Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Beşiktaş gergin, Fenerbahçe rahat

Süper Ligde şampiyon adaylarından Beşiktaş ile Fenerbahçe bugünkü derbi maçta karşı karşıya gelecek. BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak dev maçı kariyerinde ilk kez derbide düdük çalacak olan hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

unus Yıldırım'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Alper Ulusoy yapacak. Derbinin 4. hakemi ise Halis Özkahya. Şampiyonluk yarışındaki diğer iki takım Galatasaray ile Sivasspor'u da yakından ilgilendiren derbide ayrıca, Futbol Federasyonu temsilcileri olarak Aydın Özbek ile Oğuz Özçelik, hakem gözlemcisi olarak da Necdet Erdilek görev yapacak.

AVANTAJ PEŞİNDE

Fenerbahçe, zorlu derbide kazanarak zirvedeki yerini korumak istiyor. Ligde 27. hafta maçları sonucunda liderlik koltuğuna oturan sarı-lacivertliler, ezeli rakibi karşısında alacağı galibiyetle, şampiyonluk yarışını önde götürmeyi hedefliyor. Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında alacağı galibiyetle şampiyonluk mücadelesinde önemli bir avantaj elde etmiş olacak. 60 puanla 28. haftaya lider giren Fenerbahçe, galibiyeti halinde 58 puanlı Beşiktaş ile olan puan farkını 5'e çıkaracak. Sarı-lacivertli ekibin deplasmandaki beraberliği de rakibine karşı kendisi

için avantajlı bir skor olacak.

GALİBİYET ŞART

Beşiktaş ise Fenerbahçe'yi yenmenin ve ardından da şampiyonluk mücadelesi verdiği diğer rakipleri Galatasaray ve Sivasspor'un puan kaybetmesini bekleyerek, liderlik koltuğuna yeniden oturmanın hesabını yapıyor. Ligde 58 puan ve averajla 4. sırada bulunan siyah-beyazlı takım, bu maçı kazanması durumunda şampiyonluk yarışına devam edecek. Beşiktaş, Fenerbahçe'ye yenildiği takdirde ise ezeli rakibinin 5 puan gerisine düşecek ve şampiyonluk mücadelesinde büyük bir yara alacak.

320. DEFA KARŞILAŞACAKLAR

Beşiktaş ile Fenerbahçe, Süper Lig maçında 320. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 84 yıllık ezeli rekabette Beşiktaş'ın galibiyet sayısında tek farkla üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek yapılan 319 maçta Beşiktaş 118, Fenerbahçe ise 117 galibiyet alırken, 84 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Ezeli rekabette Fenerbahçe'nin toplam 430 golüne, Beşiktaş 402 golle karşılık verdi.

249 GAZETECİ İZLEYECEK

Bugünkü derbi maç, medyanın da gündemine oturdu. Dev maç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) 249 gazetecinin akredite olduğu bildirildi. BJK İnönü Stadı'ndaki derbi için 169 kişilik basın tribünü tamamen dolarken, yoğun talepler nedeniyle TSYD bazı başvuruları da geri çevirmek zorunda kaldı. Derbide ayrıca saha içinde de 80 foto muhabiri en güzel enstanteleri çekebilmek için görev yapacak.

29.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Beşiktaş gergin, Fenerbahçe rahat

  Hakan Şükür'e ABD'den teklif yağıyor

  Federasyon şike ihbarını ciddiye aldı

  Bobo'nun 4 maçlık cezasına itiraz edilecek

  Trabzonspor başkentte Ankaraspor 'la oynuyor

  Fenerbahçe yalanladı: Song'la görüşmedik

  Yeni millî forma


 Son Dakika Haberleri