Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Trafik kazalarında yeni dönem başlıyor

Maddi hasarlı trafik kazalarında, trafik polisi yerine vatandaşların tutanak tutabileceği uygulama yarın başlıyor. Kazaya karışanlar, polisi beklemeye gerek kalmadan tutanak tutup kaza yerinden ayrılabilecek.


Açış konuşması Mehmet Kutlular'dan

Risale-i Nur Enstitüsünce düzenlenen panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Mehmet Altan, Prof. Dr. Atilla Yayla, Prof. Dr. Doğu Ergil, Dr. Cengiz Aktar ve

Erdoğan: Millî iradeye herkes saygı duymalı

Başbakan Tayyip Erdoğan, yaklaşık 16.5 milyon seçmenin AKP’ye oy verdiğini, bunun milli irade olduğunu ve bu milli iradeye herkesin saygı duymak zorun


  Gözler AYM'de

Anayasa Mahkemesi heyetinin, AKP’nin kapatılması talebiyle açılan davayla ilgili iddianamenin ön incelemesini bugün yapması bekleniyor.


  Ergenekon soruşturmasında 3 kişi daha tutuklandı

‘’Ergenekon soruşturması’’ kapsamında gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen, aralarında İşçi Partisi (İP) Genel Sekreteri Nusret Senem’in de bulunduğu 3 kişi tutuklandı.


  TBMM Koruma Müdürlüğü Yönetmeliğinde değişiklik

Türkiye Büyük Millet Meclisi Koruma Müdürlüğü Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  Meclis, sosyal güvenliği görüşecek

TBMM, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarı için bu hafta mesai yapacak. Geçen hafta ‘’temel yasa’’ olarak görüşülmeye başlanan ve tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak 1. bölümüne geçilen tasarı, 6 bölüm halinde ele alınacak.


  Günay: İktidarı kapatmak Türkiye’ye küme düşürür

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’Bir halk iktidarını herhangi bir gerekçeyle kapatmaya kalkmak, Türkiye’ye demokrasi sınavında küme düşürmek amacına yönelik bir hareket olarak dünyada nitelendirilebilir’’ dedi.


  Şimşek, 10 Nisan’da Washington’a gidiyor

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığındaki ekonomi heyetinin, 10 Nisan’da, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Dönemi toplantılarına katılmak üzere Washington’a gitmesi bekleniyor.


  Bediüzzaman Gaziantep'te anıldı

Gaziantep Köprü Eğitim-Kültür Derneğinin düzenlediği Bediüzzaman ve Demokrasi adlı toplantı, Genel Yayın Yönetmenimiz Kâzım Güleçyüz ve Hukukçu-Yazar Nihat Derindere’nin konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşti.


  Cumhuriyet’ e molotoflu saldırı

Şişli’deki Cumhuriyet Gazetesi’nin bahçesine molotof kokteyli atıldı. Cumhuriyet Gazetesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kimliği belirsiz kişiler, Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak’taki Cumhuriyet Gazetesi binasının bahçesine molotof kokteyli attı.


  Yağışlı hava hafta ortasına kadar sürecek

Yurdun büyük bir bölümünde haftanın ilk üç günü yağış görülecek. Yağış alan yerlerde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece düşecek. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün Marmara’nın batısı, kıyı Ege ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu dışında kalan bölgeler yağışlı geçecek.


  Livaneli: Türkiye, büyük bir tuzağın içinde

Siyasileri eleştiren yazar-sanatçı Zülfü Livaneli, laikkliğin dinsizlik olarak algılanmaınakarşı çıktı. Livaneli, "Bugün ne yapıyorlar? Türk-Kürt, dinci-laik kavgasını yaptırıyorlar. Bizi bölerek parçalıyorlar. Türkiye şu an tuzağın içinde" dedi.


  İstanbul’da mezarlar doldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı, şehir içindeki Topkapı, Eyüp, Edirnekapı ve Aşiyan mezarlıklarının tamamen dolduğunu söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri