyük baş hayvanların kemiklerinden elde edilmiş kalsiyum ve lesitindir. Sinir sistemini destekleyen B grubu vitaminlerin içerisinde yer almaktadır. İnsan vücudunun kalsiyum ihtiyacını karşılayarak, sinir sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını, beyin hücrelerinin aktif hale getirilmesini, zekâ seviyesinin yükselmesini sağlar. Odaklanma gücünü arttırmasını sağlar. Beyin hücrelerini besleyerek yaşlanma sürecini yavaşlatır, hafızayı güçlendirir. Hücrelerin verimliliğini artırmak için kullanabileceğiniz en iyi ürünlerimizdendir.

LESİTİN NEDİR?

Lesitin beyin sinir dokularını oluşturur ve beyin iliğinin esas maddesidir. Beynin en iyi şekilde gelişmesinde elementtir. Beyin ve sinirlerin gelişimi için büyük rol oynar. Beyin çalışma gücü azalanlar ve çabuk unutan, unutkan olanlarda güvenle kullanılır.

Normal durumlarda insan vücudundaki kalsiyum dağılımı dengelidir. Kemiğin emmesi ile kemiğin oluşması aradaki denge kemik dokularının kalsiyumun sabitliğini korur. Kemik kalsiyumu ile vücut sıvısındaki kalsiyumun dönüşümü, kan serum kalsiyumunun sabit seviyesini korur. Böylelikle insan vücudunun her türlü fizyolojik hareketleri korunmuş olur. Son yıllardaki araştırma sonuçları açıklıyor ki Çin halkının kalsiyum tüketimi normal talepten düşüktür. Vücudumuzda uzun süre kalsiyum eksik olursa, kalsiyum miktarı, kalsiyum dengesi, kalsiyum yoğunluk derecesinde değişimlere yol açar. Kemik dokusu bozukluğa uğrar. Organizmada bir çok hastalıklar oluşur. Buna kalsiyum eksikliği hastalığı adını veriyoruz.

Erken belirtileri şunlardır:

Dikkatini toplayamaz, yorgundur ve çok terler, iştahsızdır, yemek yemek istemez, çarpıntı vardır ve nefes almakta zorlanır, uykusuz ve güçsüzdür, kabızlık, ishal, saç dökülmesi, tırnakların kalınlaşıp renk değiştirmesi belirtiler arasındadır. Teknik araştırmalar ve klinik bilgiler sonucu: çeşitli sebeplerin meydana getirdiği kalsiyum metabolizması bozukluğunun yol açtığı kalsiyum eksikliği hastalığının 100’ü aşkın türü vardır. Kalsiyum insan vucudunun olmazsa olmaz elementidir. Organizma ve metabolizmanın kaynağıdır. İnsan hayatında sinir sisteminin ve kalbin çalışması, kasların kasılması v.b., hepsi kalsiyum kullanır ve harcar. İnsanların 20 yaş sonrası kalsiyum harcama oranı kalsiyum girişinden fazladır. 50 yaş sonrası kemikteki genel kalsiyum miktarı % 30 azalır. Uzun süre kalsiyum eksikliği aşağıdaki hastalıkları beraberinde getirir.

Okul öncesi çocuklarda:

Gece korkmak, gece ağlamak, stres, bacaklarda çarpıklık, kafatasında şekil bozukluğu, yastıkla temas eden taraftaki saçın dökülmesi, raşitizm kemiklerin gelişememesi v.b.

Gençlik dönemi:

Ayağını kaldıramama, kramp, yorgunluk, güçsüzlük, stres, dikkatini toplayamama, yemek seçme, yemekten bıkmak, dişlerin çürümesi v.b.

Yetişkin (18 yaş sonrası ):

Devamlı yorulma, kuvvetsizlik, kramp, bel sırt ağrıları, kolay grip olma, kolay alerji olma v.b.

Doğum yapan bayanlarda:

Bacaklarda kramp, bel sırt ağrıları, eklem ağrıları, su toplama, hamilelik dönemi tansiyon

Orta yaşlı insanlarda:

Bel bacaklarda halsizlik, bacaklarda kramp, kemiklerde incelme, kemiklerde kalınlaşma, kemik erimesi, çeşitli kemik kırılması, şeker hastalığı v.b.

29.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Sürecin zevki sonuçta yoktur

  Sahne korkusu

  Beyin için kalsiyumun önemi

  Sınava hazırlık ve motivasyon seminerleri


 Son Dakika Haberleri